Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

High CPU Temps While Idling

Hi, new to the forum, recently built a new pc and the cpu is sitting around 5% usage with core temps around 50 Celsius with the package around 55, it's also water-cooled, specs below.

Thanks for any help!!

 

CPU: Ryzen 5 3600x

Mobo: Asrock X570M PRO4

Ram: 2 x 16gb Vengeance Pro RGB

GPU: PowerColor Red Devil 5700xt

Cooler: Corsair H110i Platinum RGB

 

 image.png.5ee376f1042634ac505e941736dd4315.png

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Load temps are what counts. What are your load temps?

Gaming Build:

CPU: Ryzen 7 3800x   |  GPU: Asus ROG STRIX 2080 SUPER Advanced (2115Mhz Core | 9251Mhz Memory) |  Motherboard: Asus X570 TUF GAMING-PLUS  |  RAM: G.Skill Ripjaws DDR4 3600MHz 16GB  |  PSU: Corsair RM850x  |  Storage: 1TB ADATA XPG SX8200 Pro, 250GB Samsung 840 Evo, 500GB Samsung 840 Evo  |  Cooler: Corsair H115i Pro XT  |  Case: Lian Li PC-O11

 

Peripherals:

Monitor: LG 34GK950F  |  Sound: Sennheiser HD 598  |  Mic: Blue Yeti  |  Keyboard: Corsair K95 RGB Platinum  |  Mouse: Logitech G502

 

Laptop:

Asus ROG Zephryus G15

Ryzen 7 4800HS, GTX1660Ti, 16GB DDR4 3200Mhz, 512GB nVME, 144hz

 

NAS:

QNAP TS-451

6TB Ironwolf Pro

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

 

image.png.616db8458fce66361223f5f51fc708ea.png

That's after running for 3 mins, temp still slowing increasing with peaks around 90 so far

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 hour ago, JoshH135 said:

 

image.png.616db8458fce66361223f5f51fc708ea.png

That's after running for 3 mins, temp still slowing increasing with peaks around 90 so far

Make sure you quote or tag people or you may not get a reply.

 

Do you have a bad mount? Those temps aren't horrible, but they're a little hot for a stock 3600x.

Gaming Build:

CPU: Ryzen 7 3800x   |  GPU: Asus ROG STRIX 2080 SUPER Advanced (2115Mhz Core | 9251Mhz Memory) |  Motherboard: Asus X570 TUF GAMING-PLUS  |  RAM: G.Skill Ripjaws DDR4 3600MHz 16GB  |  PSU: Corsair RM850x  |  Storage: 1TB ADATA XPG SX8200 Pro, 250GB Samsung 840 Evo, 500GB Samsung 840 Evo  |  Cooler: Corsair H115i Pro XT  |  Case: Lian Li PC-O11

 

Peripherals:

Monitor: LG 34GK950F  |  Sound: Sennheiser HD 598  |  Mic: Blue Yeti  |  Keyboard: Corsair K95 RGB Platinum  |  Mouse: Logitech G502

 

Laptop:

Asus ROG Zephryus G15

Ryzen 7 4800HS, GTX1660Ti, 16GB DDR4 3200Mhz, 512GB nVME, 144hz

 

NAS:

QNAP TS-451

6TB Ironwolf Pro

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

34 minutes ago, Statik said:

Make sure you quote or tag people or you may not get a reply.

 

Do you have a bad mount? Those temps aren't horrible, but they're a little hot for a stock 3600x.

Quite possibly, i'm gonna give a remount a go and see if anything changes, thanks for the help

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×