Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Hard Drive Vibration Buzzing

SkyPhantom
 Share

Go to solution Solved by Kilrah,

Just loose mounting.

Hi everyone, I'm looking for some help here. Just now I woke my computer from sleep and noticed a buzzing noise. I restarted and it was still there so I popped off the side panel and took the video below. The sound is definitely caused by hard drive vibrations because it stops or gets quiter when I put my finger on it. I'm wondering if this is a sign that something is wrong and how I would go about fixing it if it is. Also the hard drive in question is the Seagate Barracuda 7200rpm 2tb which I've had vibration problems with in the past.

 

*You may need to turn your volume up to hear the noise, my microphone isn't that good.

 

Mesh Devil

AMD Ryzen 3600 | MSI b450 Tomohawk MAX G.Skill Ripjaws 2x8 3200mhz

Powercolor Red Devil RX 5700 xt

Samsung 860 EVO 500 GB | Seagate Barracuda 2 TB

Corsair RM650x

Fractal Design Meshify C Tempered Glass

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Well, getting a cannot play video error (no supported format/mime type)

 

Either way, might want to look into backing up whatever is there and moving to a newer HDD or and SSD

 

 

Alienware Area 51m 2019:  RTX 2060 | i7-9700 | 32GB Corsair Vengeance (2x16GB) 2666 | 1TB 970 EVO | 240GB Corsair Force MP510.

https://folding.extremeoverclocking.com/user_summary.php?s=&u=812790

https://pcpartpicker.com/user/NZKshatriya/saved/

 

BACKUP SYSTEM:  ASUS Prime X470 PRO | Ryzen 5 1600 | G.skill FORTIS 16GB(2x8GB) 2400 | SanDisk SDSSDA 120GB | EVGA SuperNOVA GA 850 | HAF-XB-EVO

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just loose mounting.

F@H
Desktop: i7-5960X 4.4GHz, Noctua NH-D14, ASUS Rampage V, 32GB, RTX3080, 2TB SX8200Pro, 2x16TB Ironwolf RAID0, Corsair HX1200, Thermaltake Overseer RX1, Samsung 4K curved 49" TV, 23" secondary, Mountain Everest Max

Mobile SFF rig: i9-9900K, Noctua NH-L9i, Asrock Z390 Phantom ITX-AC, 32GB, GTX1070, 2x1TB SX8200Pro RAID0, 2x5TB 2.5" HDD RAID0, Athena 500W Flex (Noctua fan), Custom 4.7l 3D printed case

 

Dell XPS 2 in 1 2019, 32GB, 1TB, 4K

 

GPD Win 2

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

46 minutes ago, Kilrah said:

Just loose mounting.

I remounted it and tightened the cage. No sound as of booting back up, so I guess this is solved. Thanks! 

Mesh Devil

AMD Ryzen 3600 | MSI b450 Tomohawk MAX G.Skill Ripjaws 2x8 3200mhz

Powercolor Red Devil RX 5700 xt

Samsung 860 EVO 500 GB | Seagate Barracuda 2 TB

Corsair RM650x

Fractal Design Meshify C Tempered Glass

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×