Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

wsappx using 90% CPU

manporg
 Share

Every 10 minutes or so, wsappx goes from using almost no CPU power to using 90% CPU for 1-2 minutes.This happens both in and out of games. The PC is one day old btw. I can't see a pattern to it, except for the timing, or what triggers it. Does anybody know how to stop it from spiking?
System details are on my profile

wsappx2.PNG

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

 

3 minutes ago, manporg said:

Every 10 minutes or so, wsappx goes from using almost no CPU power to using 90% CPU for 1-2 minutes.This happens both in and out of games. The PC is one day old btw. I can't see a pattern to it, except for the timing, or what triggers it. Does anybody know how to stop it from spiking?
System details are on my profile

wsappx2.PNG

What did you find when googling the problem and what have you already tried that didnt work?
And what are your specs.
That i have to ask these questions only means it will take more time for you to get help. ;)

When i ask for more specs, don't expect me to know the answer!
I'm just helping YOU to help YOURSELF!
(The more info you give the easier it is for others to help you out!)

Not willing to capitulate to the ignorance of the masses!

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

3 minutes ago, manporg said:

Every 10 minutes or so, wsappx goes from using almost no CPU power to using 90% CPU for 1-2 minutes.This happens both in and out of games. The PC is one day old btw. I can't see a pattern to it, except for the timing, or what triggers it. Does anybody know how to stop it from spiking?
System details are on my profile

wsappx2.PNG

This deals with windows "universal" apps that are downloaded from the windows store. So every time it spikes it either is installing/updating/checking for updates/launching/closing an app.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

  • CPU
    AMD Ryzen 7 2700x
  • Motherboard
    Asus ROG Strix B450-F
  • RAM
    4x8 GB Corsair Vengeance RGB 3200 Mhz
  • GPU
    MSI RTX 2070 Armor
  • Case
    Thermaltake Core P3
  • Storage
    Samsung 970 Evo M.2 500 GB
  • PSU
    Corsair RM750X
  • Operating System
    Windows 10 Pro N 64 bit

    I've tried disabling the Windows Store in Local Group Policy. @HanZie82
Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×