Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Weird Shadow artifacts in GTA

 Share

Hey people,

 

A few months ago i was playing GTA Online and noticed i had some artifacts appearing around my Buzzard shadow on certain surfaces.  I didn't think much of it but turned my OC off just in case and this didn't solve it so i put it to the back of my mind.  Anyways today I was playing and i've noticed it some more on other things too

 

That's the best picture I've got at the minute I'll get a video of it soon.  Like i said I've turned the GPU and CPU overclocks off and it's not solved it.  Any thoughts?  This is the only game it does it in

20181127183538_1.jpg

 With all the Trolls, Try Hards, Noobs and Weirdos around here you'd think i'd find SOMEWHERE to fit in!

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Artifacting around the car itself? I don't really see any, shadow looks normal to my eyes. 

Intel HEDT and Server platform enthusiasts: Intel HEDT Xeon/i7 Megathread 

 

Current Rig - i7 6950X - EVGA X99 Classified - 4x8GB 3200Mhz CL16 DDR4 - 2060 Super FE - 1TB 970 Evo + 500GB WD Blue SSD + 1TB MX500 - LG WH14NS40 BluRay Drive - EVGA 1000W G3 - Corsair Air 540 - Noctua iPPC NF-A14 3000 (rear) + 3x Noctua NF-P12 redux-1700 PWM (radiator) - LG 27UK650-W (27" 4K60hz) - Custom CPU/GPU Loop w/single 360mm rad - Windows 10

 

Project Rig (WIP) - Xeon I forgot the name of - NH-L12S - EVGA X99 Micro 2 - 4x4GB 2800MHz DDR4 - WX2100 2GB - 256GB 960 Evo - Flex-ATX PSU - Old Dell OEM case - Noctua 80mm fans - probably will be windows

 

Daily Devices:

(work laptop) MacBook Pro 15,4 - i7 4980HQ - 16GB DDR3L - Iris Pro/Radeon R9 M370X 2GB - 1TB SSD - macOS 12.3 Monterey   

iPhone 13 Pro Max 128GB - iOS 15.4

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Yeah, sorry i might not have explained it right.  The artefacts look like shadows you can seethem on the cars roof and boot.  there are also dark shadow coloured blocks over by the oil pump on the sand.  It mainly happens on sand and a little on some types of grass too.

 

I should have also said that i'm running an Armor GTX 1070 OC and driver version 416.34

 With all the Trolls, Try Hards, Noobs and Weirdos around here you'd think i'd find SOMEWHERE to fit in!

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

36 minutes ago, Zando Bob said:

Artifacting around the car itself? I don't really see any, shadow looks normal to my eyes. 

see above

 With all the Trolls, Try Hards, Noobs and Weirdos around here you'd think i'd find SOMEWHERE to fit in!

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, YouSirAreADudeSir said:

Yeah, sorry i might not have explained it right.  The artefacts look like shadows you can seethem on the cars roof and boot.  there are also dark shadow coloured blocks over by the oil pump on the sand.  It mainly happens on sand and a little on some types of grass too.

 

I should have also said that i'm running an Armor GTX 1070 OC and driver version 416.34

Oohhhh... I see them now. Have you tried messing with the shadow options and such to see if it's the game derping out on certain settings? Don't actually play GTA V so I can't test, but I assume you can at least swap between low/meg/high/ultra and such. 

Intel HEDT and Server platform enthusiasts: Intel HEDT Xeon/i7 Megathread 

 

Current Rig - i7 6950X - EVGA X99 Classified - 4x8GB 3200Mhz CL16 DDR4 - 2060 Super FE - 1TB 970 Evo + 500GB WD Blue SSD + 1TB MX500 - LG WH14NS40 BluRay Drive - EVGA 1000W G3 - Corsair Air 540 - Noctua iPPC NF-A14 3000 (rear) + 3x Noctua NF-P12 redux-1700 PWM (radiator) - LG 27UK650-W (27" 4K60hz) - Custom CPU/GPU Loop w/single 360mm rad - Windows 10

 

Project Rig (WIP) - Xeon I forgot the name of - NH-L12S - EVGA X99 Micro 2 - 4x4GB 2800MHz DDR4 - WX2100 2GB - 256GB 960 Evo - Flex-ATX PSU - Old Dell OEM case - Noctua 80mm fans - probably will be windows

 

Daily Devices:

(work laptop) MacBook Pro 15,4 - i7 4980HQ - 16GB DDR3L - Iris Pro/Radeon R9 M370X 2GB - 1TB SSD - macOS 12.3 Monterey   

iPhone 13 Pro Max 128GB - iOS 15.4

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

 

Just now, Zando Bob said:

Oohhhh... I see them now. Have you tried messing with the shadow options and such to see if it's the game derping out on certain settings? Don't actually play GTA V so I can't test, but I assume you can at least swap between low/meg/high/ultra and such. 

I'll give it a go and report back.  It started happening after the after hours update.  I'm hoping other people are having the issue but didn't find anything on it when it first started to happen

 With all the Trolls, Try Hards, Noobs and Weirdos around here you'd think i'd find SOMEWHERE to fit in!

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×