Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Trying to get the NVIDIA BROADCAST APP to work on laptop with GTX 1060.

My current progress,

  1. download the app: https://www.nvidia.com/nl-nl/geforce/broadcasting/broadcast-app/
  2. run the install
  3. leave open
  4. go to C:\temp
  5. copy folder 'NVIDIABroadcast'
  6. close app installer.
  7. copy folder back to C:\temp
  8. in file 'setup.cfg' on line 75. change the level value to 'warn'
    <custom name="NvBroadcastSupportCheck" text="${{NVIDIABroadcastNotSupportedMessage}}" level="warn"/>
  9. start "C:\Temp\NVIDIABroadcast\setup.exe"
  10. you still get not supported gpu warning but you can continue
Spoiler

image.png.808b5b2821ce725006953ac4317a7fd9.png

That is how far I could go.

Think in the "NVIDIABroadcast\NvVirtualCamera\NvVirtualCamera.nvi" file you would need to change something else to pass the virtual camera checks, but can't figure out.
 

Spoiler

 

image.png.9c30cb3305596c4313176af706e60db1.png

 

image.png.cbcffae7cb56962c2bfab9b3432c01dc.png


 

 


Don't worry, take one of me.

HappyPills

Link to post
Share on other sites

Hmm... As I don't need the camera, I deleted the folder from the setup, and the installation completed.

 

It put a shortcut on the desktop for me, but it just won't start... Not even open as administrator. :(

 

You can take it from here.

Link to post
Share on other sites
16 hours ago, Lucian Andries said:

Hmm... As I don't need the camera, I deleted the folder from the setup, and the installation completed.

 

It put a shortcut on the desktop for me, but it just won't start... Not even open as administrator. :(

 

You can take it from here.

Nvidia made it so you can easily install RTX Voice on GTX cards, you no longer have to go into the installation and edit it to install it. So if you are not using the camera function I don't see a reason to use Broadcast at all

Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Orfieus said:

Nvidia made it so you can easily install RTX Voice on GTX cards, you no longer have to go into the installation and edit it to install it. So if you are not using the camera function I don't see a reason to use Broadcast at all

Pfff, because RTX Voice is just a Demo cr-app in Alpha stage, and Broadcast is the more advanced version of it, that's why!

RTX Voice is even worse for me, than just using my mic.

 

Now, I managed to install it thanks to @HappyPills. But it doesn't want to open/run.

Also, by deleting that I managed to actually install it. But what makes you think you can't add back that competent after the installation?

 

I say I contributed to this thread. So, if you don't care, then don't post.

 

Thank you.

Link to post
Share on other sites

Ok, I found a way to install it without deleting the camera folder.

 

In the NVIDIABroadcast.nvi file, at <dependencies>, just delete the string <package type="requires" package="NvVirtualCamera"/>...

 

Doing so it works to install. Though, I'm not sure if it's the same as just deleting the camera folder. :/

I dunno if it installs it but it's not dependent on it to work, or if it just skips it in the installation process.

 

I read through all of the broadcast and camera .nvi files, and nothing is tied to the RTX Cards.

So, the issue must be deep into the .dll and .sys files... Damn it... :(

 

It can't be in the Nvidia's 455 driver, can it??? :O

Link to post
Share on other sites
On 9/21/2020 at 10:25 AM, Royal Guard said:

I wanted to share this post, This is not the solution. But I though it would be nice to bring up some info 

 

 

it'd be nice if more people knew about it, and try to help... 👍

Link to post
Share on other sites

I found this Reddit thread that might help:

 

https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/iv1cy8/nvidia_broadcast_on_gtx_cards/g5osisp/?utm_source=reddit&utm_medium=web2x&context=3

Link to post
Share on other sites

Pfffffff, this guy claims he made it work on a GTX 1650.........:

https://www.youtube.com/watch?v=Z8K7p8XSLpY&ab_channel=UBOXTECH

 

But it's still not working for the rest of us. It just won't run/open at all, afterwards...😭😡

 

EDIT: Seems it's just a clickbait........................😡😡😡😡😡😡😡

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×