Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
EmoChipmonk

Buzzing sound when i turn on a game.

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

there is a kind of buzzing sound when i turn on a game. i am having an issue where if i turn on a game the system blips then the moniters arnt reconized and i have to restart the pc to fix this. Is this the psu or gpu?

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
2 minutes ago, xhackforeverxdx said:

Is the buzzing coming from the gpu or psu is it a kind of coilwhine sound ? 

Its an older system btw. and im not really sure what kind of sound it is and i dont know what its coming from. The psu is a cx600m. its about 6 years old.  The video card is a 970 prob 4 years old.

Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, EmoChipmonk said:

there is a kind of buzzing sound when i turn on a game. i am having an issue where if i turn on a game the system blips then the moniters arnt reconized and i have to restart the pc to fix this. Is this the psu or gpu?

Be it the GPU is acting weird and having issue (locking up the system) or your PSU is having an issue providing the power needed. (Even tho its rated, it could have gotten worse over time)

Do you have another system or a friends system to try the GPU in?


Maximums - Asus Z97-K /w i5 4690 Bclk @106.9Mhz * x39 = 4.17Ghz, 8GB of 2600Mhz DDR3,.. Gigabyte GTX970 G1-Gaming @ 1550Mhz

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, SkilledRebuilds said:

Buzzing aside.... if its restarting thats a power issue.
Be it the GPU is acting weird and having issue or your PSU is having an issue providing the power needed. (Even tho its rated, it could have gotten worse over time)

well im not sure if its restarting. the game is still running and every thing else is. i can hear it. the moniter says the signal isnt compatable or somthing once it blinks out

 

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, EmoChipmonk said:

well im not sure if its restarting. the game is still running and every thing else is. i can hear it. the moniter says the signal isnt compatable or somthing once it blinks out

 

If the system is still running its pretty save to say its a gpu prob would it be the psu the whole system would restart could u run a gpu stresstest and see if it dies aswell

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 hour ago, xhackforeverxdx said:

If the system is still running its pretty save to say its a gpu prob would it be the psu the whole system would restart could u run a gpu stresstest and see if it dies aswell

Should i just stop using it then?

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 hour ago, xhackforeverxdx said:

If the system is still running its pretty save to say its a gpu prob would it be the psu the whole system would restart could u run a gpu stresstest and see if it dies aswell

well i ran fire strike extream benchmark and stresstest and it kept going fine. other then being a bit loud.

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, EmoChipmonk said:

well i ran fire strike extream benchmark and stresstest and it kept going fine. other then being a bit loud.

Could u try to do a fresh driver install ? If it does not crash while doing stresstests it might just be a driver prob 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, xhackforeverxdx said:

Could u try to do a fresh driver install ? If it does not crash while doing stresstests it might just be a driver prob 

that was one of the first things i tried and it actually caused me to crash even faster then before.

 

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, EmoChipmonk said:

that was one of the first things i tried and it actually caused me to crash even faster then before.

 

Mhh like the other guy said the best thing would be to test the gpu in another system to see if it crashes there aswell to see if its a pc prob or a gpu prob 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 hour ago, Nyban said:

Check my post, you might find the answer you are looking for!

 

 

Sorry but not even close. Thos is a brand new issue for old parts. And it it never used to do this.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 hour ago, Nyban said:

Check my post, you might find the answer you are looking for!

 

 

Also I dont think its kicking out the frames it used too. It's also having alot of trouble during start up some times.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×