Jump to content

Asus GPU Replacement Fan

Error 504
 Share

there is something wrong with the fans on my card, but i don't want to send it back for rma, because i don't want to wait for however long without a graphics card. i noticed that the aftermarket white edition fans are 4.5amp, and the black ones are 5.0amp. 

 

is there a difference with that 0.5amp? because i have a black card, but i bought the white fans, and i get strange noise from the fan bearing between 1500rpm and 1800 rpm. i don't know if that's something to do with the ampage.

 

thanks.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

0.5 amps shouldnt matter too much, but isnt 5A a bit too high? That would be 60W for each fan, so 180W for the 3fans alone.

Interim 15 1200OK | Hyper 212 with Nocturna A12 | Z690-A Wife | Thermotake 16x 8x2GO SODINM(2 of them with the mood lighting) | 1TB m.2 ssd card + 2TB SATA nvme | Echa RTX3060 duel fan 12 GBi and Azrock with the radian 550 XT | NEXT H510 Elite | Seasonice 600watts voeding

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

5 hours ago, Ralf said:

0.5 amps shouldnt matter too much, but isnt 5A a bit too high? That would be 60W for each fan, so 180W for the 3fans alone.

my card is still under warranty, but it's too much of a hassel to do the rma thingy. i could only find aftermarket fans. the ads for white fans say 4.5amp, and 5.0amp for black fans. i have a black card, but i got the white fans. the noise is very noticeable between 1500rpm and 1800rpm. everything is fine outside of that range.

 

so i thought maybe that missing 0.5amp made the fans more difficult to maintain within those rpm range.

 

please advise. thanks.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

9 hours ago, Error 504 said:

my card is still under warranty, but it's too much of a hassel to do the rma thingy. i could only find aftermarket fans. the ads for white fans say 4.5amp, and 5.0amp for black fans. i have a black card, but i got the white fans. the noise is very noticeable between 1500rpm and 1800rpm. everything is fine outside of that range.

 

so i thought maybe that missing 0.5amp made the fans more difficult to maintain within those rpm range.

 

please advise. thanks.

Can you post  link to the fans?

Interim 15 1200OK | Hyper 212 with Nocturna A12 | Z690-A Wife | Thermotake 16x 8x2GO SODINM(2 of them with the mood lighting) | 1TB m.2 ssd card + 2TB SATA nvme | Echa RTX3060 duel fan 12 GBi and Azrock with the radian 550 XT | NEXT H510 Elite | Seasonice 600watts voeding

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

That's half Amp not five Amp. The 0.05A difference shouldn't make any difference.

Interim 15 1200OK | Hyper 212 with Nocturna A12 | Z690-A Wife | Thermotake 16x 8x2GO SODINM(2 of them with the mood lighting) | 1TB m.2 ssd card + 2TB SATA nvme | Echa RTX3060 duel fan 12 GBi and Azrock with the radian 550 XT | NEXT H510 Elite | Seasonice 600watts voeding

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 hours ago, Ralf said:

That's half Amp not five Amp. The 0.05A difference shouldn't make any difference.

weird why they would make the black and white fans different in ampage, and even in diameter and screw holes...

i tried to find specs for black and white cards, but nothing really specifies screw holes distance.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×