Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

DWM.exe Crashing

Problem Description : 

For some reason, DWM.exe is crashing, causing my display to go black. This happens when immediately after i start a game(Vampire Masquerade Bloodhunt) or after loading into a match (Valorant). This started 2 weeks ago randomly and i did not make any recent hardware/software changes to my PC. Before this problem came to light i was running windows 11 for the past 4-6 months.

The PC still functions and there is some glitchy audio output but no Display output. I have the app 'Remote Mouse' set up on my phone to control this PC, that is how i restart/shutdown once the screen goes black.

 

Thing's I've tried:

  • Adjusted Visual Effects for best performance

  • Reinstalled last known Nvidia Driver that didn't cause crashes

  • Reseating the Memory, NVME Drive, CPU and GPU (Basically rebuilding the whole PC after taking it apart)

  • Trying the second PCIE Slot

  • Using only one Ram stick (in the correct slot Obviously)

  • Tried latest Nvidia drivers

  • Restored from a system restore

  • Memory Diagnostic Check

  • sfc/scannow

  • DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth

    DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

  • Fresh Installed Windows 10

  • Removed start-up and background apps

  • Uninstalled and reinstalled Nvidia Drivers through safe mode (DDU)

  • Trying different Display Port/HDMI cable and Port combinations to my monitor

  • Removing all usb devices and external Bluetooth adapter except for mouse and keyboard

  • Resetting the BIOS

PC Specifications :

Ryzen 5 3600

.ASrock B450m Steel Legend

Crucial P1 gen3 500gb NVME SSD

INNO3D Geforce GTX 1650 Twin X2 OC

Gskill Ripjaws V 3000mhz Ram 8gbx2 (16gb)

Antec VP 500P (500W) PSU

Acer VG240YP 165hz Monitor

 

Please Note :

I have never Overclocked (Or even tried to) any of the components.

 

I am genuinely just fed-up and have tried every possible thing in the past week. Yet this problem persists. Please reply on this forum if you need any Additional files, Logs or Information about my PC.

Error List.png

First Error.png

Event Log.txt DxDiag.txt System Info - System Summary.txt

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I recently had a DWM problem and it turned out to be translucent TB causing the issue.

Uninstalled it and haven't had an issue since 

(prob won't be the prob in your case but hey might as well throw it out there.)

| If someones post is helpful or solves your problem please mark it as a solution 🙂 |

I am a human that makes mistakes! If I'm wrong please correct me and tell me where I made the mistake. I try my best to be helpful.

System Specs

<Ryzen 5 3600 3.5-4.2Ghz> <Noctua NH-U12S chromax.Black> <EVGA GTX 770 2GB> <16gb 3200Mhz Crucial CL16> <DarkFlash DLM21 Mesh> <650w Corsair RMx 2018 80+ Gold> <Samsung 970 EVO 500gb NVMe> <WD blue 500gb SSD> <MSI MAG b550m Mortar> <Noctua P12 case fans>

Peripherals

<Lepow Portable Monitor + AOC 144hz 1080p monitor> 

<Keymove Snowfox 61m>

<Razer Mini>

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, SignatureSigner said:

I recently had a DWM problem and it turned out to be translucent TB causing the issue.

Uninstalled it and haven't had an issue since 

(prob won't be the prob in your case but hey might as well throw it out there.)

Already tried it. I did not install Translucent TB even after a fresh windows install and still no luck T_T

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×