Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Motherboard not post

 

Hey evryone, I'm new here in this forum And I have a problem in my last build:

In the last week I build a computer by my own by the following spec:

 

Intel Core i5-9600KF

scythe mugen 2 rev. b - CPU cooler

Gigabyte Z390 Gaming X

GTX 1080 advanced

32GB of RAM

750 power supply

Samsung SSD - sata

 

After I turned on the computer, it turned on but there was no post from the computer on the screen, and the computer started to shut down and turn on several times.

 

 

In the error led status its show me that the CPU and DRAM not working, so I start to pull off one by one the stick Ram, but nothing really happen,

 and I also tried to clear the CMOS and still nothing happen.

 

123.jpgIMG_20200519_164456.thumb.jpg.2a5b3e5190078757fb23775c1372bd2b.jpg

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

36 minutes ago, Neri098 said:

 

Hey, I'm new here in this forum And I have a problem in my last build:

In the last week I build a computer by my own by the following spec:

 

Intel Core i5-9600KF

scythe mugen 2 rev. b - CPU cooler

Gigabyte Z390 Gaming X

GTX 1080 advanced

32GB of RAM

750 power supply

Samsung SSD - sata

 

After I turned on the computer, it turned on but there was no post from the computer on the screen, and the computer started to shut down and turn on several times.

In the error led status its show me that the CPU and DRAM not working, so I start to pull off one by one the stick Ram, but nothing really happen, and I also tried to clear the CMOS and still nothing happen.

 

 

123.jpgIMG_20200519_164456.thumb.jpg.2a5b3e5190078757fb23775c1372bd2b.jpg

First of all why the hell did you write this like this

This is painfully hard to read

Second of all what is that PSU what model is it and how is it 

Second of all did you try 1 stick at a time and see if that helps 

3rd please rewrite this post it is hard and painful to read 

PC: Motherboard: ASUS B550M TUF-Plus, CPU: Ryzen 3 3100, CPU Cooler: Arctic Freezer 34, GPU: GIGABYTE WindForce GTX1650S, RAM: HyperX Fury RGB 2x8GB 3200 CL16, Case, CoolerMaster MB311L ARGB, Boot Drive: 250GB MX500, Game Drive: WD Blue 1TB 7200RPM HDD.

 

Peripherals: GK61 (Optical Gateron Red) with Mistel White/Orange keycaps, Logitech G102 (Purple), BitWit Ensemble Grey Deskpad. 

 

Audio: Logitech G432, Moondrop Starfield, Mic: Razer Siren Mini (White).

 

Phone: Pixel 3a (Purple-ish).

 

Build Log: 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

i tried my best to fix the text here because i copy it from WORD document

1) The PSU its a Silencer 750 EPS12V 750W Quad/Black SLI 80 Plus - I don't think it has a specific model

 

2) yes i actually try every single stick RAM but same reaction from MB

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

27 minutes ago, TofuHaroto said:

First of all why the hell did you write this like this

This is painfully hard to read

Second of all what is that PSU what model is it and how is it 

Second of all did you try 1 stick at a time and see if that helps 

3rd please rewrite this post it is hard and painful to read 

i tried my best to fix the text here because i copy it from WORD document

1) The PSU its a Silencer 750 EPS12V 750W Quad/Black SLI 80 Plus - I don't think it has a specific model

 

2) yes i actually try every single stick RAM but same reaction from MB

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, Neri098 said:

i tried my best to fix the text here because i copy it from WORD document

1) The PSU its a Silencer 750 EPS12V 750W Quad/Black SLI 80 Plus - I don't think it has a specific model

 

2) yes i actually try every single stick RAM but same reaction from MB

Are these 32gigs of ram dual or quad channel ?

PC: Motherboard: ASUS B550M TUF-Plus, CPU: Ryzen 3 3100, CPU Cooler: Arctic Freezer 34, GPU: GIGABYTE WindForce GTX1650S, RAM: HyperX Fury RGB 2x8GB 3200 CL16, Case, CoolerMaster MB311L ARGB, Boot Drive: 250GB MX500, Game Drive: WD Blue 1TB 7200RPM HDD.

 

Peripherals: GK61 (Optical Gateron Red) with Mistel White/Orange keycaps, Logitech G102 (Purple), BitWit Ensemble Grey Deskpad. 

 

Audio: Logitech G432, Moondrop Starfield, Mic: Razer Siren Mini (White).

 

Phone: Pixel 3a (Purple-ish).

 

Build Log: 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 minute ago, TofuHaroto said:

Are these 32gigs of ram dual or quad channel ?

quad

8X4 samsung model

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×