Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Need help with rtx 2080 PLEASE

Dylank12277
 Share

Go to solution Solved by Dylank12277,
1 hour ago, MandoPanda said:

Just let it run its course. Grab a snack, take a nap. You can quote me when it finishes.

Hey I just finished doing all of the installations and it finally works. Thank you so much man you are a life saver. You're the best lol 

  • i have recently bought a rtx 2080 and am trying to use it in my computer but it is not being detected. all it says is Microsoft Basic Display Adapter. i am really frustrated and i have no idea what to do. i have the asrock z390 extreme4 motherboard with 16gb g-skill trident z, i5 9600k, 750w powersupply. the drivers are not installing as well.
Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Reseat the card and make sure you are plugging in all of the power connectors for the card.

Rest In Peace my old signature...                  September 11th 2018 ~ December 26th 2018

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

connect hdmi cable to gpu

check bios to see if gpu is detected

go to nvidia website and install latest drivers for correct os version

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Did u plug it in?

Current Pc Parts:

-CPU: Intel i7-9700k

-GPU: EVGA RTX 2070 black edition

-CPU Cooler: NZXT Kraken x62

-Mobo: Asus z390-E gaming

-Ram: Corsair Vengeance RGB pro 32g @3000MHz

-Storage: Samsung 850evo 256Gb

-Storage: Toshiba 1Tb 7200rpm

-Case: NZXT H500

-Extra: NZXT Hue 2

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

3 minutes ago, MandoPanda said:

Reseat the card and make sure you are plugging in all of the power connectors for the card.

i have reseated the card three times and made sure all the plugs are connected which are the 8 pin and 6 pin connectors if i am correct.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, TheDeathDragon said:

Did u plug it in?

i have it plugged into the display port slot in my monitor as well as my gpu

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Send pics

Rest In Peace my old signature...                  September 11th 2018 ~ December 26th 2018

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Make sure your motherboard is up to date

Rest In Peace my old signature...                  September 11th 2018 ~ December 26th 2018

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, MandoPanda said:

Make sure your motherboard is up to date

how would i do so?

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 minute ago, Dylank12277 said:

how would i do so?

 

Go to the manufacture's website and make sure all of the drivers are up to date for it.

Rest In Peace my old signature...                  September 11th 2018 ~ December 26th 2018

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Have you been restarting in between reseats? Make sure the power cables are plugged in all the way and to the right ports on the PSU.

Rest In Peace my old signature...                  September 11th 2018 ~ December 26th 2018

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, MandoPanda said:

Have you been restarting in between reseats? Make sure the power cables are plugged in all the way and to the right ports on the PSU.

I have a semi modular power supply from evga and I have the cables plugged into VGA 2, should it be in VGA 1?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, Dylank12277 said:

I have a semi modular power supply from evga and I have the cables plugged into VGA 2, should it be in VGA 1?

Try it

Rest In Peace my old signature...                  September 11th 2018 ~ December 26th 2018

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

4 minutes ago, MandoPanda said:

Try it

I just did and it didn't do anything. As well as the motherboard update.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Try another pcie port on the mobo

 

Rest In Peace my old signature...                  September 11th 2018 ~ December 26th 2018

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Since it looks like something shows up under "pci device", it might be the card. Do you have any other Pcie devices plugged in?

Rest In Peace my old signature...                  September 11th 2018 ~ December 26th 2018

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, MandoPanda said:

Since it looks like something shows up under "pci device", it might be the card. Do you have any other Pcie devices plugged in?

No but I did try a gtx 980 and it did the same thing 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

3 minutes ago, MandoPanda said:

Since it looks like something shows up under "pci device", it might be the card. Do you have any other Pcie devices plugged in?

I ended up uninstalling the drivers with ddu and the 2080 was not recognized under the menu but the gtx 980 was. I'm really not sure what to even do now 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

3 minutes ago, Dylank12277 said:

No but I did try a gtx 980 and it did the same thing  

 

Well since it shows up as pci device right click on that and see if it has an option for you to update drivers. Then choose to search the internet.

Rest In Peace my old signature...                  September 11th 2018 ~ December 26th 2018

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I've tried directly downloading the driver from nvidia and it loads up and stops, saying it's not comparable with my windows

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

What Windows do you have?

 

Rest In Peace my old signature...                  September 11th 2018 ~ December 26th 2018

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×