Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Intel Optane not working

I just build my first PC a week ago and I am trying to set up my intel optane module, the only problem is that when i try to set it up it says " Intel Optane Memory requires a motherboard with supported Intel 200 series chipset (Or later) to be enabled. But i have a i5 9600k cpu and a Asus ROG z390 - H motherboard that says on the box that it supports intel optane.  

 

I am Not using any M.2 SSDs

 

 

My PC Parts

 

I5 9600k

 

Asus ROG z390 - H

 

Asus 1070 ti 8GB Strix

 

16 GB Corsair Vengence DDR4 2666mhz

 

Intel Optane 16 GB ( M.2 )

 

120 GB Apacer SSD

 

1 TB Western Digital Hard Drive ( Trying to use optane on ) 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I think there might be a BIOS update you need to do to get it to work. Look at the asus support page

8086k

aorus pro z390

noctua nh-d15s chromax w black cover

evga 3070 ultra

samsung 128gb, adata swordfish 1tb, wd blue 1tb

seasonic 620w dogballs psu

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

6 minutes ago, mxk. said:

I think there might be a BIOS update you need to do to get it to work. Look at the asus support page

How do I update the bios

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, 1234566 said:

How do I update the bios

 

I'll be honest, its never an issue i've run into or had to do, so I'm not quite sure. I'm sure theres tutorials for Asus boards since they're widely purchased

8086k

aorus pro z390

noctua nh-d15s chromax w black cover

evga 3070 ultra

samsung 128gb, adata swordfish 1tb, wd blue 1tb

seasonic 620w dogballs psu

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 hour ago, 1234566 said:

How do I update the bios

 

https://www.asus.com/us/support/FAQ/1012152

 

It's not too difficult, but make sure to follow every step, and DO NOT under any circumstances unplug your computer or power it down, or flip the power switch in anyway while the BIOS is updating.  

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 hours ago, mxk. said:

I think there might be a BIOS update you need to do to get it to work. Look at the asus support page

I just tried to update it and it still did not work

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 minute ago, 1234566 said:

I just tried to update it and it still did not work

might be the m.2 slot that you have it plugged into. Some are for SATA and others for pcie nvme

8086k

aorus pro z390

noctua nh-d15s chromax w black cover

evga 3070 ultra

samsung 128gb, adata swordfish 1tb, wd blue 1tb

seasonic 620w dogballs psu

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×