Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Q-code 8 error

Cl1362
 Share

So I'm having an issue with my pc. Q-code 8

Everything works fine. 

Gaming 

Boots up (kinda) whenever the pc boots up I get a cpu header not plugged in but it is plugged in and temps are normal

I go into the bios and exit and pc boots up normally 

As soon as I stress the pc 

Whether is streaming or a test 

Computer crashes and I get q-code 8

Cpu fan header issue 

My temperatures are about 40-50 while gaming.

 

Components 

1700 r7

Crosshair hero VI

Dominator platinum 3000mhz

Asus 1080 tI

X52 kraken aio

 I have the stock cooler to test if I need it

 

I just have no idea why the pc crashes 

And I get that q-code 

 

Any suggestions would be greatly appreciated 

 

Thank you 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Check the manual for your mobo what Q-code 8 means. What I think might be happening is that you have your aio plugged into the cpu fan header, that can sometimes cause issues, try plugging in a fan to the cpu fan header, and the aio somewhere else. If this is not the case, you can turn off no CPU_FAN no boot (whatever you call it) to stop it from preventing your system from booting. Make sure the pump is actually running. Might not be.

CPU: Intel Core I7 7700K & Corsair H100i v2
Mobo: Asus Maximus IX Hero
RAM: 32 Gigs @ 3000Mhz, Corsair Dominator Platinum
GPU: Asus Strix 1080 A8G
Storage: Samsung 840 EVO 500gb
PSU: Corsair HX750i
Case: Fractal Design Define S

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

It's oc fail 

does the screen go black but not a blue screen of death ?

 

jump on to the latest beta bios 

AMD (and proud) r7 1700 4ghz- 

also (1600) 

asus rog crosshairs vi hero x370-

MSI 980ti G6 1506mhz slix2 -

h110 pull - acer xb270hu 1440p -

 corsair 750D - corsair 16gb 2933

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

There is a aio header on the board too but u can plug the fans off of the rad into cpu header and opt cpu header 

AMD (and proud) r7 1700 4ghz- 

also (1600) 

asus rog crosshairs vi hero x370-

MSI 980ti G6 1506mhz slix2 -

h110 pull - acer xb270hu 1440p -

 corsair 750D - corsair 16gb 2933

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 hours ago, jjohnthedon1 said:

It's oc fail 

does the screen go black but not a blue screen of death ?

 

jump on to the latest beta bios 

So weird thing I didn't have any oc

i changed from an aio to the stock cooler and everything works

im still getting the cpu fan error when I boot up but I can get around that. I wonder if my cooler is dead 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

8 minutes ago, Cl1362 said:

So weird thing I didn't have any oc

i changed from an aio to the stock cooler and everything works

im still getting the cpu fan error when I boot up but I can get around that. I wonder if my cooler is dead 

Not unless your overheating ? 

Ritherway id rma the board 

AMD (and proud) r7 1700 4ghz- 

also (1600) 

asus rog crosshairs vi hero x370-

MSI 980ti G6 1506mhz slix2 -

h110 pull - acer xb270hu 1440p -

 corsair 750D - corsair 16gb 2933

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

38 minutes ago, jjohnthedon1 said:

Not unless your overheating ? 

Ritherway id rma the board 

the system is stable and with the stock ryzen cooler temps are at 25 idle and 50 under load. should i exchange my motherboard or keep it? im still within my 30 day return policy

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×