Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

WD External Drive Help!

Ashiok
 Share

Hi All,

 

I have a WD5000h1u-00 that I just tried using. When I plug it into the usb port I hear it come into my computer and the computer acknowledges it as being plugged in. However the drive just doesn't pop up. I don't see it under "this pc" or anywhere else. Anyone know a solution?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, Electronics Wizardy said:

Does it show up in disk management?

 

 

Yes

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, Electronics Wizardy said:

then format it and you can put files on it

When I right click and there is no option to click anything else but help. Its all just greyed out except for the help button. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, Ashiok said:

When I right click and there is no option to click anything else but help. Its all just greyed out except for the help button. 

screenshot? You may have to clean the drive in diskpart.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 minute ago, Electronics Wizardy said:

screenshot? You may have to clean the drive in diskpart.

Cant screenshot the right click. Here is the screenshot I could get. 

s.PNG

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, Ashiok said:

Cant screenshot the right click. Here is the screenshot I could get. 

s.PNG

IM assuming its disk 1

 

If so right click on the blue bars and click delete, then make one new partition. This will delete all data.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

If it disk 1 and has no data on it on value, right click delete the 200Mb and 465GB partition, then right click and make new partition.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

FIRST thing to do IF the there is data to keep is try right clicking on the blue space and see if can set the drive partition active.

Current computers:

Primary Computer (In Progress):

Spoiler

SUBJECT TO CHANGE

CASE: ROSEWIL THOR V2 Black

CPU:

Motherboard:

GPU: SAPPHIRE VEGA 56 -TBU RTX 2070 SUPER

RAM: 48 GB CORSAIR VENGEANCE LPX
PSU: SEASONIC PRIME 1300 W GOLD

STORAGE: 4x SEAGATE EXOS 4TB | Sans Digital HDD 5-Bay Rack | Sisun IDE SATA HDD Docking Station 

SOUND SYSTEM: Logitech Z506 Surround Sound via Vantec USB External 7.1 Channel Audio Adapter  

MOUSE: 16000DPI GAMING MOUSE

KEYBOARD: -PENDING-

MONITOR: -PENDING- AOC AGON AG241QX 24" -PENDING-

COOLING:  CPU: Noctua NH-D15 -3x NF-F12 Fan MOD || 10-12X NF-F12 || EXHAUST: 3x NA-A12x25

LAST UPDATED 4/29/20

Secondary Computer:

Spoiler

CPU: AMD FX-8370 Black Edition 

Motherboard: ASUS M5A97 R2.0

GPU: Zotac GeForce GTX 970 AMP! Omega Core Edition 

RAM: 24GB Kingston HyperX Savage 1600MHz DDR3
PSU: Antec High Current Gamer HCG-900W

STORAGE: 5x Western Digital Black 2TB - WD2003FZEX | Sans Digital HDD 5-Bay Rack | Sisun IDE SATA HDD Docking Station 

SOUND SYSTEM: Logitech Z506 Surround Sound via Vantec USB External 7.1 Channel Audio Adapter  

MOUSE: PUREX 2400 DPI Wired Laser Gaming Mouse

KEYBOARD: DBPOWER 104 Key -3 Backlit -I KNOW! Linus doesn't approve -I have glued it to the desk and it works well for my needs.

MONITOR: ASUS VS247H-P 24 Inch 

COOLING: CPU: Noctua NH-D14 -3x NF-F12 Fan MOD || 10-12X NF-F12 || EXHAUST: 3x NA-A12x25

GRAPHICS: 2x NF12s fans on graphics card + 2x NF-F12s & 1x NA-A12x25 in Fan box | 1x Vantec SP-FC70-BL Spectrum System Fan Cards

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×