Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Maximus 7 HERO error code 99

Tokeegee
 Share

Go to solution Solved by Tokeegee,

I tried outputting to VGA, got a proper post, now the board works normally. I have no idea why.

I am running a system with a Core i5 4690k, an Asus Maximus vii HERO, 16GB G.Skill Ripjaws X RAM, and I was using a GTX 1060, but I've ruled that out as an issue, so I've just been hoping I can get the system running with just integrated graphics. This all started after I moved my parts from one case to another. According to the manual for this motherboard this is a "Super IO Initialization" error. Does anyone know what this means, and what I should do to fix it?

 

So far I've tried:

  • Clearing CMOS (like every time I change something)
  • Reseating the RAM
  • Reseating the CPU
  • Using a Different power supply (I went from a 500W terrible Azza PSU to a 600W Corsair 80+ Gold PSU)
  • I've unplugged all of my peripherals and tried booting
  • Changing the CPU cooler (I got a different error code that had to do with CPU initialization at one point)

I have no idea what to try anymore. This is the most confusing issue I've ever run into, I've been trying to fix it for hours.

Thanks for any and all responses!

PC Specs :

Main System:

CPU: AMD Ryzen 5 1600 @3.8 GHz

CPU Cooler: Stock - My AIO died

RAM: 16GB G.Skill TridentZ RGB 3200MHz DDR4

Graphics Card: Zotac GTX 1080 Mini

Motherboard: Asus Prime X470-Pro

PSU: Corsair CS550m

Storage: 250GB Samsung 850 EVO / 1TB Seagate Barracuda / 6TB Seagate IronWolf NAS

Case: Fractal Design Define R6 TG

Monitor: Acer 27” Monitor KG271 144Hz / LG 29UM67-P / 24" Dell UltraSharp Monitor

Audio: Sennheiser HD 599 headphones / Blue Yeti microphone

Mouse: Glorious Model O / Logitech G903

Keyboard: HyperX Alloy FPS

 

Laptop - Dell G5 15 5590 SE:

CPU: Intel Core i7-9750H

RAM: 8GB DDR4

Graphics Card: Gigabyte GTX 1660 TI

 

Secondary PC:

CPU: Intel Core i5-4690k

RAM: 24GB G.Skill Ripjaws X RAM

CPU Cooler: CoolerMaster Hyper 212 EVO

Motherboard: Asus Maximus VII Hero

Graphics Card: Gigabyte GTX 1060 3GB

PSU: Generic Azza 500W Power Supply (It's probably about to blow up)

Case: InWin 805 Infinity (never buy this case)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

So I called Asus and apparently 99 is an issue with the BIOS itself. Everywhere else online says it's a Super IO Initialization issue, and basically I wouldn't have plugged in the 4+4 EPS connector properly. I've tried 2 power supplies both the the connectors in correctly, so I am now awaiting a response form Asus support.

PC Specs :

Main System:

CPU: AMD Ryzen 5 1600 @3.8 GHz

CPU Cooler: Stock - My AIO died

RAM: 16GB G.Skill TridentZ RGB 3200MHz DDR4

Graphics Card: Zotac GTX 1080 Mini

Motherboard: Asus Prime X470-Pro

PSU: Corsair CS550m

Storage: 250GB Samsung 850 EVO / 1TB Seagate Barracuda / 6TB Seagate IronWolf NAS

Case: Fractal Design Define R6 TG

Monitor: Acer 27” Monitor KG271 144Hz / LG 29UM67-P / 24" Dell UltraSharp Monitor

Audio: Sennheiser HD 599 headphones / Blue Yeti microphone

Mouse: Glorious Model O / Logitech G903

Keyboard: HyperX Alloy FPS

 

Laptop - Dell G5 15 5590 SE:

CPU: Intel Core i7-9750H

RAM: 8GB DDR4

Graphics Card: Gigabyte GTX 1660 TI

 

Secondary PC:

CPU: Intel Core i5-4690k

RAM: 24GB G.Skill Ripjaws X RAM

CPU Cooler: CoolerMaster Hyper 212 EVO

Motherboard: Asus Maximus VII Hero

Graphics Card: Gigabyte GTX 1060 3GB

PSU: Generic Azza 500W Power Supply (It's probably about to blow up)

Case: InWin 805 Infinity (never buy this case)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I tried outputting to VGA, got a proper post, now the board works normally. I have no idea why.

PC Specs :

Main System:

CPU: AMD Ryzen 5 1600 @3.8 GHz

CPU Cooler: Stock - My AIO died

RAM: 16GB G.Skill TridentZ RGB 3200MHz DDR4

Graphics Card: Zotac GTX 1080 Mini

Motherboard: Asus Prime X470-Pro

PSU: Corsair CS550m

Storage: 250GB Samsung 850 EVO / 1TB Seagate Barracuda / 6TB Seagate IronWolf NAS

Case: Fractal Design Define R6 TG

Monitor: Acer 27” Monitor KG271 144Hz / LG 29UM67-P / 24" Dell UltraSharp Monitor

Audio: Sennheiser HD 599 headphones / Blue Yeti microphone

Mouse: Glorious Model O / Logitech G903

Keyboard: HyperX Alloy FPS

 

Laptop - Dell G5 15 5590 SE:

CPU: Intel Core i7-9750H

RAM: 8GB DDR4

Graphics Card: Gigabyte GTX 1660 TI

 

Secondary PC:

CPU: Intel Core i5-4690k

RAM: 24GB G.Skill Ripjaws X RAM

CPU Cooler: CoolerMaster Hyper 212 EVO

Motherboard: Asus Maximus VII Hero

Graphics Card: Gigabyte GTX 1060 3GB

PSU: Generic Azza 500W Power Supply (It's probably about to blow up)

Case: InWin 805 Infinity (never buy this case)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×