Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

I need some help

Avligation
 Share

So .. after finally building my first pc I have been experiencing some problems... After one week of use I have been experiencing some random freezes which sometimes make the whole system restart or others just freeze and not being able to do anything rather than watching a black screen .. I have not even  had a blue screen pop up after it before the restart but yet the problem is still there ... All the hardware seems to be working just fine 

Drivers are up to date and downloaded from my motherboard's site.

 

Pc specs 

- CPU : AMD 3 3200G 

- Motherboard: Asrock AB350 r.2

- RAM : 8GB (2X4 *in the correct slots for dual channel )*PATRIOT viper 4 

-PSU : CROSAIR VS550 White

 

If anybody can help it would be much appreciated

Thanks in advance 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

4 minutes ago, Avligation said:

Drivers are up to date and downloaded from my motherboard's site.

Including the Radeon driver?

 Did you do some overclocking or some other changes in the BIOS?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Don't use graphics drivers from your motherboard manufacturer. Run Display Driver Uninstaller from https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html and grab current display drivers from https://www.amd.com/en/support/apu/amd-ryzen-processors/amd-ryzen-3-desktop-processors-radeon-vega-graphics/amd-ryzen-3-1.

Make sure to quote me or use @PorkishPig to notify me that you replied!

 

 

Desktop

CPU - Ryzen 9 3900X | Cooler - Noctua NH-D15 | Motherboard - ASUS TUF X570-PLUS RAM - Corsair Vengeance LPX DDR4-3200 16GB (2x8) Case - Meshify C

GPU - RTX 3080 FE PSU - Straight Power 11 850W Platinum Storage - 960 EVO 500GB, S31 1TB, MX500 500GB | OS - Windows 10 Pro

 

Homelab

CPU - Core i5-11400 | Cooler - Noctua NH-U12S | Motherboard - ASRock Z590M-ITX RAM - G.Skill Ripjaws V DDR4-3600 32GB (2x16)  | Case - Node 304

PSU - EVGA B3 650W | Storage - 860 EVO 256GB, Sabrent Rocket 4.0 1TB, WD Red 4TB (x6 in RAIDZ1 w/ LSI 9207-8i) | OS - TrueNAS Scale (Debian)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

16 hours ago, _Omega_ said:

Including the Radeon driver?

 Did you do some overclocking or some other changes in the BIOS

I did no overclock and changed nothing from bios 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

16 hours ago, PorkishPig said:

Don't use graphics drivers from your motherboard manufacturer. Run Display Driver Uninstaller from https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html and grab current display drivers from https://www.amd.com/en/support/apu/amd-ryzen-processors/amd-ryzen-3-desktop-processors-radeon-vega-graphics/amd-ryzen-3-1.

That seemed to fix the freezes ... Hope I don't get it again thanks a lot for the replies 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×