Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Guyse

Member
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

Awards


This user doesn't have any awards

About Guyse

  • Title
    Member
  • Birthday 1995-03-03

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Philippines

System

  • CPU
    Ryzen 7 2700x
  • Motherboard
    Asus Rog Strix X470 - F
  • RAM
    8gbx2 G.Skill Trident Z 3200mhz
  • GPU
    MSI Armor Radeon RX580
  • Case
    Tecware Verge
  • Storage
    Samsung 960 M.2 500gb, Samnsung 860 Pro 256gb, WD Black 1TB
  • PSU
    750w Silverstone Strider 80+ Gold
  • Display(s)
    2 x LG 24MP68VQ
  • Cooling
    Nzxt Kraken X62
  • Keyboard
    Tecware Phantom TKL
  • Mouse
    Tecware Vector
  • Sound
    LG LHD675 4.2CH
  • Operating System
    Windows 10

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. @MonzaSed here's a reply from another dude that fixed this issue "Right what has fixed it for me is removing ASUS AISuite and Corsair iCUE. It would appear there is a BIOS bug that locks the machine if multiple programs access sensor data at the same time."
  2. Here i found it from an old thread 1.total black screen but PC still on yet you wont be able to restart using the power button 2.whole pc restarts out of nowhere Experienced them myself and I thought I had a busted part. Don't fret cos its happening also to the Rog Crosshair VII X470 those two are the really annoying stuff but there are solutions that the community has found and actually works. 1.Turn off all CPU temp sensing apps that run at startup (leave just one you trust, I left my MSI afterburner to be the only one to start at boot) 2.Do not run multiple temp sensing apps at once. Take time on each of them and only use them when needing to edit something. 3.Avoid using the cpu temp feature in aura sync. 4.CAM (NZXT app software) <--- this, use it only for lighting options and nzxt fan (if you are using nzxt fans) and on your stuff that runs only on cam then close it afterwards. 5.AI Suite <--- this app is hell, causes a lot black magic hell on your pc, I personally uninstalled it along with the others in the community. Asus said that its a bug between them and the windows 10 but they still aren't really showing signs to address these though. been 3 weeks now since I did what the community suggested and all is fine now, I'm leaving a link so you can read if you want. https://rog.asus.com/forum/showthread.php?102858-Asus-Strix-X470-F-Gaming-owners-thread on page 8 there's a video but I do suggest to skim through from the beginning.
  3. Uhmm this is an old problem have the same board and used to have those problem, there was a thread about this a few weeks the board came out. 1.Set power to High performance 2. Use only Msi after burner &/or HWInfo as temp sensing aps, if you have other multiple temp sensing apps it'll cause random reboot &/or Black screen in my case its the NZXT CAM so i just set the fan to a locked speed and closed CAM and disabled auto open on start up 3.uninstall Ai suite by asus 4.Update Bios
  4. uhmm yeah only changed the speed and nothing else... im so sorry (T_T) I seriously don't know how to do stuff aside from updating bios and my tech is to busy with his life
  5. Hello everyone, would wanna ask help in overclocking my RAM (2x8gb Trident Z rgb 3200mhz C16D-16GTZR, 16-18-18-38 1.35v) on my asus x470 strix board. I'm really not versed in OC and when I checked it was just running on 2133mhz and changed it to 3200mhz in bios it crashed after a few sec into windows hahaha would greatly appreciate if anyone with the same board and ram could guide me Thanks!
  6. Oh yeah and also set your power profile to high performance. That solved my power CPU power draw issue lol. Or just skim through the link in my previous reply, it's all there.
  7. @SpaceTime, it has some bugs ASUS hasn't addressed yet but the community was able to find solutions. 1.total black screen but PC still on yet you wont be able to restart using the power button 2.whole pc restarts out of nowhere Experienced them myself and I thought I had a busted part. Don't fret cos its happening also to the Rog Crosshair VII X470 those two are the really annoying stuff but there are solutions that the community has found and actually works. 1.Turn off all CPU temp sensing apps that run at startup (leave just one you trust, I left my MSI afterburner to be the only one to start at boot) 2.Do not run multiple temp sensing apps at once. Take time on each of them and only use them when needing to edit something. 3.Avoid using the cpu temp feature in aura sync. 4.CAM (NZXT app software) <--- this, use it only for lighting options and nzxt fan (if you are using nzxt fans) and on your stuff that runs only on cam then close it afterwards. 5.AI Suite <--- this app is hell, causes a lot black magic hell on your pc, I personally uninstalled it along with the others in the community. Asus said that its a bug between them and the windows 10 but they still aren't really showing signs to address these though. been a month and a few weeks now since I did what the community suggested and all is fine now, I'm leaving a link so you can read if you want. https://rog.asus.com/forum/showthread.php?102858-Asus-Strix-X470-F-Gaming-owners-thread on page 8 there's a video but I do suggest to skim through from the beginning. Please do share the info if someone with thesame board asks
  8. Personally I'd skip the 1070ti and just go directly to 1080. PSU with that budget I suggest you should go with the EVGA or Silverstone, whichever floats your boat. All the rest were cool though, guess your not in to the rgb hype, that's a rare sight (for me) ?. But do take the other suggestions
  9. I don't know with gigabyte but iv'e read somewhere (probably in the thread contained in the link) MSI has worse, but not sure whatsoever.
  10. Hey @Crossxfire45 our board has some bugs ASUS hasn't addressed yet but the community was able to find solutions.This is kinda unrelated to your post but I wanna get this out to as many people with the same board. 1.total black screen but PC still on yet you wont be able to restart using the power button 2.whole pc restarts out of nowhere Experienced them myself and I thought I had a busted part. Don't fret cos its happening also to the Rog Crosshair VII X470 those two are the really annoying stuff but there are solutions that the community has found and actually works. 1.Turn off all CPU temp sensing apps that run at startup (leave just one you trust, I left my MSI afterburner to be the only one to start at boot) 2.Do not run multiple temp sensing apps at once. Take time on each of them and only use them when needing to edit something. 3.Avoid using the cpu temp feature in aura sync. 4.CAM (NZXT app software) <--- this, use it only for lighting options and nzxt fan (if you are using nzxt fans) and on your stuff that runs only on cam then close it afterwards. 5.AI Suite <--- this app is hell, causes a lot black magic hell on your pc, I personally uninstalled it along with the others in the community. Asus said that its a bug between them and the windows 10 but they still aren't really showing signs to address these though. been 3 weeks now since I did what the community suggested and all is fine now, I'm leaving a link so you can read if you want. https://rog.asus.com/forum/showthread.php?102858-Asus-Strix-X470-F-Gaming-owners-thread on page 8 there's a video but I do suggest to skim through from the beginning.
  11. By the way @ConflictedG, if you got the board already or still about to, it has some bugs ASUS hasn't addressed yet but the community was able to find solutions. 1.total black screen but PC still on yet you wont be able to restart using the power button 2.whole pc restarts out of nowhere Experienced them myself and I thought I had a busted part. Don't fret cos its happening also to the Rog Crosshair VII X470 those two are the really annoying stuff but there are solutions that the community has found and actually works. 1.Turn off all CPU temp sensing apps that run at startup (leave just one you trust, I left my MSI afterburner to be the only one to start at boot) 2.Do not run multiple temp sensing apps at once. Take time on each of them and only use them when needing to edit something. 3.Avoid using the cpu temp feature in aura sync. 4.CAM (NZXT app software) <--- this, use it only for lighting options and nzxt fan (if you are using nzxt fans) and on your stuff that runs only on cam then close it afterwards. 5.AI Suite <--- this app is hell, causes a lot black magic hell on your pc, I personally uninstalled it along with the others in the community. Asus said that its a bug between them and the windows 10 but they still aren't really showing signs to address these though. been 3 weeks now since I did what the community suggested and all is fine now, I'm leaving a link so you can read if you want. https://rog.asus.com/forum/showthread.php?102858-Asus-Strix-X470-F-Gaming-owners-thread on page 8 there's a video but I do suggest to skim through from the beginning.
  12. Hey @Pyronyx, if you got the board already or still about to, it has some bugs ASUS hasn't addressed yet but the community was able to find solutions. 1.total black screen but PC still on yet you wont be able to restart using the power button 2.whole pc restarts out of nowhere Experienced them myself and I thought I had a busted part. Don't fret cos its happening also to the Rog Crosshair VII X470 those two are the really annoying stuff but there are solutions that the community has found and actually works. 1.Turn off all CPU temp sensing apps that run at startup (leave just one you trust, I left my MSI afterburner to be the only one to start at boot) 2.Do not run multiple temp sensing apps at once. Take time on each of them and only use them when needing to edit something. 3.Avoid using the cpu temp feature in aura sync. 4.CAM (NZXT app software) <--- this, use it only for lighting options and nzxt fan (if you are using nzxt fans) and on your stuff that runs only on cam then close it afterwards. 5.AI Suite <--- this app is hell, causes a lot black magic hell on your pc, I personally uninstalled it along with the others in the community. Asus said that its a bug between them and the windows 10 but they still aren't really showing signs to address these though. been 3 weeks now since I did what the community suggested and all is fine now, I'm leaving a link so you can read if you want. https://rog.asus.com/forum/showthread.php?102858-Asus-Strix-X470-F-Gaming-owners-thread on page 8 there's a video but I do suggest to skim through from the beginning. But its still a really good board, im using it for gaming and architectural 3D creation + rendering.
  13. Hey @.spider. if you can do without the rgb on the RAM then get the Flare X Rams, built for AMD.
  14. By the way @.spider., if you got the board already or still about to, it has some bugs ASUS hasn't addressed yet but the community was able to find solutions. 1.total black screen but PC still on yet you wont be able to restart using the power button 2.whole pc restarts out of nowhere Experienced them myself and I thought I had a busted part. Don't fret cos its happening also to the Rog Crosshair VII X470 those two are the really annoying stuff but there are solutions that the community has found and actually works. 1.Turn off all CPU temp sensing apps that run at startup (leave just one you trust, I left my MSI afterburner to be the only one to start at boot) 2.Do not run multiple temp sensing apps at once. Take time on each of them and only use them when needing to edit something. 3.Avoid using the cpu temp feature in aura sync. 4.CAM (NZXT app software) <--- this, use it only for lighting options and nzxt fan (if you are using nzxt fans) and on your stuff that runs only on cam then close it afterwards. 5.AI Suite <--- this app is hell, causes a lot black magic hell on your pc, I personally uninstalled it along with the others in the community. Asus said that its a bug between them and the windows 10 but they still aren't really showing signs to address these though. been 3 weeks now since I did what the community suggested and all is fine now, I'm leaving a link so you can read if you want. https://rog.asus.com/forum/showthread.php?102858-Asus-Strix-X470-F-Gaming-owners-thread on page 8 there's a video but I do suggest to skim through from the beginning.
  15. Yup, not shitting you, if you know Jesse Palacio a.k.a JP Modified, he built my rig and told me about it and tried I it for myself, originally had only 2 trident.z 3200mhz (8gb each) went to bios and wont go higher than 2400 as per board's given choices, the other speed choices were faded, so we did some manual OC and got 2666mhz with the two, a week later i added 2 more ram sticks (same specs of course) and the other choices were available so it ran at 3200 already, but my friend borrowed the 2 some time after because his was on rma coz apparently he did something with aura sync and it killed some of his LED in his ram. So yeah, back at 2 sticks at 2666mhz
×