Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

petarslayer

Member
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

Awards


This user doesn't have any awards

About petarslayer

  • Title
    Member

Recent Profile Visitors

314 profile views
  1. Download the latest drivers first from the nvidia website, then boot into safe mode with networking run ddu and then reboot, when back into windows run the installation as fast as you can, then just wait for theme to finish, after its done just reboot the computer and hope that it fixed your issues
  2. You need to get a really good adapter for bluetooth, look for PCIe versions and ones that are rated for BT4.2 and above. Also as staded by @riba2233 this is the proper way to do it. Another option would be to check if your house has a proper ground, not kidding for real they make magnetic noise if not properly grounded, good example is the cheap bt radio transmitter in you car, it will have a lot of noise from the alternator bc it does not have a proper ground (i will keep it simple)
  3. Try reinstalling the GPU drivers, my spare pc with GT710 had BSDs after the 2004 Windows 10 update, it might help. try to verify the game files integrity too. If none of it help try reinstalling the games that crash or even reinstall windows and do it all fresh !
  4. Done everything except trying other psu, i will probably need to do it at some point but i need to borrow one from a friend since the one i have in the other pc is 400W same model series as in this pc (GPE400S). Return thingy you do in US doesn't work here... EDIT: I forgot to mention i did not test another board! But will buy a new one 150EUR+ board and will see if it works
  5. Updated bios to the latest version, tried all the version that are on the website still noting, I dont think the PSU is the problem, i am pretty sure the motherboard is toast. under high load vrm is at 47C (stock cooler). What motherboard you guys recommend, i was looking at the Asus B450F strix (its the only one available rn and for other b450s i need to wait 20 days). Maybe a B550, or an x570. I will sell one application soon so i will have money to buy whatever motherboard is good (not some overpriced gaming board but a good one and stable). for psus i cant ask you guys bc market here is a little bit different form the EU and US (no corsair only chinese silver colored junk or cooler master or chieftech, importing isnt an option bc it will take 5+ months and then i am better just overpaying the cooler master...) Should i get the https://www.asus.com/Motherboards/Pro-WS-X570-ACE/, seems like a good one that should do the trick with no rgb (thank God). Also i was thinking on upgrading the memory, what kit you recommend (Kingston's every model is available here, corsair not sadly).
  6. Hello, i have a very very strange problem, 2 moths ago my pc started behaving like this: Just randomly (i am browsing with Chrome or writing code in IntelliJ 90% of the time on my pc) i first lose ethernet connection and after it in the same minute i lose all the usb ports and boom i need to reboot via the case reboot button. About a month ago i started getting bluescreen's with WATCHDOG VIOLATION, i knew it had to do with my cpu, so i just disassembled and cleaned all the components and built the pc again. BSDS went away but after the few weeks the no ethernet and then usbs die thingy started happening more often (aprox 4 times a day). I also noticed that my pc sometimes only when its night time after the screen goes balack stays on for couple of more minutes. What i need to replace in order to get my pc to work properly, or even better fix ot for no money (if possible). This happens both on Linux (Ubuntu 20.04LTS and Ubuntu 18.04LTS as well as WIndows10). As i am a developer i need my pc to be stable, and if possible it should cost me minimaly since i am a student trying to gather enough money to pay education. BTW this hasn't happend for the last 5 days but somethimes when it happens my pc is unusable, in those days i just use my old amd A4 4000 pc (it can only run Netbeans and Chrome and thats it...its that bad) CPU: R7 2700X MOTHERBOARD: B450M-K ASUS RAM: 2x 8GB HyperX Fury 2666Mhz GPU: RX560 2GB GIGABYTE PSU: Chieftech GPE700S SSD: 860EVO 500GB HDD: 2x WD BLUE 1TB 7200RPM PS: My county is known for lowering the voltage from 220 to 200 or even 190 volts so you spend more KWpH so you pay more, thats why i got the Chieftech psu (Easter Europe optimesed, we use it in servers here a lot). Motherboard is crappy i know but it was a bundle with my ryzen 7 for 300EUR and i just couldn't skip it since i was broke at that time. I might get a new one anyways.
  7. Sorry i raged, i didnt put on this forum that i tried 3 other ssds and still is the same My bad, thatnks for the help anyaways
  8. At this point i think that you didnt read the whole post, i done it 4 times while i swithing ssds, tried linux mint (the lowest spec distro that supports apps that i need and ITS STILL NEARLY THE SAME
  9. Not only chrome, literally whole OS is irresponsive and slugish, i have seen penitum 4s for lga755 with 2 gb of ram that handle windows 10 much better and yet they are slower than e1 6100
  10. Its still sooo strange how the ssd doesnt help at all, in that Pentium laptop adding an ssd made it run literally 5x faster, so strange, could it be literally firmware related in any matter That Intel Pentium T4150 laptop has a ded battery and a new one is 50EUR so i dont feal like its worth saving that old and fat laptop, but i might actually go it although its sooo fat, not practical for my application at all, i might try to find something else in my pile of laptops
  11. Problem is it worked faster like 6 months before, it went slugish recently, i mean yeah its bad and all of that but i still think that this is fixable, hay even a pentium laptop i own from 2010 is at least 5x faster (its battery is ded), this amd laptop is thin and light weight compared to the pentium laptop i own I am not talking about how to get used equpment nor how good hardware you can get free in America, i am talking about how is it possible that in few months of not using a computers it becomes soo slugish
  12. Well if you can get a CAT6 cable idealy and run it to your room, after that look for any router, i prefer TP LINK as a brand for networking Personally i use https://www.tp-link.com/us/home-networking/wifi-router/tl-wr940n/ in few places in my house, reliable router and its quite cheap Literally set theme up once and never rebooted since, stable wifi for me (i own 3 of these)
  13. First of all we need more details, how far is your room from the living room, do you have any cable internet outlets (RJ45) and what is your budget on sloving this issue, if you have the cable plug availabe that would be awesome !!!
  14. I am pretty sure that this is not possible, you are port limited, maybe if you try with that usb c port and some crazy adapters, not sure where you live so i wont link any of theme Also it depends if your laptop has usb c port at all (nearly all new models have it)
  15. I own this old laptop (Hp-255-G3 E1 6100 4 GB RAM) for a very long time (i think that i got it in 2012), didnt used it much, i own a powerfull desktop ws so i had no need for a laptop. Now i am first year on a unversity and i need a laptop to follow along with my classes, so it had to run chrome, notepad ++ and netbeans8.2. I pulled out my laptop and backed up all the date i had on it and done a clean install of windows 10 pro, i realised it was slow,really slow. I opened taks manager and noticed it had 100% CPU and DISC usage all the time, since i earn my pocket money rapring computers so imeaditly realised hdd is too slow or even broken and went on and put in a 240gb s100 brand new ssd from biostar (i have a new ssd on the hand all the time), it might not be the fastest but hey it is perfect price/pref. Than i installed win10 pro again and woo its was nearly the same, only slightly faster. I was like damn that ssd si test and runs great on my test i3 6100 asus h110m-a system, while i was replacing the ssd i alos duested the laptop out too but didnt changed the thermal paste b it would have requred even more dissasembly (hp repairman will know how much pain it is) The pc in current state is so slow that it takes 10sec to open chrome to a working state, starting windows takes ~50 sec. When it had win7 ulitamate 32bit it was way faster while it was virus free (even with that 5400rpm hdd it had) - i was a kid and experemented at that period :), Things i done: - Cleaned out the computer - Tried 2 other SSDs - Updated the bios as well as tried the one ver. prior - Tried Linux Mint 19.2 Tessa and nearly same results , little bit faster - Set a Preformance windows power plan Things i might do: - Repalce the thermal paste (although case is cool on tuch) I am looking for a fix solution, not coments like "its garbage, trow it awey, there are better ones used for 100bucks" I live in Europe, i try to reuse stuff that i have, i dont have any problem cashing out 700EUR rn on a new laptop, but i will prefere if this one works bc it has a very long lasting battery (3h) Thanks to all of you who helped !!!
×