Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

deadxsensei

Member
  • Content Count

    42
  • Joined

  • Last visited

Awards


This user doesn't have any awards

About deadxsensei

  • Title
    Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. here is the bios, it doesnt say that im running in dual channel & whwhen gaming the RAM only goes up to 1750mhz
  2. yes, im using msi afterburner and when im in game i shows Memory : 1750mhz, the gpu is at 1350mhz.
  3. I can't seem to get dual channel to work on my build. I have enabled XMP in the bios. But when I check on the main bios page it doesn't say that i'm on dual channel (like on this screenshot) it shows both the RAM sticks but it doesn't say dual channel. I'm running a ryzen 3 2200g, hyperX fury RAM 2666mhz 2x8GB and a Asrock a320m hdv r4 mobo. The board supports dual channel I've checked. The bios has been updated as well. The RAM is also running only at 1333mhz when i check on cpu-z. When playing GTA V the RAM maxes out at 1750mhz. Is that normal? I can barely keep 30fps. Specs: Ryzen 3 2200G Asrock A320M HDV R4 mobo RX 570 4gb HyperX fury 2x8GB 2666mhz coolermaster masterwatt 550W Western digital ssd 256 boot drive 1TB western digital HDD Please help
  4. I have one extra stick of RAM but its not a hyperX one. I tried using it along with the hyperX with XMP disabled, both were running at 2400mhz. There was no difference in performance. Should I just by another hyperX stick?
  5. so back to square one. Im so close to throwing this thing out the window.
  6. ive done all this and still the same. XMP caused my games to crash so i disabled it. So i'm back to square one. sigh
  7. i see, so should i just get another stick and use dual channel?
  8. i enabled xnp and the Memory frequency switched from auto to 2666mhz and now my games keep crashing.
  9. yes i am 100% sure the monitor is plugged to the gpu.
  10. Please help, I don't understand why my PC is underperforming so much. My cinebench score is 1311 which is pretty close to the other systems of the same specs in the results which is 1344. I also checked gpucheck. com and it shows that my build should have no problem running games like battlefield 1 at 1080p. However my PC can barely run it, the game is barely playable, i get around 25-30fps at 1080p, even on low settings the game is not playable. I have tried different version of drivers with no improvement at all. Even GTA V which is a pretty old game by now struggle to reach 60 fps at high settings and sometimes dipped to 27-30. Even league of legends, a game that should run on onboard graphics can barely stay constant 60fps on my pc. In most of the games i've tried my cpu usage is constantly 100% except for league of legends. I've been told that it could be because i'm running a single channel RAM is that true? Could that really cause my PC to run games this badly? And some say that my CPU is the problem, so should i upgrade to a ryzen 5 2600 and dual channel RAM? please help! Specs: Ryzen 3 2200g Asus ROG Rx 570 4GB HyperX Fury 8GB single channel Asrock a320m-hdv r4.0 Coolermaster Masterwatt 550W 256GB western digital SSD (boot drive) 1TB HDD western digital Edit: Yes, my monitor is plugged to the GPU not the onboard hdmi port.
  11. do you know what could be cause it to underperform so much?
  12. xmp is enabled yes. Edit: I enabled it but on the "Memory Frequency" option i left it on Auto.
×