Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Help! My GPU clock speeds are stuck.

Turtle Rig
 Share

Hey guys suddenly I noticed a problem.  I went to AB and I saw my clock speeds reading like 900mhz core and 4000Mhz on vram.  So I went to nv panel and it showed its on optimal power.  I changed that to performance and the clock speeds didn't change, then I set it to adaptive and same thing.  Then I put it on optimal power again and same thing.  Because of this my GPU is at 50c when idle.  When it was much lower.  What has gone array ?  Also I tried DDU and installed latest nvidia drivers same thing.  Thanks for your help in advance.

Asus Sabertooth x79 / 4930k @ 4500 @ 1.408v / Gigabyte WF 2080 RTX / Corsair VG 64GB @ 1866 & AX1600i & H115i Pro @ 2x Noctua NF-A14 / Carbide 330r Blackout

Scarlett 2i2 Audio Interface / KRK Rokits 10" / Sennheiser HD 650 / Logitech G Pro Wireless Mouse & G915 Linear & G935 & C920 / SL 88 Grand / Cakewalk / NF-A14 Int P12 Ex
AOC 40" 4k Curved / LG 55" OLED C9 120hz / LaCie Porsche Design 2TB & 500GB / Samsung 950 Pro 500GB / 850 Pro 500GB / Crucial m4 500GB / Asus M.2 Card

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

4 minutes ago, Turtle Rig said:

Hey guys suddenly I noticed a problem.  I went to AB and I saw my clock speeds reading like 900mhz core and 4000Mhz on vram.  So I went to nv panel and it showed its on optimal power.  I changed that to performance and the clock speeds didn't change, then I set it to adaptive and same thing.  Then I put it on optimal power again and same thing.  Because of this my GPU is at 50c when idle.  When it was much lower.  What has gone array ?  Also I tried DDU and installed latest nvidia drivers same thing.  Thanks for your help in advance.

because something's using GPU power?

CPU: i7-2600K 4751MHz 1.44V (software) --> 1.47V at the back of the socket Motherboard: Asrock Z77 Extreme4 (BCLK: 103.3MHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 RAM: Adata XPG 2x8GB DDR3 (XMP: 2133MHz 10-11-11-30 CR2, custom: 2203MHz 10-11-10-26 CR1 tRFC:230 tREFI:14000) GPU: Asus GTX 1070 Dual (Super Jetstream vbios, +70(2025-2088MHz)/+400(8.8Gbps)) SSD: Samsung 840 Pro 256GB (main boot drive), Transcend SSD370 128GB PSU: Seasonic X-660 80+ Gold Case: Antec P110 Silent, 5 intakes 1 exhaust Monitor: AOC G2460PF 1080p 144Hz (150Hz max w/ DP, 121Hz max w/ HDMI) TN panel Keyboard: Logitech G610 Orion (Cherry MX Blue) with SteelSeries Apex M260 keycaps Mouse: BenQ Zowie FK1

 

Model: HP Omen 17 17-an110ca CPU: i7-8750H (0.125V core & cache, 50mV SA undervolt) GPU: GTX 1060 6GB Mobile (+80/+450, 1650MHz~1750MHz 0.78V~0.85V) RAM: 8+8GB DDR4-2400 18-17-17-39 2T Storage: 1TB HP EX920 PCIe x4 M.2 SSD + 1TB Seagate 7200RPM 2.5" HDD (ST1000LM049-2GH172), 128GB Toshiba PCIe x2 M.2 SSD (KBG30ZMV128G) gone cooking externally Monitor: 1080p 126Hz IPS G-sync

 

Desktop benching:

Cinebench R15 Single thread:168 Multi-thread: 833 

SuperPi (v1.5 from Techpowerup, PI value output) 16K: 0.100s 1M: 8.255s 32M: 7m 45.93s

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, Jurrunio said:

because something's using GPU power?

Let me check, I didn't check that.  GPU usage is at 0 percent.  :(

Asus Sabertooth x79 / 4930k @ 4500 @ 1.408v / Gigabyte WF 2080 RTX / Corsair VG 64GB @ 1866 & AX1600i & H115i Pro @ 2x Noctua NF-A14 / Carbide 330r Blackout

Scarlett 2i2 Audio Interface / KRK Rokits 10" / Sennheiser HD 650 / Logitech G Pro Wireless Mouse & G915 Linear & G935 & C920 / SL 88 Grand / Cakewalk / NF-A14 Int P12 Ex
AOC 40" 4k Curved / LG 55" OLED C9 120hz / LaCie Porsche Design 2TB & 500GB / Samsung 950 Pro 500GB / 850 Pro 500GB / Crucial m4 500GB / Asus M.2 Card

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

7 minutes ago, Turtle Rig said:

Let me check, I didn't check that.  GPU usage is at 0 percent.  :(

After changing GPU power plan, you need to restart the PC for it to apply

CPU: i7-2600K 4751MHz 1.44V (software) --> 1.47V at the back of the socket Motherboard: Asrock Z77 Extreme4 (BCLK: 103.3MHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 RAM: Adata XPG 2x8GB DDR3 (XMP: 2133MHz 10-11-11-30 CR2, custom: 2203MHz 10-11-10-26 CR1 tRFC:230 tREFI:14000) GPU: Asus GTX 1070 Dual (Super Jetstream vbios, +70(2025-2088MHz)/+400(8.8Gbps)) SSD: Samsung 840 Pro 256GB (main boot drive), Transcend SSD370 128GB PSU: Seasonic X-660 80+ Gold Case: Antec P110 Silent, 5 intakes 1 exhaust Monitor: AOC G2460PF 1080p 144Hz (150Hz max w/ DP, 121Hz max w/ HDMI) TN panel Keyboard: Logitech G610 Orion (Cherry MX Blue) with SteelSeries Apex M260 keycaps Mouse: BenQ Zowie FK1

 

Model: HP Omen 17 17-an110ca CPU: i7-8750H (0.125V core & cache, 50mV SA undervolt) GPU: GTX 1060 6GB Mobile (+80/+450, 1650MHz~1750MHz 0.78V~0.85V) RAM: 8+8GB DDR4-2400 18-17-17-39 2T Storage: 1TB HP EX920 PCIe x4 M.2 SSD + 1TB Seagate 7200RPM 2.5" HDD (ST1000LM049-2GH172), 128GB Toshiba PCIe x2 M.2 SSD (KBG30ZMV128G) gone cooking externally Monitor: 1080p 126Hz IPS G-sync

 

Desktop benching:

Cinebench R15 Single thread:168 Multi-thread: 833 

SuperPi (v1.5 from Techpowerup, PI value output) 16K: 0.100s 1M: 8.255s 32M: 7m 45.93s

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

10 minutes ago, Jurrunio said:

After changing GPU power plan, you need to restart the PC for it to apply

I did that and currently its on optimal power.

Asus Sabertooth x79 / 4930k @ 4500 @ 1.408v / Gigabyte WF 2080 RTX / Corsair VG 64GB @ 1866 & AX1600i & H115i Pro @ 2x Noctua NF-A14 / Carbide 330r Blackout

Scarlett 2i2 Audio Interface / KRK Rokits 10" / Sennheiser HD 650 / Logitech G Pro Wireless Mouse & G915 Linear & G935 & C920 / SL 88 Grand / Cakewalk / NF-A14 Int P12 Ex
AOC 40" 4k Curved / LG 55" OLED C9 120hz / LaCie Porsche Design 2TB & 500GB / Samsung 950 Pro 500GB / 850 Pro 500GB / Crucial m4 500GB / Asus M.2 Card

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×