Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Just installed new CPU and no POST????

 Share

I had an i5 4460 on an asus b85-pro gamer motherboard. I then bought an i7 4790 I installed it and when I tried to turn it on the computer starts but it doesnt POST it gets stuck on the DRAM LED (not sure what that means because my RAM has worked for 4 years?) To turn the computer off though I have to turn it off by the PSU, the power button doesn't turn it off. The computer stays on it doesnt go into boot loops but just no POST.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Is the bios updated to support the cpu? as that cpu is a haswell refresh.

CPU: i7 8700k Motherboard: MSI Z370 Krait Gaming RAM: 4x 8GB Corsair Vengeance Pro (2 white, 2 black) GPU: MSI RTX 2070 Armor Case: Corsair Crystal 570x White HDD: 2x 2TB Seagate Barracuda 7200rpm Sata 3 SSD: 240GB Corsair Force 3 + 500GB Samsung 970 Evo Cooling: Corsair Hydro Series™ H150i PSU: Corsair RM750i OS: Windows 10 Pro 64-Bit

Mouse: Logitech G600 Keyboard: Corsair K95 RGB Cherry MX Brown Monitor: Samsung S24C570L 1080p 23.6" + AOC AGON 240Hz 1080p Sound: HyperX Cloud Headset Black/Red + Logitech Z213 Speakers 2.1

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

13 minutes ago, CIGBOCK said:

I had an i5 4460 on an asus b85-pro gamer motherboard. I then bought an i7 4790 I installed it and when I tried to turn it on the computer starts but it doesnt POST it gets stuck on the DRAM LED (not sure what that means because my RAM has worked for 4 years?) To turn the computer off though I have to turn it off by the PSU, the power button doesn't turn it off. The computer stays on it doesnt go into boot loops but just no POST.

re-install the CPU again.  Inspect the socket for damage.

Linux Daily Driver:

CPU: R5 2400G

Motherboard: MSI B350M Mortar

RAM: 32GB Corsair Vengeance LPX DDR4

HDD: 1TB POS HDD from an old Dell

SSD: 256GB WD Black NVMe M.2

Case: Phanteks Mini XL DS

PSU: 1200W Corsair HX1200

 

Gaming Rig:

CPU: i7 6700K @ 4.4GHz

Motherboard: Gigabyte Z270-N Wi-Fi ITX

RAM: 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4

GPU: Asus Turbo GTX 1070 @ 2GHz

HDD: 3TB Toshiba something or other

SSD: 512GB WD Black NVMe M.2

Case: Shared with Daily - Phanteks Mini XL DS

PSU: Shared with Daily - 1200W Corsair HX1200

 

Server

CPU: Ryzen7 1700

Motherboard: MSI X370 SLI Plus

RAM: 8GB Corsair Vengeance LPX DDR4

GPU: Nvidia GT 710

HDD: 1X 10TB Seagate ironwolf NAS Drive.  4X 3TB WD Red NAS Drive.

SSD: Adata 128GB

Case: NZXT Source 210 (white)

PSU: EVGA 650 G2 80Plus Gold

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×