Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

WiFi only slow on my PC, Help!

Yung Lead
 Share

Okay so since I got home from school my internet on just my PC has been slow, my phone's internet and everyone else wifi at my house is just normal. I don't know why too! I've checked for viruses and the wifi card (updated driver) and the router itself. At some points of usage it would say no internet connect or somethings would take 10 min to load. PLS Help!

Desktop 

R5 2600 OC 4.2GHz | CM Hyper 212 EVO | Asrock b450 Fatal1ty itx | Kingston HyperX Fury Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 - 21333 | 2x SanDisk SSD+ 240GB | Seagate Barracuda 2TB 7200RPM IHDD | EVGA 1060 3GB SC GAMING | EVGA 600W ATX PSU | Cougar QBX

 

Current Project

17" Toshiba Laptop (i3 dual 2.1, 4gb ddr3 1333, 640gb HDD, integrated graphics)

----------------------------------upgraded/converted to-------------------------------

DIY desktop case (Gskill 8gb ddr3 1866, sandisk ssd+ 240gb)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Reinstall Windows. Anything could've happened while you were gone. Just start over.

Quote me to see my reply!

SPECS:

CPU: Xeon X5650 OC'd to 4.2GHz @ 1.35V (courtesy of @XR6)Motherboard: Asus Sabertooth X58 RAM: 6x4GB G.Skill Ripjaws X GPU: Asus RX 570 Strix Storage: 512GB Samsung 850 Pro and 1TB WD Blue PSU: EVGA 600B Case: Fractal Design Define C Cooling: H100i V2, be quiet! Pure Wings 2 (two intake, two exhausting through radiator) Monitor: 3x Dell P2210 on a Steelcase Eyesite triple monitor stand Mouse: Logitech MX Master 3 Keyboard: It changes, but usually Focus FK-9000 Mousepad: Steelseries QcK XL Headphones:  Sennheiser HD598SE and MEE M6 Pro

 

"If you don't measure things, it's not engineering; it's art." - Jack Ganssle

 

🏳️‍🌈

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Try this that i found: 

image.png.91d38d42d7cf9862f6eb98c86e4acfd6.png

My PC Specs:

CPU: Intel Core i7 8750H RAM: 16 GB DDR4 2666 MHz GPU: NVIDIA GeForce GTX 1050Ti

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

3 minutes ago, kelvinhall05 said:

Reinstall Windows. Anything could've happened while you were gone. Just start over.

Dang okay, do you know how to reinstall without losing anything? like losing installed wanted programs like adobe cause those take forever to download.

Desktop 

R5 2600 OC 4.2GHz | CM Hyper 212 EVO | Asrock b450 Fatal1ty itx | Kingston HyperX Fury Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 - 21333 | 2x SanDisk SSD+ 240GB | Seagate Barracuda 2TB 7200RPM IHDD | EVGA 1060 3GB SC GAMING | EVGA 600W ATX PSU | Cougar QBX

 

Current Project

17" Toshiba Laptop (i3 dual 2.1, 4gb ddr3 1333, 640gb HDD, integrated graphics)

----------------------------------upgraded/converted to-------------------------------

DIY desktop case (Gskill 8gb ddr3 1866, sandisk ssd+ 240gb)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

18 minutes ago, Yung Lead said:

Okay so since I got home from school my internet on just my PC has been slow, my phone's internet and everyone else wifi at my house is just normal. I don't know why too! I've checked for viruses and the wifi card (updated driver) and the router itself. At some points of usage it would say no internet connect or somethings would take 10 min to load. PLS Help!

have you restarted your system?

In search of the future, new tech, and exploring the universe! All under the cover of anonymity!

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

19 minutes ago, Yung Lead said:

Dang okay, do you know how to reinstall without losing anything? like losing installed wanted programs like adobe cause those take forever to download.

Honestly, I'd just reinstall and let everything download overnight. Copying big items, especially programs, can be a pain in the ass.

Quote me to see my reply!

SPECS:

CPU: Xeon X5650 OC'd to 4.2GHz @ 1.35V (courtesy of @XR6)Motherboard: Asus Sabertooth X58 RAM: 6x4GB G.Skill Ripjaws X GPU: Asus RX 570 Strix Storage: 512GB Samsung 850 Pro and 1TB WD Blue PSU: EVGA 600B Case: Fractal Design Define C Cooling: H100i V2, be quiet! Pure Wings 2 (two intake, two exhausting through radiator) Monitor: 3x Dell P2210 on a Steelcase Eyesite triple monitor stand Mouse: Logitech MX Master 3 Keyboard: It changes, but usually Focus FK-9000 Mousepad: Steelseries QcK XL Headphones:  Sennheiser HD598SE and MEE M6 Pro

 

"If you don't measure things, it's not engineering; it's art." - Jack Ganssle

 

🏳️‍🌈

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 hours ago, Wh0_Am_1 said:

have you restarted your system?

Yes

Desktop 

R5 2600 OC 4.2GHz | CM Hyper 212 EVO | Asrock b450 Fatal1ty itx | Kingston HyperX Fury Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 - 21333 | 2x SanDisk SSD+ 240GB | Seagate Barracuda 2TB 7200RPM IHDD | EVGA 1060 3GB SC GAMING | EVGA 600W ATX PSU | Cougar QBX

 

Current Project

17" Toshiba Laptop (i3 dual 2.1, 4gb ddr3 1333, 640gb HDD, integrated graphics)

----------------------------------upgraded/converted to-------------------------------

DIY desktop case (Gskill 8gb ddr3 1866, sandisk ssd+ 240gb)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 hours ago, kelvinhall05 said:

Honestly, I'd just reinstall and let everything download overnight. Copying big items, especially programs, can be a pain in the ass.

So I reinstalled windows and it still slow af. I am stuck on what to do.

Desktop 

R5 2600 OC 4.2GHz | CM Hyper 212 EVO | Asrock b450 Fatal1ty itx | Kingston HyperX Fury Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 - 21333 | 2x SanDisk SSD+ 240GB | Seagate Barracuda 2TB 7200RPM IHDD | EVGA 1060 3GB SC GAMING | EVGA 600W ATX PSU | Cougar QBX

 

Current Project

17" Toshiba Laptop (i3 dual 2.1, 4gb ddr3 1333, 640gb HDD, integrated graphics)

----------------------------------upgraded/converted to-------------------------------

DIY desktop case (Gskill 8gb ddr3 1866, sandisk ssd+ 240gb)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

8 hours ago, Yung Lead said:

So I reinstalled windows and it still slow af. I am stuck on what to do.

Make sure all the drivers are installed.

Quote me to see my reply!

SPECS:

CPU: Xeon X5650 OC'd to 4.2GHz @ 1.35V (courtesy of @XR6)Motherboard: Asus Sabertooth X58 RAM: 6x4GB G.Skill Ripjaws X GPU: Asus RX 570 Strix Storage: 512GB Samsung 850 Pro and 1TB WD Blue PSU: EVGA 600B Case: Fractal Design Define C Cooling: H100i V2, be quiet! Pure Wings 2 (two intake, two exhausting through radiator) Monitor: 3x Dell P2210 on a Steelcase Eyesite triple monitor stand Mouse: Logitech MX Master 3 Keyboard: It changes, but usually Focus FK-9000 Mousepad: Steelseries QcK XL Headphones:  Sennheiser HD598SE and MEE M6 Pro

 

"If you don't measure things, it's not engineering; it's art." - Jack Ganssle

 

🏳️‍🌈

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

12 hours ago, kelvinhall05 said:

Make sure all the drivers are installed.

They are and I did some testing. Took my pc downstairs and didnt change cards or anything and it bumbed the download to 70mb and upload to 8mb and same with ethernet. I did this to make sure all my stuff works and it does, but i still dont know why it suddenly stopped working. I troubleshooted and it said windows couldnt connect to proxy. I looked it up on my phone and did every possible thing it said on multiple websites and it still didn't work. I hope any of this info helps to fix my problem. Thanks for the help! And also i added another router to extend the wifi connection, its faster but still not even hitting 10 mb down.

Desktop 

R5 2600 OC 4.2GHz | CM Hyper 212 EVO | Asrock b450 Fatal1ty itx | Kingston HyperX Fury Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 - 21333 | 2x SanDisk SSD+ 240GB | Seagate Barracuda 2TB 7200RPM IHDD | EVGA 1060 3GB SC GAMING | EVGA 600W ATX PSU | Cougar QBX

 

Current Project

17" Toshiba Laptop (i3 dual 2.1, 4gb ddr3 1333, 640gb HDD, integrated graphics)

----------------------------------upgraded/converted to-------------------------------

DIY desktop case (Gskill 8gb ddr3 1866, sandisk ssd+ 240gb)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×