Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Server hdd not showing up in os

MojangYang
 Share

Hi guys, I recently bought a old hp ProLiant dl385 g6 server. I have done a few posts about it already. Problems came and went.

i decided to install windows 10 pro for now. At raid config, it says there is one logical drive.

after installing the os, I when to my pc but only saw one drive, the C:.

wtf? There are 8 HDDs installed. If it’s running raid1 they it should have 4 logical drives.

can anyone tell me how to make the HDDs show up to the server?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

10 minutes ago, Electronics Wizardy said:

How did you setup the raid? Pics? 

 

If you want 4 raid 1's, you have to make 4 logical drives.

I don’t no I just pressed f8 after raid config in post on startup. It said there is one logical drive. I don’t know how to create one

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

6 minutes ago, MojangYang said:

I don’t no I just pressed f8 after raid config in post on startup. It said there is one logical drive. I don’t know how to create one

Please take a pic of the raid config with your phone and post it.

 

Also what size is the drive Windows is detecting and how big are the 8 drives you have installed?

Main Rig:-

Ryzen 7 3800X | Asus ROG Strix X570-F Gaming | 16GB Team Group Dark Pro 3600Mhz | Corsair MP600 1TB PCIe Gen 4 | Sapphire 5700 XT Pulse | Corsair H115i Platinum | WD Black 1TB | WD Green 4TB | EVGA SuperNOVA G3 650W | Asus TUF GT501 | Samsung C27HG70 1440p 144hz HDR FreeSync 2 | Ubuntu 20.04.2 LTS |

 

Server:-

Intel NUC running Server 2019 + Synology DSM218+ with 2 x 4TB Toshiba NAS Ready HDDs (RAID0)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

9 minutes ago, Master Disaster said:

Please take a pic of the raid config with your phone and post it.

 

Also what size is the drive Windows is detecting and how big are the 8 drives you have installed?

Unfortunately I just shut the server down. Should I boot it back up?

i have installed 6 146 go hdd and two 72gb hdd. In the file explorer, it shows the c drive has about 70 gb space in total. I think the 2 72gb HDDs are fine because their led are flashing in a similar way, and they are the c drive in raid1

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

10 hours ago, MojangYang said:

I don’t no I just pressed f8 after raid config in post on startup. It said there is one logical drive. I don’t know how to create one

Then you need to go into the raid menu(shows the key combo at bootup, often something like ctrl + r, or look in the manual for the raid card or server)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 hour ago, Electronics Wizardy said:

Then you need to go into the raid menu(shows the key combo at bootup, often something like ctrl + r, or look in the manual for the raid card or server)

 

 

Thanks I will check

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×