Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

GPU usage on 55% while playing DIRT Rally VR

Alesek
 Share

Hello, recently I started noticing fps drops in dirt rally VR (HTC VIVE) so I checked and my gpu usage never goes above 60%. I checked CPU usage but neither of my cores go above 70% either so it cant be CPU bottlenecked. Any idea why this could happen?

 

I have 1080ti, TR 1950x (@4ghz), and 32GB RAM

 

5900X

MSI MEG X570 Unify

32GB DDR4 Corsair Vengeance

RTX 3080

Dark Base Pro 900

Corsair RM1000i

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

It may bottleneck even without hitting 100% in any cores. I would say it's the CPU. What's the RAM speed? Ryzen, specially TR, likes fast memory for fast infinity fabric.

CPU: i7 2600K 4.4GHz@1.3V | Motherboard: Asus P8P67 Pro | CPU Cooler: CoolerMaster Hyper 212x | RAM: Corsair Vengeance 4x4GB @1600MHz CL9

GPU: Gigabyte GTX 1070 Ti G1 Gaming @2GHz | Storage: Samsung 850 Evo 250GB + Seagate Barracuda 2TB  | PSU: Corsair TX550M | Monitor: LG 29UM69G

Keyboard: Corsair K70 LUX MX Red | Mouse: Corsair M65 Pro RGB | Case: Corsair Carbide 400C | Headphone: Beyerdynamic DT-770 Pro | Microphone: Blusmart Lapel

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

6 minutes ago, wojtepanik said:

TR might have weak single core performance, so it might bottleneck 1080ti in games

 

2 minutes ago, Vasllo said:

It may bottleneck even without hitting 100% in any cores. I would say it's the CPU. What's the RAM speed? Ryzen, specially TR, likes fast memory for fast infinity fabric.

the ram is at 3000 mhz and it is nowhere near bottlenecking. Also the issue started recently so it cant be suddenly because of the cpu

5900X

MSI MEG X570 Unify

32GB DDR4 Corsair Vengeance

RTX 3080

Dark Base Pro 900

Corsair RM1000i

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, Alesek said:

 

the ram is at 3000 mhz and it is nowhere near bottlenecking. Also the issue started recently so it cant be suddenly because of the cpu

Tried the new dynamic mode? Or gaming mode?

CPU: i7 2600K 4.4GHz@1.3V | Motherboard: Asus P8P67 Pro | CPU Cooler: CoolerMaster Hyper 212x | RAM: Corsair Vengeance 4x4GB @1600MHz CL9

GPU: Gigabyte GTX 1070 Ti G1 Gaming @2GHz | Storage: Samsung 850 Evo 250GB + Seagate Barracuda 2TB  | PSU: Corsair TX550M | Monitor: LG 29UM69G

Keyboard: Corsair K70 LUX MX Red | Mouse: Corsair M65 Pro RGB | Case: Corsair Carbide 400C | Headphone: Beyerdynamic DT-770 Pro | Microphone: Blusmart Lapel

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 minute ago, Vasllo said:

Tried the new dynamic mode? Or gaming mode?

gaming mode. Dirt Rally doesnt even turn on if there are more than 16 threads...

5900X

MSI MEG X570 Unify

32GB DDR4 Corsair Vengeance

RTX 3080

Dark Base Pro 900

Corsair RM1000i

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×