Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Is my GPU slowly dying?

New display name
 Share

IMG_20181101_171527.jpg.2048ca33631989032b2fd4a6d110d039.jpgHi all, i am new here, i have a problem, days ago i sometimes started seeing some texture glitches in some games, unexpected crashes and light diffusion glitches, like shaded bands in walls and floors, everywhere in the game near a light, i saw that my GPU is running at high usage, today i was testing some games to see how they run now and my GPU was at 99% usage, then it crashed. It might be some drivers corrupted or my gpu is dying? How can i solve this? Thanks  

IMG_20181101_171429.jpg

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

How's the temperature? And overclock? Try reinstalling your driver with DDU and check the game's integrity. If everything is fine, then it might have a hardware issue, possibly a BGA solder crack, in which case you would have to take it to a shop to re-solder.

CPU: i7 2600K 4.4GHz@1.3V | Motherboard: Asus P8P67 Pro | CPU Cooler: CoolerMaster Hyper 212x | RAM: Corsair Vengeance 4x4GB @1600MHz CL9

GPU: Gigabyte GTX 1070 Ti G1 Gaming @2GHz | Storage: Samsung 850 Evo 250GB + Seagate Barracuda 2TB  | PSU: Corsair TX550M | Monitor: LG 29UM69G

Keyboard: Corsair K70 LUX MX Red | Mouse: Corsair M65 Pro RGB | Case: Corsair Carbide 400C | Headphone: Beyerdynamic DT-770 Pro | Microphone: Blusmart Lapel

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Overclock is stable, i didn't have any issue with overclocking, the issue came days ago, temperatures are around 80-85 C°. I checked games integrity but all is fine, so it might be or drivers, or the gpu, i will reinstall drivers from AMD's website and try playing a game, if the issue continue it means the gpu is broke right? 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

5 minutes ago, TheNitroPower said:

Overclock is stable, i didn't have any issue with overclocking, the issue came days ago, temperatures are around 80-85 C°. I checked games integrity but all is fine, so it might be or drivers, or the gpu, i will reinstall drivers from AMD's website and try playing a game, if the issue continue it means the gpu is broke right? 

Does not mean GPU is broke - 80-85c is a lot of cards thermal limit so you may be thermal throttling though I could see that being more frames issues etc

 

BTW I would turn off that overclock till you get those temps under control.  I guess I should say, what GPU?

Workstation Laptop: Dell Precision 7540, Xeon E-2276M, 32gb DDR4, Quadro T2000 GPU, 4k display

Ryzen Rig 3: ASRock B450m Pro4, Ryzen 5 3600, ARESGAME River 5 CPU cooler in push/pull, EVGA RTX 2060 KO, 16gb (2x8) 3600mhz TeamGroup T-Force RAM, ARESGAME AGV750w PSU, 1tb WD Black SN750 NVMe Win 10 boot drive, 3tb Hitachi 7200 RPM HDD, Fractal Design Focus G Mini custom painted.  Lenovo 27" 1080p 60hz placeholder monitor, generic mouse, generic keyboard.  Still a work in progress

NVIDIA GeForce RTX 2060 video card benchmark result - AMD Ryzen 5 3600,ASRock B450M Pro4 (3dmark.com)

Ryzen Rig 2: ASrock B450 Pro4, Ryzen 7 1700 @ 4.2ghz all core 1.4vCore, AMD R9 Fury X w/ Swiftech KOMODO waterblock, Custom Loop 2x240mm + 1x120mm radiators in push/pull 16gb (2x8) 3600mhz V-Color Skywalker (or 4x8gb DDR4 2666mhz for large tasks), Corsair HX850 PSU, 250gb Samsun 960 EVO NVMe Win 10 boot drive, 500gb Samsung 840 EVO SSD, 512GB TeamGroup MP30 M.2 SATA III SSD, SuperTalent 512gb SATA III SSD, CoolerMaster HAF XM Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Viotek GN24C 24" 1080p 144hz curved and Hannspree HF207 as 2nd monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37004594?

Ryzen Rig 1: ASUS B350-PRIME ATX, Ryzen 7 1700, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (2x8) 3200mhz V-Color Skywalker, ANTEC Earthwatts 750w PSU, MasterLiquid Lite 120 AIO cooler in Push/Pull config as rear exhaust, 250gb Samsung 850 Evo SSD, Patriot Burst 240gb SSD, Cougar MX330-X Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Acer XF270HU 2560x1440 144hz IPS monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37628874?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

7 minutes ago, TheNitroPower said:

Overclock is stable, i didn't have any issue with overclocking, the issue came days ago, temperatures are around 80-85 C°. I checked games integrity but all is fine, so it might be or drivers, or the gpu, i will reinstall drivers from AMD's website and try playing a game, if the issue continue it means the gpu is broke right? 

 

What GPU do you have?

Mind giving us the brand, make/model too?

 

If the GPU core is running at 80*C ~ 85*C, the VRMs or VRAM chips could be running a little on the warm/hot side.

Intel Z390 Rig ( *NEW* Primary )

Intel X99 Rig (Officially Decommissioned, Dead CPU returned to Intel)

  • i7-8086K @ 5.1 GHz (still tweaking) -- i7-6800K
  • Gigabyte Z390 Aorus Master -- ASUS X99 Deluxe
  • Sapphire NITRO+ RX 5700 XT Special Edition -- 2x Sapphire NITRO R9-Fury in Crossfire
  • 32GB G.Skill TridentZ DDR4-3000 CL14 (16GB TridentZ RGB + 16GB Red/Black TridentZ)
  • SanDisk 480 GB SSD + 1TB Samsung 860 EVO + 1TB Intel 660p NVMe
  • EVGA SuperNOVA 850W P2 + Red/White CableMod Cables
  • Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass Edition
  • Ekwb Custom loop
  • Logitech G502 Proteus Spectrum + Corsair K70 (Red LED, anodized black, Cheery MX Browns)

AMD Ryzen Rig

  • AMD R7-5800X
  • Gigabyte B550 Aorus Pro AC
  • 32GB (16GB X 2) Crucial Ballistix RGB DDR4-3600
  • Gigabyte Vision RTX 3060 Ti OC
  • EKwb D-RGB 360mm AIO
  • Intel 660p NVMe 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Black 1TB HDD
  • EVGA P2 850W + White CableMod cables
  • Lian-Li LanCool II Mesh - White

Intel Z97 Rig (Decomissioned)

  • Intel i5-4690K 4.8 GHz
  • ASUS ROG Maximus VII Hero Z97
  • Sapphire Vapor-X HD 7950 EVGA GTX 1070 SC Black Edition ACX 3.0
  • 20 GB (8GB X 2 + 4GB X 1) Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz
  • Corsair A50 air cooler  NZXT X61
  • Crucial MX500 1TB SSD + SanDisk Ultra II 240GB SSD + WD Caviar Black 1TB HDD + Kingston V300 120GB SSD [non-gimped version]
  • Antec New TruePower 550W EVGA G2 650W + White CableMod cables
  • Cooler Master HAF 912 White NZXT S340 Elite w/ white LED stips

AMD 990FX Rig (Decommissioned)

  • FX-8350 @ 4.8 / 4.9 GHz (given up on the 5.0 / 5.1 GHz attempt)
  • ASUS ROG Crosshair V Formula 990FX
  • 12 GB (4 GB X 3) G.Skill RipJawsX DDR3 @ 1866 MHz
  • Sapphire Vapor-X HD 7970 + Sapphire Dual-X HD 7970 in Crossfire  Sapphire NITRO R9-Fury in Crossfire *NONE*
  • Thermaltake Frio w/ Cooler Master JetFlo's in push-pull
  • Samsung 850 EVO 500GB SSD + Kingston V300 120GB SSD + WD Caviar Black 1TB HDD
  • Corsair TX850 (ver.1)
  • Cooler Master HAF 932

 

<> Electrical Engineer , B.Eng <>

<> Electronics & Computer Engineering Technologist (Diploma + Advanced Diploma) <>

<> Electronics Engineering Technician for the Canadian Department of National Defence <>

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, -rascal- said:

 

What GPU do you have?

Mind giving us the brand, make/model too?

 

If the GPU core is running at 80*C ~ 85*C, the VRMs or VRAM chips could be running a little on the warm/hot side.

Radeon R6(the gpu of this topic), Radeon R5 (in games it works with the R6 to improve performances with amd CrossFire technology) , 16 gb ram

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I know these are not new gpu's but i can run games pretty well using Amd CrossFire. Tomorrow i will reset the overclock to normal clock speeds and reinstall drivers, i hope it will help

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

8 minutes ago, TheNitroPower said:

Radeon R6(the gpu of this topic), Radeon R5 (in games it works with the R6 to improve performances with amd CrossFire technology) , 16 gb ram

 

R6? R5? AMD has a few different GPUs in the R6 and R5 category.

Sorry, I am looking for something like... ASUS Direct CUII R7-260X 2GB

Make = ASUS

Model = Direct CUII cooler, R7-260X GPU chip

 

There is no R6-series AMD video card...only R3, R5, R7, and R9.

Unless it is a built-in GPU that is part of a CPU or something...in THAT case, give us the CPU/APU model number.

 

Intel Z390 Rig ( *NEW* Primary )

Intel X99 Rig (Officially Decommissioned, Dead CPU returned to Intel)

  • i7-8086K @ 5.1 GHz (still tweaking) -- i7-6800K
  • Gigabyte Z390 Aorus Master -- ASUS X99 Deluxe
  • Sapphire NITRO+ RX 5700 XT Special Edition -- 2x Sapphire NITRO R9-Fury in Crossfire
  • 32GB G.Skill TridentZ DDR4-3000 CL14 (16GB TridentZ RGB + 16GB Red/Black TridentZ)
  • SanDisk 480 GB SSD + 1TB Samsung 860 EVO + 1TB Intel 660p NVMe
  • EVGA SuperNOVA 850W P2 + Red/White CableMod Cables
  • Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass Edition
  • Ekwb Custom loop
  • Logitech G502 Proteus Spectrum + Corsair K70 (Red LED, anodized black, Cheery MX Browns)

AMD Ryzen Rig

  • AMD R7-5800X
  • Gigabyte B550 Aorus Pro AC
  • 32GB (16GB X 2) Crucial Ballistix RGB DDR4-3600
  • Gigabyte Vision RTX 3060 Ti OC
  • EKwb D-RGB 360mm AIO
  • Intel 660p NVMe 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Black 1TB HDD
  • EVGA P2 850W + White CableMod cables
  • Lian-Li LanCool II Mesh - White

Intel Z97 Rig (Decomissioned)

  • Intel i5-4690K 4.8 GHz
  • ASUS ROG Maximus VII Hero Z97
  • Sapphire Vapor-X HD 7950 EVGA GTX 1070 SC Black Edition ACX 3.0
  • 20 GB (8GB X 2 + 4GB X 1) Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz
  • Corsair A50 air cooler  NZXT X61
  • Crucial MX500 1TB SSD + SanDisk Ultra II 240GB SSD + WD Caviar Black 1TB HDD + Kingston V300 120GB SSD [non-gimped version]
  • Antec New TruePower 550W EVGA G2 650W + White CableMod cables
  • Cooler Master HAF 912 White NZXT S340 Elite w/ white LED stips

AMD 990FX Rig (Decommissioned)

  • FX-8350 @ 4.8 / 4.9 GHz (given up on the 5.0 / 5.1 GHz attempt)
  • ASUS ROG Crosshair V Formula 990FX
  • 12 GB (4 GB X 3) G.Skill RipJawsX DDR3 @ 1866 MHz
  • Sapphire Vapor-X HD 7970 + Sapphire Dual-X HD 7970 in Crossfire  Sapphire NITRO R9-Fury in Crossfire *NONE*
  • Thermaltake Frio w/ Cooler Master JetFlo's in push-pull
  • Samsung 850 EVO 500GB SSD + Kingston V300 120GB SSD + WD Caviar Black 1TB HDD
  • Corsair TX850 (ver.1)
  • Cooler Master HAF 932

 

<> Electrical Engineer , B.Eng <>

<> Electronics & Computer Engineering Technologist (Diploma + Advanced Diploma) <>

<> Electronics Engineering Technician for the Canadian Department of National Defence <>

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

4 minutes ago, TheNitroPower said:

I know these are not new gpu's but i can run games pretty well using Amd CrossFire. Tomorrow i will reset the overclock to normal clock speeds and reinstall drivers, i hope it will help

This is typical artifacting when in crossfire.  I crossfire two HD 7850's

 

Your GPUs are fine, you have to reboot PC and see if that clears it.

 

Have you set appropriate profiles within Radeon software for each game you are playing with Crossfire?  Each game differs on which profile it runs, and absolutely utilizes the GPUs differently.

Workstation Laptop: Dell Precision 7540, Xeon E-2276M, 32gb DDR4, Quadro T2000 GPU, 4k display

Ryzen Rig 3: ASRock B450m Pro4, Ryzen 5 3600, ARESGAME River 5 CPU cooler in push/pull, EVGA RTX 2060 KO, 16gb (2x8) 3600mhz TeamGroup T-Force RAM, ARESGAME AGV750w PSU, 1tb WD Black SN750 NVMe Win 10 boot drive, 3tb Hitachi 7200 RPM HDD, Fractal Design Focus G Mini custom painted.  Lenovo 27" 1080p 60hz placeholder monitor, generic mouse, generic keyboard.  Still a work in progress

NVIDIA GeForce RTX 2060 video card benchmark result - AMD Ryzen 5 3600,ASRock B450M Pro4 (3dmark.com)

Ryzen Rig 2: ASrock B450 Pro4, Ryzen 7 1700 @ 4.2ghz all core 1.4vCore, AMD R9 Fury X w/ Swiftech KOMODO waterblock, Custom Loop 2x240mm + 1x120mm radiators in push/pull 16gb (2x8) 3600mhz V-Color Skywalker (or 4x8gb DDR4 2666mhz for large tasks), Corsair HX850 PSU, 250gb Samsun 960 EVO NVMe Win 10 boot drive, 500gb Samsung 840 EVO SSD, 512GB TeamGroup MP30 M.2 SATA III SSD, SuperTalent 512gb SATA III SSD, CoolerMaster HAF XM Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Viotek GN24C 24" 1080p 144hz curved and Hannspree HF207 as 2nd monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37004594?

Ryzen Rig 1: ASUS B350-PRIME ATX, Ryzen 7 1700, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (2x8) 3200mhz V-Color Skywalker, ANTEC Earthwatts 750w PSU, MasterLiquid Lite 120 AIO cooler in Push/Pull config as rear exhaust, 250gb Samsung 850 Evo SSD, Patriot Burst 240gb SSD, Cougar MX330-X Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Acer XF270HU 2560x1440 144hz IPS monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37628874?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

10 minutes ago, TheNitroPower said:

Radeon R6(the gpu of this topic), Radeon R5 (in games it works with the R6 to improve performances with amd CrossFire technology) , 16 gb ram

 

4 minutes ago, -rascal- said:

 

R6? R5? AMD has a few different GPUs in the R6 and R5 category.

Sorry, I am looking for something like... ASUS Direct CUII R7-260X 2GB

Make = ASUS

Model = Direct CUII cooler, R7-260X GPU chip

 

And OP - the R6 is running at R5 speeds.  One GPU will downclock to the lowest GPU when in crossfire if they are different speeds.

EDIT - its not working with...its slowing down the R6 - you may find the single R6 outperforms crossfire in this situation.

Workstation Laptop: Dell Precision 7540, Xeon E-2276M, 32gb DDR4, Quadro T2000 GPU, 4k display

Ryzen Rig 3: ASRock B450m Pro4, Ryzen 5 3600, ARESGAME River 5 CPU cooler in push/pull, EVGA RTX 2060 KO, 16gb (2x8) 3600mhz TeamGroup T-Force RAM, ARESGAME AGV750w PSU, 1tb WD Black SN750 NVMe Win 10 boot drive, 3tb Hitachi 7200 RPM HDD, Fractal Design Focus G Mini custom painted.  Lenovo 27" 1080p 60hz placeholder monitor, generic mouse, generic keyboard.  Still a work in progress

NVIDIA GeForce RTX 2060 video card benchmark result - AMD Ryzen 5 3600,ASRock B450M Pro4 (3dmark.com)

Ryzen Rig 2: ASrock B450 Pro4, Ryzen 7 1700 @ 4.2ghz all core 1.4vCore, AMD R9 Fury X w/ Swiftech KOMODO waterblock, Custom Loop 2x240mm + 1x120mm radiators in push/pull 16gb (2x8) 3600mhz V-Color Skywalker (or 4x8gb DDR4 2666mhz for large tasks), Corsair HX850 PSU, 250gb Samsun 960 EVO NVMe Win 10 boot drive, 500gb Samsung 840 EVO SSD, 512GB TeamGroup MP30 M.2 SATA III SSD, SuperTalent 512gb SATA III SSD, CoolerMaster HAF XM Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Viotek GN24C 24" 1080p 144hz curved and Hannspree HF207 as 2nd monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37004594?

Ryzen Rig 1: ASUS B350-PRIME ATX, Ryzen 7 1700, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (2x8) 3200mhz V-Color Skywalker, ANTEC Earthwatts 750w PSU, MasterLiquid Lite 120 AIO cooler in Push/Pull config as rear exhaust, 250gb Samsung 850 Evo SSD, Patriot Burst 240gb SSD, Cougar MX330-X Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Acer XF270HU 2560x1440 144hz IPS monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37628874?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Oh ok, but this topic is meant for "see what my gpu has and try to fix it" i am looking for a Radeon R9 but i am waiting until i will have enough money to buy it, but now i have these gpus and i can't stop gaming now XD

3 minutes ago, -rascal- said:

 

R6? R5? AMD has a few different GPUs in the R6 and R5 category.

Sorry, I am looking for something like... ASUS Direct CUII R7-260X 2GB

Make = ASUS

Model = Direct CUII cooler, R7-260X GPU chip

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 minute ago, TheNitroPower said:

Oh ok, but this topic is meant for "see what my gpu has and try to fix it" i am looking for a Radeon R9 but i am waiting until i will have enough money to buy it, but now i have these gpus and i can't stop gaming now XD

 

I answered your questions already.  Look above

Workstation Laptop: Dell Precision 7540, Xeon E-2276M, 32gb DDR4, Quadro T2000 GPU, 4k display

Ryzen Rig 3: ASRock B450m Pro4, Ryzen 5 3600, ARESGAME River 5 CPU cooler in push/pull, EVGA RTX 2060 KO, 16gb (2x8) 3600mhz TeamGroup T-Force RAM, ARESGAME AGV750w PSU, 1tb WD Black SN750 NVMe Win 10 boot drive, 3tb Hitachi 7200 RPM HDD, Fractal Design Focus G Mini custom painted.  Lenovo 27" 1080p 60hz placeholder monitor, generic mouse, generic keyboard.  Still a work in progress

NVIDIA GeForce RTX 2060 video card benchmark result - AMD Ryzen 5 3600,ASRock B450M Pro4 (3dmark.com)

Ryzen Rig 2: ASrock B450 Pro4, Ryzen 7 1700 @ 4.2ghz all core 1.4vCore, AMD R9 Fury X w/ Swiftech KOMODO waterblock, Custom Loop 2x240mm + 1x120mm radiators in push/pull 16gb (2x8) 3600mhz V-Color Skywalker (or 4x8gb DDR4 2666mhz for large tasks), Corsair HX850 PSU, 250gb Samsun 960 EVO NVMe Win 10 boot drive, 500gb Samsung 840 EVO SSD, 512GB TeamGroup MP30 M.2 SATA III SSD, SuperTalent 512gb SATA III SSD, CoolerMaster HAF XM Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Viotek GN24C 24" 1080p 144hz curved and Hannspree HF207 as 2nd monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37004594?

Ryzen Rig 1: ASUS B350-PRIME ATX, Ryzen 7 1700, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (2x8) 3200mhz V-Color Skywalker, ANTEC Earthwatts 750w PSU, MasterLiquid Lite 120 AIO cooler in Push/Pull config as rear exhaust, 250gb Samsung 850 Evo SSD, Patriot Burst 240gb SSD, Cougar MX330-X Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Acer XF270HU 2560x1440 144hz IPS monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37628874?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 minute ago, Tristerin said:

This is typical artifacting when in crossfire.  I crossfire two HD 7850's

 

Your GPUs are fine, you have to reboot PC and see if that clears it.

 

Have you set appropriate profiles within Radeon software for each game you are playing with Crossfire?  Each game differs on which profile it runs, and absolutely utilizes the GPUs differently.

All set properly for each game

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, TheNitroPower said:

All set properly for each game

Still typical artifacting - I am taking pride eeeking out the last bit of life from my HD 7850's - Crossfire sucks but you have to accept it will artifact, it will do it randomly, or always.  At one point I stopped Xfiring because the artifacting was daily.  Now its been...2 months since a single issue has occurred (exact same setup)


What drivers are you using - are they up to date?

Workstation Laptop: Dell Precision 7540, Xeon E-2276M, 32gb DDR4, Quadro T2000 GPU, 4k display

Ryzen Rig 3: ASRock B450m Pro4, Ryzen 5 3600, ARESGAME River 5 CPU cooler in push/pull, EVGA RTX 2060 KO, 16gb (2x8) 3600mhz TeamGroup T-Force RAM, ARESGAME AGV750w PSU, 1tb WD Black SN750 NVMe Win 10 boot drive, 3tb Hitachi 7200 RPM HDD, Fractal Design Focus G Mini custom painted.  Lenovo 27" 1080p 60hz placeholder monitor, generic mouse, generic keyboard.  Still a work in progress

NVIDIA GeForce RTX 2060 video card benchmark result - AMD Ryzen 5 3600,ASRock B450M Pro4 (3dmark.com)

Ryzen Rig 2: ASrock B450 Pro4, Ryzen 7 1700 @ 4.2ghz all core 1.4vCore, AMD R9 Fury X w/ Swiftech KOMODO waterblock, Custom Loop 2x240mm + 1x120mm radiators in push/pull 16gb (2x8) 3600mhz V-Color Skywalker (or 4x8gb DDR4 2666mhz for large tasks), Corsair HX850 PSU, 250gb Samsun 960 EVO NVMe Win 10 boot drive, 500gb Samsung 840 EVO SSD, 512GB TeamGroup MP30 M.2 SATA III SSD, SuperTalent 512gb SATA III SSD, CoolerMaster HAF XM Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Viotek GN24C 24" 1080p 144hz curved and Hannspree HF207 as 2nd monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37004594?

Ryzen Rig 1: ASUS B350-PRIME ATX, Ryzen 7 1700, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (2x8) 3200mhz V-Color Skywalker, ANTEC Earthwatts 750w PSU, MasterLiquid Lite 120 AIO cooler in Push/Pull config as rear exhaust, 250gb Samsung 850 Evo SSD, Patriot Burst 240gb SSD, Cougar MX330-X Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Acer XF270HU 2560x1440 144hz IPS monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37628874?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

6 minutes ago, TheNitroPower said:

All set properly for each game

And - have you tried the single R6?  You are probably getting worse results downclocking two Crossfire than just running single.

Workstation Laptop: Dell Precision 7540, Xeon E-2276M, 32gb DDR4, Quadro T2000 GPU, 4k display

Ryzen Rig 3: ASRock B450m Pro4, Ryzen 5 3600, ARESGAME River 5 CPU cooler in push/pull, EVGA RTX 2060 KO, 16gb (2x8) 3600mhz TeamGroup T-Force RAM, ARESGAME AGV750w PSU, 1tb WD Black SN750 NVMe Win 10 boot drive, 3tb Hitachi 7200 RPM HDD, Fractal Design Focus G Mini custom painted.  Lenovo 27" 1080p 60hz placeholder monitor, generic mouse, generic keyboard.  Still a work in progress

NVIDIA GeForce RTX 2060 video card benchmark result - AMD Ryzen 5 3600,ASRock B450M Pro4 (3dmark.com)

Ryzen Rig 2: ASrock B450 Pro4, Ryzen 7 1700 @ 4.2ghz all core 1.4vCore, AMD R9 Fury X w/ Swiftech KOMODO waterblock, Custom Loop 2x240mm + 1x120mm radiators in push/pull 16gb (2x8) 3600mhz V-Color Skywalker (or 4x8gb DDR4 2666mhz for large tasks), Corsair HX850 PSU, 250gb Samsun 960 EVO NVMe Win 10 boot drive, 500gb Samsung 840 EVO SSD, 512GB TeamGroup MP30 M.2 SATA III SSD, SuperTalent 512gb SATA III SSD, CoolerMaster HAF XM Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Viotek GN24C 24" 1080p 144hz curved and Hannspree HF207 as 2nd monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37004594?

Ryzen Rig 1: ASUS B350-PRIME ATX, Ryzen 7 1700, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (2x8) 3200mhz V-Color Skywalker, ANTEC Earthwatts 750w PSU, MasterLiquid Lite 120 AIO cooler in Push/Pull config as rear exhaust, 250gb Samsung 850 Evo SSD, Patriot Burst 240gb SSD, Cougar MX330-X Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Acer XF270HU 2560x1440 144hz IPS monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37628874?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 hour ago, Tristerin said:

And - have you tried the single R6?  You are probably getting worse results downclocking two Crossfire than just running single.

 

R6 was not available as a stand-alone GPU / physical video card.

 

Hybrid Crossfire only works if it it uses the same GPU core.

Depends on what he is using; Crossfire has the option (in the settings) to sync GPU and Memory frequency, or run them independently.

 

You are correct, though, the faster of the two will take a hit in performance, if they differ too much in performance.

 

1 hour ago, TheNitroPower said:

Oh ok, but this topic is meant for "see what my gpu has and try to fix it" i am looking for a Radeon R9 but i am waiting until i will have enough money to buy it, but now i have these gpus and i can't stop gaming now XD

 

 

I am asking this, so we know what hardware we are working with.

  • We don't know what CPU/APU you are running
  • We don't know what video card you are running in Hybrid Crossfire with

If the video card design does not have proper cooling on certain areas that needs it, then it would lead to video artifacts.

Overheating VRAM can also cause the issue you are seeing.

A physical defect on the card or GPU chip can cause this issue, too.

Software / driver comparability can create this issue.

 

 

As Tristerin did mention, Crossfire / SLI / mult-GPU configurations do have it's flaws.

I've seen experienced some of it with my Crossfire set-ups over the years.

  • 2-way and 3-way Radeon HD 5850 Crossfire
  • Hybrid Crossfire with a socket FM1 A6-3670K APU
  • 2-way Crossfire using a combination of Radeon HD 7970 + 7970, and 7970 + 7950
  • 2-way Crossfire using two R9 Fury's

 

Intel Z390 Rig ( *NEW* Primary )

Intel X99 Rig (Officially Decommissioned, Dead CPU returned to Intel)

  • i7-8086K @ 5.1 GHz (still tweaking) -- i7-6800K
  • Gigabyte Z390 Aorus Master -- ASUS X99 Deluxe
  • Sapphire NITRO+ RX 5700 XT Special Edition -- 2x Sapphire NITRO R9-Fury in Crossfire
  • 32GB G.Skill TridentZ DDR4-3000 CL14 (16GB TridentZ RGB + 16GB Red/Black TridentZ)
  • SanDisk 480 GB SSD + 1TB Samsung 860 EVO + 1TB Intel 660p NVMe
  • EVGA SuperNOVA 850W P2 + Red/White CableMod Cables
  • Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass Edition
  • Ekwb Custom loop
  • Logitech G502 Proteus Spectrum + Corsair K70 (Red LED, anodized black, Cheery MX Browns)

AMD Ryzen Rig

  • AMD R7-5800X
  • Gigabyte B550 Aorus Pro AC
  • 32GB (16GB X 2) Crucial Ballistix RGB DDR4-3600
  • Gigabyte Vision RTX 3060 Ti OC
  • EKwb D-RGB 360mm AIO
  • Intel 660p NVMe 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Black 1TB HDD
  • EVGA P2 850W + White CableMod cables
  • Lian-Li LanCool II Mesh - White

Intel Z97 Rig (Decomissioned)

  • Intel i5-4690K 4.8 GHz
  • ASUS ROG Maximus VII Hero Z97
  • Sapphire Vapor-X HD 7950 EVGA GTX 1070 SC Black Edition ACX 3.0
  • 20 GB (8GB X 2 + 4GB X 1) Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz
  • Corsair A50 air cooler  NZXT X61
  • Crucial MX500 1TB SSD + SanDisk Ultra II 240GB SSD + WD Caviar Black 1TB HDD + Kingston V300 120GB SSD [non-gimped version]
  • Antec New TruePower 550W EVGA G2 650W + White CableMod cables
  • Cooler Master HAF 912 White NZXT S340 Elite w/ white LED stips

AMD 990FX Rig (Decommissioned)

  • FX-8350 @ 4.8 / 4.9 GHz (given up on the 5.0 / 5.1 GHz attempt)
  • ASUS ROG Crosshair V Formula 990FX
  • 12 GB (4 GB X 3) G.Skill RipJawsX DDR3 @ 1866 MHz
  • Sapphire Vapor-X HD 7970 + Sapphire Dual-X HD 7970 in Crossfire  Sapphire NITRO R9-Fury in Crossfire *NONE*
  • Thermaltake Frio w/ Cooler Master JetFlo's in push-pull
  • Samsung 850 EVO 500GB SSD + Kingston V300 120GB SSD + WD Caviar Black 1TB HDD
  • Corsair TX850 (ver.1)
  • Cooler Master HAF 932

 

<> Electrical Engineer , B.Eng <>

<> Electronics & Computer Engineering Technologist (Diploma + Advanced Diploma) <>

<> Electronics Engineering Technician for the Canadian Department of National Defence <>

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

27 minutes ago, -rascal- said:

 

R6 was not available as a stand-alone GPU / physical video card.

 

 

 

Aha!  Didn't know that - have an R7 so figured it was generationally behind - thanks for info sharing!

Workstation Laptop: Dell Precision 7540, Xeon E-2276M, 32gb DDR4, Quadro T2000 GPU, 4k display

Ryzen Rig 3: ASRock B450m Pro4, Ryzen 5 3600, ARESGAME River 5 CPU cooler in push/pull, EVGA RTX 2060 KO, 16gb (2x8) 3600mhz TeamGroup T-Force RAM, ARESGAME AGV750w PSU, 1tb WD Black SN750 NVMe Win 10 boot drive, 3tb Hitachi 7200 RPM HDD, Fractal Design Focus G Mini custom painted.  Lenovo 27" 1080p 60hz placeholder monitor, generic mouse, generic keyboard.  Still a work in progress

NVIDIA GeForce RTX 2060 video card benchmark result - AMD Ryzen 5 3600,ASRock B450M Pro4 (3dmark.com)

Ryzen Rig 2: ASrock B450 Pro4, Ryzen 7 1700 @ 4.2ghz all core 1.4vCore, AMD R9 Fury X w/ Swiftech KOMODO waterblock, Custom Loop 2x240mm + 1x120mm radiators in push/pull 16gb (2x8) 3600mhz V-Color Skywalker (or 4x8gb DDR4 2666mhz for large tasks), Corsair HX850 PSU, 250gb Samsun 960 EVO NVMe Win 10 boot drive, 500gb Samsung 840 EVO SSD, 512GB TeamGroup MP30 M.2 SATA III SSD, SuperTalent 512gb SATA III SSD, CoolerMaster HAF XM Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Viotek GN24C 24" 1080p 144hz curved and Hannspree HF207 as 2nd monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37004594?

Ryzen Rig 1: ASUS B350-PRIME ATX, Ryzen 7 1700, Sapphire R9 Fury Tri-X Nitro 4gb HBM, 16gb (2x8) 3200mhz V-Color Skywalker, ANTEC Earthwatts 750w PSU, MasterLiquid Lite 120 AIO cooler in Push/Pull config as rear exhaust, 250gb Samsung 850 Evo SSD, Patriot Burst 240gb SSD, Cougar MX330-X Case.  Zalman K600S keyboard, Zalman ZM-GM1 mouse, Acer XF270HU 2560x1440 144hz IPS monitor

https://www.3dmark.com/3dm/37628874?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Ok so, i tried reinstalling drivers and it worked, days ago, begore having these issues, i got a bsod for an error during booting up, maybe some drivers corrupted, however thanks to all guys for help

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×