Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Hello,

 

I am using the MSI Afterburner and RivaTuner combo for my in-game on screen display (OSD). For whatever reason the OSD simply does not work whenever I launch a game directly from Steam like Team Fortress 2 or Torchlight 2. However, games that launch from other applications like Origin or My.com still work. Does anyone know how to fix this? I have attached photos of my MSI Afterburner and RivaTuner settings.

 

Thank You

Help2.jpg

Help1.jpg

Help.jpg

Link to post
Share on other sites

In the first pic, you have "start minimized" selected, in the second pic, you have "show onscreen display" set to none.  I don't have or use the MSI software so I'm just taking a shot here but maybe these things have something to do with it.  Good luck.

Link to post
Share on other sites

maybe turn off custom D3D support?

 

Also, you should enable voltage monitoring.

CPU: i7-2600K 4751MHz 1.44V (software) --> 1.47V at the back of the socket Motherboard: Asrock Z77 Extreme4 (BCLK: 103.3MHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 RAM: Adata XPG 2x8GB DDR3 (XMP: 2133MHz 10-11-11-30 CR2, custom: 2203MHz 10-11-10-26 CR1 tRFC:230 tREFI:14000) GPU: Asus GTX 1070 Dual (Super Jetstream vbios, +70(2025-2088MHz)/+400(8.8Gbps)) SSD: Samsung 840 Pro 256GB (main boot drive), Transcend SSD370 128GB PSU: Seasonic X-660 80+ Gold Case: Antec P110 Silent, 5 intakes 1 exhaust Monitor: AOC G2460PF 1080p 144Hz (150Hz max w/ DP, 121Hz max w/ HDMI) TN panel Keyboard: Logitech G610 Orion (Cherry MX Blue) with SteelSeries Apex M260 keycaps Mouse: BenQ Zowie FK1

 

Model: HP Omen 17 17-an110ca CPU: i7-8750H (0.125V core & cache, 50mV SA undervolt) GPU: GTX 1060 6GB Mobile (+80/+450, 1650MHz~1750MHz 0.78V~0.85V) RAM: 8+8GB DDR4-2400 18-17-17-39 2T Storage: 1TB HP EX920 PCIe x4 M.2 SSD + 1TB Seagate 7200RPM 2.5" HDD (ST1000LM049-2GH172), 128GB Toshiba PCIe x2 M.2 SSD (KBG30ZMV128G) gone cooking externally Monitor: 1080p 126Hz IPS G-sync

 

Desktop benching:

Cinebench R15 Single thread:168 Multi-thread: 833 

SuperPi (v1.5 from Techpowerup, PI value output) 16K: 0.100s 1M: 8.255s 32M: 7m 45.93s

Link to post
Share on other sites

Update:

 

I tried creating custom profiles in RivaTuner so that it would work with the .exe files for the respective games. Unfortunately it didn't work. I also just updated my graphics driver.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×