Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Samson C01U USB Mic Not Recognized On Computer

Hey guys, I've been using this mic for a while and it's never really had any issues. One day I booted up my computer and it's not recognized, it realizes there is something plugged in but the mic will not work, and the indicator light is off. I've tried restarting the computer, plugging it into every USB port on the computer, uninstalling all the USB port drivers and restarting. The mic is considered to be plug-and-play, so there are no drivers to be found. If someone could help me out I would be extatic!

 

Cheers!

Link to post
Share on other sites

Have you plugged it into any other computer?

Hope I could help!

Specs: CPU: AMD FX-8320 @4.0ghz GPU: ASUS DCUII GTX 770 PSU: EVGA Supernova 750g CASE: Fractal Define R4 RAM: 8 Gigabytes ADATA 1333 Mhz MOBO: GIGABYTE GA-990FXA-UD3

 

Link to post
Share on other sites

Try other ports or a driver issue...Try to reinstall the disc if it has one.

Link to post
Share on other sites

I just plugged it into my Mac, and It worked! I brought it back to my PC, and it worked there too! I unplugged it to set it back up in the shock mount, and now it doesn't work again...

Link to post
Share on other sites

Have you plugged it into any other computer?

I just plugged it into my Mac, and It worked! I brought it back to my PC, and it worked there too! I unplugged it to set it back up in the shock mount, and now it doesn't work again...

Link to post
Share on other sites

I just plugged it into my Mac, and It worked! I brought it back to my PC, and it worked there too! I unplugged it to set it back up in the shock mount, and now it doesn't work again...

 

This sounds like a break in the cable somewhere. Try wiggling the cable at various points.

Spoiler
  • Fractal Design Meshify C Mini Dark TG
  • BFG EX-1200 Power Supply (Engineering Sample)
  • ASrock B450M Steel Legend
  • Ryzen 5 3600 w/ Noctua NH-D9L + 2nd fan
  • 2x8gb G.Skill Flare X @3200 CL14
  • Gigabyte RX 580 8gb
  • STORAGE: Samsung 97 Evo • Samsung 860 Evo • Hitachi UltraStar 3tb • MyDigitalSSD BP4 250gb
  • W10P
  • AOC C24G1 + Dell S2415H
  • Corsair Strafe RGB
  • Razer Deathadder Chroma
  • FX Audio Dac-X6 + Superlux 668B + ModMic 4
Link to post
Share on other sites

This sounds like a break in the cable somewhere. Try wiggling the cable at various points.

Tried that, no luck. Thanks for the adive though!

Link to post
Share on other sites

Tried that, no luck. Thanks for the adive though!

 

No problem. Tried a different cable? A quick Google search shows that it has a removable cable.

Spoiler
  • Fractal Design Meshify C Mini Dark TG
  • BFG EX-1200 Power Supply (Engineering Sample)
  • ASrock B450M Steel Legend
  • Ryzen 5 3600 w/ Noctua NH-D9L + 2nd fan
  • 2x8gb G.Skill Flare X @3200 CL14
  • Gigabyte RX 580 8gb
  • STORAGE: Samsung 97 Evo • Samsung 860 Evo • Hitachi UltraStar 3tb • MyDigitalSSD BP4 250gb
  • W10P
  • AOC C24G1 + Dell S2415H
  • Corsair Strafe RGB
  • Razer Deathadder Chroma
  • FX Audio Dac-X6 + Superlux 668B + ModMic 4
Link to post
Share on other sites

No problem. Tried a different cable? A quick Google search shows that it has a removable cable.

I don't think I have another one, but that's fix I guess it's time to go to the store :P

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×