Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Destiny 2 FPS problems

cornellouis
 Share

I'm having trouble getting a locked 60 fps w/ Destiny 2.

 

Here's my rig:

6700k OC'd to 4.4GHz.  AIO watercooled so no temp issues.  Usage is 40-60% in game according to HWMonitor.

Asus GTX 1080 OC'd to  ~ 2037MHz.  Stable in furmark / other stress tests at about 67C. Usage has been 25% in windowed mode at 720p res.

1 stick 8gb ddr4 ram in slot 1 (my 2nd stick died recently...).  Memory usage is reported at 66% from task manager while in game.

1TB Samsung Evo w/ ~100gb free.

EVGA power supply w/ plenty of head room.

Montor: Mac LED cinema display (not thunderbolt).  2560x1440 w/ display port.

 

From what I've read, other people have had no problem hitting a locked 60fps.  I've tried a variety of resolutions and quality settings, and the game always seems to float between 45 and 59 fps.

 

Closer to 50 during intense fighting.  I especially notice the stutter when I jump.  I understand the 59 is probably just an artifact of Windows 10 running the monitor at 59.94hz due to some TV compatibility stuff.

 

I dropped the res down to 720P and it still had trouble staying locked.  I've tired dropping the video settings to low and the fps still dips.  Since HWMonitor seems to indicate the CPU and GPU still have some headroom, I'm not sure what is bottlenecking.  1 stick of 8GB ram... not dual channel... that's not the best, but my impression was that it shouldn't impact FPS this much, especially when it's only reporting 66% usage.

 

What should I look at next?  Other games in the past have been perfect (Skyrim, GTA V, Witcher 3 w/ hairworks off, etc.)

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

5 minutes ago, cornellouis said:

I'm having trouble getting a locked 60 fps w/ Destiny 2.

 

Here's my rig:

6700k OC'd to 4.4GHz.  AIO watercooled so no temp issues.  Usage is 40-60% in game according to HWMonitor.

Asus GTX 1080 OC'd to  ~ 2037MHz.  Stable in furmark / other stress tests at about 67C. Usage has been 25% in windowed mode at 720p res.

1 stick 8gb ddr4 ram in slot 1 (my 2nd stick died recently...).  Memory usage is reported at 66% from task manager while in game.

1TB Samsung Evo w/ ~100gb free.

EVGA power supply w/ plenty of head room.

Montor: Mac LED cinema display (not thunderbolt).  2560x1440 w/ display port.

 

From what I've read, other people have had no problem hitting a locked 60fps.  I've tried a variety of resolutions and quality settings, and the game always seems to float between 45 and 59 fps.

 

Closer to 50 during intense fighting.  I especially notice the stutter when I jump.  I understand the 59 is probably just an artifact of Windows 10 running the monitor at 59.94hz due to some TV compatibility stuff.

 

I dropped the res down to 720P and it still had trouble staying locked.  I've tired dropping the video settings to low and the fps still dips.  Since HWMonitor seems to indicate the CPU and GPU still have some headroom, I'm not sure what is bottlenecking.  1 stick of 8GB ram... not dual channel... that's not the best, but my impression was that it shouldn't impact FPS this much, especially when it's only reporting 66% usage.

 

What should I look at next?  Other games in the past have been perfect (Skyrim, GTA V, Witcher 3 w/ hairworks off, etc.)

 

driver issues? perform a clean install of it

  • CPU
    Ryzen 5 1600 OC 3,7ghz
  • Motherboard
    ASrock AB350 Pro4 ATX
  • RAM
    A-Data 2666mhz upgraded to Corsair LPX 2x8gb 3000mhz
  • GPU
    GTX 1060 6gb
  • Case
    Segotep Chariot TF
  • Storage
    1TB HDD, 240gb M.2 Intel NVMe SSD
  • PSU
    Evga 600w B+
  • Display(s)
    Samsung Full HD 24' Free sync
  • Cooling
    3x 120mm case fans
  • Keyboard
    Razer BlackWidow Chroma V2
  • Mouse
    Razer DeathAdder Elite
  • Sound
    Razer Kraken Pro
  • Operating System
    Windows 10 Pro
Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

This is clearly a optimization problem on Destiny's 2 part. There is nothing you can do, because you aren't causing it. Same thing with PUBG.

Currently have an Asus TUF 3080 with a Ryzen 5 3600.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I rebooted into safe mode, wiped all the drivers, restarted, then reinstalled the nvidia 388 driver.  No change.  :-/

 

It's very bizarre to me how all the reviews are so positive on frame rate... and I have a rig so similar to what  many benchmark with, and yet I'm seeing such a different result.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Are you a member of a clan? It's causing issues on American servers that lead to this issue.

 

Try leaving and it might fix your issie.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I tried disabling DOF but it made no difference.  My Windows 10 says it's fully up to date.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×