Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

My PC/Monitor is taking unusually long to do things now

RoboTechnal
 Share

Ok, so first of all I don't know if it's pc or my monitor acting weird, but it's been acting weird lately and I haven't done any big update before it. I'll list some examples of what has been happening.

- When I boot up my PC, and I type my password in, it doesn't load all of the •••••• for a while and then it finally zooms and the password goes in.

- When I finally log in, both of my monitors turn black for 2 minutes, and then first comes the task bar at the bottom of the screen, and then the icons, and then the screensaver. It takes about 30seconds for everything to show up on my desktop. 

- Randomly when I click refresh on my desktop, it turns the screensaver black, but my icons stay there. It's weird. 

- If my pc screen stays black for a while and nothing is showing up, I can do ctrl + alt + del and that would work, but it would take a while before I can hover over an option before it lights up. 

- When logging in and swiping the screensaver up to type the password in, the screensaver takes a while to slide up. 

 

I have Windows 8.1 by the way, and if specs are needed just ask me. I've had this computer for a little under a year and I've kept good care of it, and now it's making me worried. My goal is to fix this problem without sending it into the shop. I've tried an automatic repair on it and it didn't work. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Do the free trail of Malware Bytes

Im mostly on discord now and you can find me on my profile

 

My Build: Xeon 2630L V, RX 560 2gb, 8gb ddr4 1866, EVGA 450BV 

My Laptop #1: i3-5020U, 8gb of DDR3, Intel HD 5500

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

47 minutes ago, Billy_Mays said:

Do the free trail of Malware Bytes

That didn't help at all. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

22 minutes ago, RoboTechnal said:

That didn't help at all. 

what are your specs?

Im mostly on discord now and you can find me on my profile

 

My Build: Xeon 2630L V, RX 560 2gb, 8gb ddr4 1866, EVGA 450BV 

My Laptop #1: i3-5020U, 8gb of DDR3, Intel HD 5500

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

48 minutes ago, Billy_Mays said:

what are your specs?

i5-6600k

Rx 480 4gb

1 tb hdd

8 gb ram

 

more specs are on my profile. They should be. I have one 144hz monitor and 1 60hz monitor. The 144hz monitor supports freesync (why I have AMD card)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 hour ago, RoboTechnal said:

i5-6600k

Rx 480 4gb

1 tb hdd

8 gb ram

 

more specs are on my profile. They should be. I have one 144hz monitor and 1 60hz monitor. The 144hz monitor supports freesync (why I have AMD card)

Driver update maybe

Im mostly on discord now and you can find me on my profile

 

My Build: Xeon 2630L V, RX 560 2gb, 8gb ddr4 1866, EVGA 450BV 

My Laptop #1: i3-5020U, 8gb of DDR3, Intel HD 5500

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

On 7/4/2017 at 9:04 PM, Billy_Mays said:

Driver update maybe

I tried that and it's getting worse. Below are some examples of where my computer freezes. Could it be my power supply or me not having a SSD?

IMG_2365.JPG

IMG_2366.JPG

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×