Jump to content

Water cooler won't turn on first boot.

I have a Cooler Master Seion 120v. It's about 2 years old and used to work just fine. But now if i shut down my pc and then proceed to boot it after a while or right away as well it doesn't turn on the pump. The fan spins fine and it boots, but it gets super hot and shuts down. It boots and shuts down at least 3 times before i can hear the water go through the tubes. I cant put it to sleep and then go back with no problem. It only happens if i turn it off completely. 

 

Windows 10
AMD FX 8320
GA 78lmt-USB3
2x4 hyperfuryx 1600
Seidon 120v
EVGA 500W 100-W1-0500
+ 1 HD, 1 ssd, 2 fans

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

sounds like the pump may be dying

 

 

have you pulled it off and cleaned the dust/dirt from the rad recently?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

I also have the same problem with my pump. But it only happened 4 times.

Spoiler

Intel Core i5-4460  | CM Seidon 120v Plus  | Zotac GTX 970 AMP! Extreme Edition | MSI Z97 Krait SLI Motherboard | 4x4G (16G) DDR3 HyperX Fury Black & White | Bitfenix Ronin | Thermaltake SE 730w PSU | Sandisk 128G SSD | Seagate Barracuda 1TB | WD Blue 500G | ASUS VX239H IPS Monitor

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×