Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magic Lantern Issue with 600D (PLEASE HELP)

Go to solution Solved by .spider.,

Does it turn on without an SD Card?

 

Did you format the cards with https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/ ?

 

Did you remove the boot flag from the camera before deleting ML from the card?

Hi guys, I'm in serious need of help

I had installed Magic Lantern in an 8GB card for my Canon 600D. In a another 32GB card I was running the normal firmware. 
Recently, my cousin accidentally erased the ML and rendered the card useless. I carried on using the 32GB card in the camera and it worked fine with the normal firmware.

I'm going to sell the camera to another person now. So I read that if I formatted the ML card and inserted it back, it would work. but it doesn't.
Now the camera doesn't switch on even if I use the 32GB card 

Please help, I am selling this today to upgrade to another model. I need to figure out what the problem is fast. 

Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Karthik Prasad (karstark) said:

-snip-

Yeah, if I remember right, you need a ML card again to run it, then there's a option in the menu in ML that will uninstall ML from the camera. Just formatting the card without ML or installing canon's firmware over the camera does not remove ML.

Link to post
Share on other sites
39 minutes ago, .spider. said:

Does it turn on without an SD Card?

 

Did you format the cards with https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/ ?

 

Did you remove the boot flag from the camera before deleting ML from the card?

I didn't try turning on without an SD Card. The battery is right now charging 
and no, I quick formatted it. I didn't use that software. 

The boot flag from the camera was not removed before deleting ML 

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Karthik Prasad (karstark) said:

 

First of all, why you are asking for help on this forum when you can easily post your problem on the Magic Lantern forum and get help?

 

Secondly, have you checked this page?

http://wiki.magiclantern.fm/install

 

Third, can you not copy the ML files onto that 8GB card and follow whatever steps necessary to remove ML properly?

That is not dead which can eternal lie.  And with strange aeons even death may die. - The Call of Cthulhu

A university is not a "safe space". If you need a safe space, leave, go home, hug your teddy & suck your thumb until ready for university.  - Richard Dawkins

Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, AkiraDaarkst said:

First of all, why you are asking for help on this forum when you can easily post your problem on the Magic Lantern forum and get help?

 

Secondly, have you checked this page?

http://wiki.magiclantern.fm/install

 

Third, can you not copy the ML files onto that 8GB card and follow whatever steps necessary to remove ML properly?

I was on this forum at the time. I needed to fix it quick! the queries already posted on ML forum wasn't much of a help. So I thought I would get a quicker reply here. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×