Jump to content

HELP! Should my club 3d r9290 have this half missing pin?

pluto5963
Go to solution Solved by boarder2k7,

Pin 48 is supposed to be short by the PCIE spec. PRSNT1# and PRSNT2# pins must be slightly shorter than the rest, to ensure that a hot-plugged card is fully inserted.

That's not physical damage, so you're good there.

Freaking out right now whether I broke my graphics card or not. I struggled to take it out to plug in some Sata ports on my motherboard. Now it won't diplay anything and I know its the gpu bucause when my monitor is plugged Into the on board graphics it is fine. So I'm stressed right now as to whether I broke the pin or not. The half pin is very stright making it look Intentional however it is the only one with half a pin. HELP PLEASE!!!!

Image is here http://imgur.com/3aO1lre

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Pin 48 is supposed to be short by the PCIE spec. PRSNT1# and PRSNT2# pins must be slightly shorter than the rest, to ensure that a hot-plugged card is fully inserted.

That's not physical damage, so you're good there.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Freaking out right now whether I broke my graphics card or not. I struggled to take it out to plug in some Sata ports on my motherboard. Now it won't diplay anything and I know its the gpu bucause when my monitor is plugged Into the on board graphics it is fine. So I'm stressed right now as to whether I broke the pin or not. The half pin is very stright making it look Intentional however it is the only one with half a pin. HELP PLEASE!!!!

Image is here http://imgur.com/3aO1lre

That is normal.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

That's how it should be.

Intel Core i7-6700K | Corsair H105 | Asus Z170I PRO GAMING | G.Skill TridentZ Series 16GB | 950 PRO 512GB M.2

 

Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX OC | BitFenix Prodigy (Black/Red) | XFX PRO Black Edition 850W

 

 

My BuildPCPartPicker | CoC

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

It's supposed to be like that. Also, nice potato.

[Out-of-date] Want to learn how to make your own custom Windows 10 image?

 

Desktop: AMD R9 3900X | ASUS ROG Strix X570-F | Radeon RX 5700 XT | EVGA GTX 1080 SC | 32GB Trident Z Neo 3600MHz | 1TB 970 EVO | 256GB 840 EVO | 960GB Corsair Force LE | EVGA G2 850W | Phanteks P400S

Laptop: Intel M-5Y10c | Intel HD Graphics | 8GB RAM | 250GB Micron SSD | Asus UX305FA

Server 01: Intel Xeon D 1541 | ASRock Rack D1541D4I-2L2T | 32GB Hynix ECC DDR4 | 4x8TB Western Digital HDDs | 32TB Raw 16TB Usable

Server 02: Intel i7 7700K | Gigabye Z170N Gaming5 | 16GB Trident Z 3200MHz

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Freaking out right now whether I broke my graphics card or not. I struggled to take it out to plug in some Sata ports on my motherboard. Now it won't diplay anything and I know its the gpu bucause when my monitor is plugged Into the on board graphics it is fine. So I'm stressed right now as to whether I broke the pin or not. The half pin is very stright making it look Intentional however it is the only one with half a pin. HELP PLEASE!!!!

Image is here http://imgur.com/3aO1lre

Does it have power? (correct cables plugged in?)

 

Breaking things 1 day at a time

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

100% normal. Don't worry, I flipped absolute shit (inside my head at least) when I saw that with some random card I had. :P

Main rig on profile

VAULT - File Server

Spoiler

Intel Core i5 11400 w/ Shadow Rock LP, 2x16GB SP GAMING 3200MHz CL16, ASUS PRIME Z590-A, 2x LSI 9211-8i, Fractal Define 7, 256GB Team MP33, 3x 6TB WD Red Pro (general storage), 3x 1TB Seagate Barracuda (dumping ground), 3x 8TB WD White-Label (Plex) (all 3 arrays in their respective Windows Parity storage spaces), Corsair RM750x, Windows 11 Education

Sleeper HP Pavilion A6137C

Spoiler

Intel Core i7 6700K @ 4.4GHz, 4x8GB G.SKILL Ares 1800MHz CL10, ASUS Z170M-E D3, 128GB Team MP33, 1TB Seagate Barracuda, 320GB Samsung Spinpoint (for video capture), MSI GTX 970 100ME, EVGA 650G1, Windows 10 Pro

Mac Mini (Late 2020)

Spoiler

Apple M1, 8GB RAM, 256GB, macOS Sonoma

Consoles: Softmodded 1.4 Xbox w/ 500GB HDD, Xbox 360 Elite 120GB Falcon, XB1X w/2TB MX500, Xbox Series X, PS1 1001, PS2 Slim 70000 w/ FreeMcBoot, PS4 Pro 7015B 1TB (retired), PS5 Digital, Nintendo Switch OLED, Nintendo Wii RVL-001 (black)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Thanks everyone for the replys, turns out when I laid my pc on its side the power cable accidentally detached from the psu :)  

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×