Jump to content

z170 probs maximus 8 hero

newtopc

hey guys ive put together my z170 build yesterday and when i turned it on the display was only covering the top half of the screen and was the same for win 7 when i managed to get around that prob of getting it running im on windows 10 now and i didnt have that prob when i booted into windows but its still there in the bios ive installed all the drivers and am on 1202 the latest bios version that i know of its pretty annoying trying to trying to make my way around really i cant to be honest any help would be great thank you in advance 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

hey guys ive put together my z170 build yesterday and when i turned it on the display was only covering the top half of the screen and was the same for win 7 when i managed to get around that prob of getting it running im on windows 10 now and i didnt have that prob when i booted into windows but its still there in the bios ive installed all the drivers and am on 1202 the latest bios version that i know of its pretty annoying trying to trying to make my way around really i cant to be honest any help would be great thank you in advance 

Punctuation would help.

 

I don't seem to understand what the problem is. Is it the half screen issue?

 
Spoiler

CPU intel potato2 | Motherboard xpotato69 | RAM DDRPotato | GPU potato 6969 Ti | Case potato curbiide | Storage WD potato GB grey | PSU lakesonic 69 potato Watts | Display(s)69" 0.5K potato 69*69 | Cooling 4 heatpipe fried potato | Keyboard 69 key potato switches | Mouse yukon gold potato | Sound 6.9 surround potato | Operating System OS69 potato

 
CPU I7 5700HQ |  RAM 8gb DDR3 | GPU GTX 960M | Storage 1 TB HGST HDD | Display 15.6" 1080p IPS panel | Keyboard Steelseries RGB | Operating System Windows 10
 
CPU R7 3800x |  RAM 32 GB 3200MHZ DDR4| GPU RX 5700XT Ref. | Storage 1TB m.2 NVME, 2x 500GB SSD, 4TB and 750gb hdd | Display LG 32GK850F-BKeyboard Aorus K7 with reds | PSU Corsair RM750X | Case Corsair 275R | Operating System Windows 10
 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Punctuation would help.

 

I don't seem to understand what the problem is. Is it the half screen issue?

sorry my literacy isint  great the issue is i cant make my way around the bios  

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

sorry my literacy isint  great the issue is i cant make my way around the bios  

No problem. Sorry if I was being rude. 

 

So your saying that when you turn on the computer you get stuck in the bios and cant go into windows?

 
Spoiler

CPU intel potato2 | Motherboard xpotato69 | RAM DDRPotato | GPU potato 6969 Ti | Case potato curbiide | Storage WD potato GB grey | PSU lakesonic 69 potato Watts | Display(s)69" 0.5K potato 69*69 | Cooling 4 heatpipe fried potato | Keyboard 69 key potato switches | Mouse yukon gold potato | Sound 6.9 surround potato | Operating System OS69 potato

 
CPU I7 5700HQ |  RAM 8gb DDR3 | GPU GTX 960M | Storage 1 TB HGST HDD | Display 15.6" 1080p IPS panel | Keyboard Steelseries RGB | Operating System Windows 10
 
CPU R7 3800x |  RAM 32 GB 3200MHZ DDR4| GPU RX 5700XT Ref. | Storage 1TB m.2 NVME, 2x 500GB SSD, 4TB and 750gb hdd | Display LG 32GK850F-BKeyboard Aorus K7 with reds | PSU Corsair RM750X | Case Corsair 275R | Operating System Windows 10
 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

 

No problem. Sorry if I was being rude.

 

So your saying that when you turn on the computer you get stuck in the bios and cant go into windows?


no i can get into windows fine its the bios thats the prob it only covers half of the screen and i cant make my way around as i cant read it and youre fine boy i didnt think u were rude i wouldnt have a prob with it anyway

 

 

No problem. Sorry if I was being rude.

 

So your saying that when you turn on the computer you get stuck in the bios and cant go into windows?


also when i go to restart it tries to but never does screen goes blank and i have to power it of and on myself
Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Is display connected to iGPU or GPU? If its using GPU, can you try with iGPU? Flashing BIOS could help. But if your monitor has auto-adjust, I would try that first. Also manual alignment if there's option for that.

^^^^ That's my post ^^^^
<-- This is me --- That's your scrollbar -->
vvvv Who's there? vvvv

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Is display connected to iGPU or GPU? If its using GPU, can you try with iGPU? Flashing BIOS could help. But if your monitor has auto-adjust, I would try that first. Also manual alignment if there's option for that.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×