Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Last August I bought a brand new Pentium G3258 processor that has run stock speeds, and an Asus B85M-G R2.0 motherboard. I have also recently purchased a Radeon 280x. When I run certain games like a CS:GO custom map, my game will inevitably freeze and I have to turn off my PC from the power supply (EVGA 600B). I also sometimes have experienced this while playing Rust and GTA V. It was occurring even before I added in my 280x, so I am led to believe it is not the problem. I recently upgraded from Windows 8 which is when I experienced the most issues, but now that I am on Windows 10 the problem is less persistent, but it does happen. What do I do?

 

 

EDIT: I also have an open build, and I have not bought a case, so I don't know if its the surroundings that could be causing the problem. IDK

 junker build in the making

Link to post
Share on other sites

evga's B series is less than ideal, that *may* be at least part of the issue.

Link to post
Share on other sites

What voltage and temps is your CPU running at?

 

Have you updated the BIOS?

 

Are there errors noted in the Windows Event Viewer? What are they?

LanSyndicate Build | i5-6600k | ASRock OC Formula | G.Skill 3600MHz | Samsung 850 Evo | MSI R9-290X 8GB Alphacool Block | Enthoo Pro M | XTR Pro 750w | Custom Loop |

Daily | 5960X | X99 Sabertooth | G.Skill 3000MHz | 750 NVMe | 850 Evo | x2 WD Se 2TB | x2 Seagate 3TB | Sapphire R9-290X 8GB | Enthoo Primo | EVGA 1000G2 | Custom Loop |

Game Box | 4690K | Z97i-Plus | G.Skill 2400MHz | x2 840 Evo | GTX 970 shorty | Corsair 250D modded with H105 | EVGA 650w B2 |

 

Link to post
Share on other sites

It might have to do with that the cpu only has two cores and no hyperthreading, some newer games don't even launch anymore on two cores

FX-6300 cooled by Nepton 240M | EVGA GTX 970 SuperClocked | 8GB G.Skill ValueRAM | Cooler Master 690 III | Sharkoon WMP 500 Bronze

Power supplies:

http://linustechtips.com/main/topic/406160-psu-ranking-and-tiers/ My F@h stats: http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=userpage&username=zyntaxable Intel vs. FX for gaming: http://linustechtips.com/main/topic/401217-more-updated-fx-vs-intel-for-gaming/
Link to post
Share on other sites

the PSU is almost surely the issue

Archangel (Desktop) CPU: i5 4590 GPU:Asus R9 280  3GB RAM:HyperX Beast 2x4GBPSU:SeaSonic S12G 750W Mobo:GA-H97m-HD3 Case:CM Silencio 650 Storage:1 TB WD Red
Celestial (Laptop 1) CPU:i7 4720HQ GPU:GTX 860M 4GB RAM:2x4GB SK Hynix DDR3Storage: 250GB 850 EVO Model:Lenovo Y50-70
Seraph (Laptop 2) CPU:i7 6700HQ GPU:GTX 970M 3GB RAM:2x8GB DDR4Storage: 256GB Samsung 951 + 1TB Toshiba HDD Model:Asus GL502VT

Windows 10 is now MSX! - http://linustechtips.com/main/topic/440190-can-we-start-calling-windows-10/page-6

Link to post
Share on other sites

It might have to do with that the cpu only has two cores and no hyperthreading, some newer games don't even launch anymore on two cores

CSGO would not be causing this issue.

4690K // 212 EVO // Z97-PRO // Kingston 8GB // GTX 770 // MX100 128GB // Toshiba 1TB // Air 540 // HX650

Razer Blade 14 // iPhone 8 (64GB) // Canon 5D Mark II

Logitech G502 RGB // Corsair K65 RGB (MX Red)

Link to post
Share on other sites

 @runit3 Just rebooted my PC. 

 

Voltage is 1.088 and temp is like 50-80c when I game. (stock cooler, stock clocks, etc)

 

I've tried to update the bios, but says that I am already updated.

 

Windows Event Viewer doesn't say anything.

 junker build in the making

Link to post
Share on other sites

@runit3 Just rebooted my PC.

Voltage is 1.088 and temp is like 50-80c when I game. (stock cooler, stock clocks, etc)

I've tried to update the bios, but says that I am already updated.

Windows Event Viewer doesn't say anything.

If you are positive there is nothing in WEV try doing a clean install of your GPU drivers. Although, WEV should definetly have displayed errors for unexpected loss of power.

LanSyndicate Build | i5-6600k | ASRock OC Formula | G.Skill 3600MHz | Samsung 850 Evo | MSI R9-290X 8GB Alphacool Block | Enthoo Pro M | XTR Pro 750w | Custom Loop |

Daily | 5960X | X99 Sabertooth | G.Skill 3000MHz | 750 NVMe | 850 Evo | x2 WD Se 2TB | x2 Seagate 3TB | Sapphire R9-290X 8GB | Enthoo Primo | EVGA 1000G2 | Custom Loop |

Game Box | 4690K | Z97i-Plus | G.Skill 2400MHz | x2 840 Evo | GTX 970 shorty | Corsair 250D modded with H105 | EVGA 650w B2 |

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×