Jump to content

AIO pump makes a humming noise, it's brand new..

Noriblis

The AIO is a Corsair H150 RGB 360mm. The humming is high pitched and sounds worse IRL than on the video.
I recorded a video of the noise: https://streamable.com/3ntipt

In the video I am changing the RPM of the pump, lowest sound is the "silent" mode, and the other is "standard".
I can't hear the sound with the side panels closed at 50% speed/1804 rpm (Measured in ASUS Armoury crate).
This AIO does not have an internal USB header, just a 3 pin fan header and Corsair RGB header, so it can't be controlled trough iCue.
The max/min pump RPM is not listed in the specs on Corsair's website and I can't find any google results on it.

Any tips or tricks I can try?

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

It's brand new, so reach out to Corsair support. They might issue an RMA.

I sold my soul for ProSupport.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

31 minutes ago, Needfuldoer said:

It's brand new, so reach out to Corsair support. They might issue an RMA.

Yes ofc. That is not why i posted here tough. I was hoping someone knew any troubleshooting tips or something of that nature.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

14 minutes ago, Noriblis said:

Yes ofc. That is not why i posted here tough. I was hoping someone knew any troubleshooting tips or something of that nature.

If the pump is broken there is nothing you can do without voiding the warranty

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

35 minutes ago, Noriblis said:

Yes ofc. That is not why i posted here tough. I was hoping someone knew any troubleshooting tips or something of that nature.

I had a similar issue once and a very good experience with Corsair support. They shipped me a replacement, and a return label. It was very hassle free. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

So i got some feedback from Corsair. They claim this is "normal", but obviously it's not.. I sent the same video to the retailer and they had me send it in return.
So thumbs down for Corsair in this case..

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×