Jump to content

Two devices bricked in similar ways and at similar times. Please help!

A couple of days ago my Steam Deck and an Anker battery just broke.

For the Steam Deck there was no warning and no action which took place beforehand that could be an obvious cause of the issue. I just one day unplugged the device from the official Steam Deck charger and it did not turn on. The charging indicator light does not do anything either. When I say the Deck broke it BROKE. Just to clarify, there were no signs of life from the console.

A little after I noticed a similar story for the Anker battery. I tried to charge my phone with it but it just would not charge. Then, I noticed the batteries indicator lights would not do anything. Just like the Steam Deck, the battery also showed absolutely zero signs of life.

So I began considering what may have caused the issue. Currently I have no solid conclusion, but it is possible that the Steam Deck Charger could be the cause as that is the primary charger I use for both devices. Except possibly not, as I use the same charger for my phone and my phone functions (for the most part). So I am at a loss here, my Steam Deck ran out of warranty so warranty is not an option. As for the Anker battery I have yet to see.

20240227_214051.jpg

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

20240227_195621.thumb.jpg.df79cb864a2e153be28f2eb1288cf4cc.jpg

Here is a photo of the charger.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

What charger? Photo is blurry.

Wouldn't be the first USB-C charger that is killing devices.

 

For repair? AFAIK the stream deck uses off the shelf parts (purchasable through distributors like mouser) meaning it likely could be repaired without turning to the grey market for parts.

People never go out of business.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Even if it's out of warranty, you can still contact steam/valve for repair and other possible resolution. Contact them first for troubleshooting. But other things you can try is to use a different charge on your steam deck and charge it on a different outlet. Plug your steam deck for around 10-15mins and then while still plug in press and hold the power button for like 15sec.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×