Jump to content

RX 6800 XT is not undervolting!!!

WannaMurderMicrosoft
 Share

Again with this card!

Now I had dropped it's voltage from 1.15V to 1.11V and well it looked weird to me that in games it was consuming the same power as before.

On further investigation I found out that while it says that it drops the voltage it actually does not! WTF!!!

On the screenshot I have set it on 1.13V but it does not matter. You can see that it's actually 1.15V no matter what.

Am I doing something wrong?1754043577_Screenshot(5018)_proc.thumb.jpg.b1c38a42948a7a1bd38cebbec3c776c0.jpg

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Have you tried ddu and then reinstalling the driver? But first make sure there isnt any settings that mess with the voltage adjustment.

PC Specifications: AMD R5 5600X @4.8GHz 1.35v SMT Disabled | MSI RTX 4090 Gaming X Trio | Noctua NH-D15S chromax.black 16gb 2x8 Trident Z RGB 3800MHz cl17, GDM Off, 1T, 1.47v | ASRock B550 Extreme4 | Windows 10 Home 64-Bit EVGA SuperNOVA 1000 T2 Phanteks P400A (black non-rgb version, arctic p12 fans 3 intake, 2 exhaust) Crucial P1 500GB (Boot drive), Samsung 870 EVO 2TB

 

Peripherals: Razer Huntsman V2 Full size wired with linear optical switch | Logitech G502 Hero Monitor: Asus TUF Gaming VG279QM 1080p 280hz 27" ips (Calibrated)

 

Audio: Sennheiser HD 600 (Using balanced cable) | Schiit Magnius | Schiit Modius E | Connected with balanced XLR cables

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Is that HWINFO? Doesn't seem like HWINFO.

Anyway, check the GPU core voltage on HWINFO, my 6800 XT undervolt setting applied according to HWINFO.

Also, make sure that afterburner isn't overriding the settings you set in Adrenaline.

 

 

Screenshot_20221129-102145__01__01.jpg

Not an expert, just bored at work. Please quote me or mention me if you would like me to see your reply. **may edit my posts a few times after posting**

CPU: Intel i5-12400

GPU: Asus TUF RX 6800 XT OC

Mobo: Asus Prime B660M-A D4 WIFI

RAM: Team Delta TUF Alliance 2x8GB DDR4 3200MHz CL16

SSD: Team MP33 1TB

PSU: MSI MPG A850GF

Case: Phanteks Eclipse P360A

Cooler: ID-Cooling SE-234 ARGB

OS: Windows 11 Pro

Pcpartpicker: https://pcpartpicker.com/list/wnxDfv
Displays: Samsung Odyssey G5 S32AG50 32" 1440p 165hz | AOC 27G2E 27" 1080p 144hz

Laptop: ROG Strix Scar III G531GU Intel i5-9300H GTX 1660Ti Mobile| OS: Windows 10 Home

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

7 hours ago, Dukesilver27- said:

Is that HWINFO? Doesn't seem like HWINFO.

Anyway, check the GPU core voltage on HWINFO, my 6800 XT undervolt setting applied according to HWINFO.

Also, make sure that afterburner isn't overriding the settings you set in Adrenaline.

 

 

Screenshot_20221129-102145__01__01.jpg

It's not HWINFO. It's HWMONITOR.

 

Afterburner only apply settings when you actually click apply. But to be clear I turned it off.

Also the clock and memory overclocking works, but not the voltage underclocking. Also I am not sure that the power limit actually increases or not because I never seen it go above 100% like I did with Nvidia.

 

In any case I run HWINFO and like you it shows quite low GPU Core Voltage. But I don't think it's correct.

Because not only HWMONITOR but also AMD Adrenalin say otherwise!

1636606463_Screenshot(5022).thumb.png.ce9ad1c2914a575827384886e946c67b.png

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×