Jump to content

Upgrade from GTX 1650 to RTX 3060 no signal

Okonsoft123
 Share

Go to solution Solved by Okonsoft123,

I brought it to the store along with my PC.

At first they are confused why the thing doesn't boot on their rig too but after they fiddle with their computer, it works. So I told them to install it in my computer. It suddenly works.

I don't know wtf happened but it works and that's all matters.

 

Thank you for everyone that help me in this thread.

I guess the only thing I want to ask is if my 550W PSU is strong enough for RTX 3060.

 

 

1660806532387.jpg

I'm upgrading from GTX 1650 to RTX 3060 12 GB but my monitor show no signal and it doesn't even load to asrock uefi.

The fans on rtx 3060 is working btw. 

 

It is working fine when I installed GTX 1650 back.

So there's no problem with the other parts.

 

My specs are

Asrock B560m pro4

i3-10100f

Klevv DDR4 Bolt 2x8GB

Klevv SSD 480 GB

WD caviar blue 1 TB

Cooler Master MWE 550W bronze

+GTX 1650 that I want to replace with RTX 3060

 

If there's nothing wrong with these, then it might be defect from factory? 

Edited by Okonsoft123
Add details
Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

If you install the 1650 in the top slot and the 3060 in the lower slot, do both detect in Windows?

REFRESH BEFORE RESPOND, I EDITED MY POST

 

I play Minecraft on the r/Jailbreak server and own both Coral Plateau and New Kong City. I make note block music, currently working on Nightmare King Grimm.

 

PSA: Don't lie

 

I own a lot of iDevices.

iPad1,1 = iPad 1 (WiFi) = 64GB, iPhone OS 3.2.2

iPad2,5 = iPad mini 1 (Silver) = 6GB, iOS 8.4.1 + 10GB, 6.1.3

iPad4,5 = iPad mini 2 (Cellular) (Silver) = 16GB, iOS 12.5.5 (unlocked)

iPhone3,1 = iPhone 4 (GSM) (Black) = 16GB, iOS 5.1.1 (unlocked)

iPhone3,3 = iPhone 4 (CDMA) (Black) = 16GB, iOS 4.2.6 (locked to Verizon)

iPhone4,1 = iPhone 4S (Black) = 16GB, iOS 9.2.1 (unlocked)

iPhone5,3 = iPhone 5C (GSM) (Blue) = 32GB, iOS 10.4 (unlocked)

iPhone6,1 = iPhone 5S (GSM) (Silver) = 16GB, iOS 7.1.2 (unlocked)

iPhone6,1 = iPhone 5S (GSM) (Silver) = 16GB, iOS 11.0.1 (locked to TracFone)

iPhone7,2 = iPhone 6 (Silver) = 16GB, iOS 8.3 (blacklisted + locked to T-Mobile)

iPhone8,1 = iPhone 6S (Space Gray) N71AP = 16GB, iOS 15.0.2 (unlocked)

iPhone9,1 = iPhone 7 (Global) (Midnight Star) = 256GB, iOS 15.1 (unlocked)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

40 minutes ago, Okonsoft123 said:

I'm upgrading from GTX 1650 to RTX 3060 12 GB but my monitor show no signal and it doesn't even load to asrock uefi. The fans on rtx 3060 is working btw. 

 

It is working fine when I installed GTX 1650 back. So there's no problem with the other parts.

 

My specs are

Asrock B560m pro4

i3-10100f

Klevv DDR4 Bolt 2x8GB

Klevv SSD 480 GB

WD caviar blue 1 TB

Cooler Master MWE 550W bronze

+GTX 1650 that I want to replace with RTX 3060

 

If there's nothing wrong with these, then it might be defect from factory? 

Are all the power connectors plugged in?

I would also try what the other commenter said and try and boot with both if you can.

Sounds like you got a bad card sadly.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Did u pulg the port in the card or in motherboard (common mistake) 

Is the card second_hand? If that the card has no longer lifespan

Did u check other cables? 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

10 hours ago, FakeKGB said:

If you install the 1650 in the top slot and the 3060 in the lower slot, do both detect in Windows?

There is enough space to install but it's super tight so I'm scared of breaking something.

I'm going back to GTX 1650 for now.

10 hours ago, m9x3mos said:

Are all the power connectors plugged in?

I would also try what the other commenter said and try and boot with both if you can.

Sounds like you got a bad card sadly.

Yes. My GTX only need 6 pin. The RTX use 6pin+2pin.

 

9 hours ago, TheYTB said:

Did u pulg the port in the card or in motherboard (common mistake) 

Is the card second_hand? If that the card has no longer lifespan

Did u check other cables? 

I plug it in the same place as my GTX.

The card is brand new so I can still claim warranty.

In fact, I can just go to the store and ask for a replacement but it's 45 km away.

I did check other cable. No problem.

 

Anyway, I'm going to the store with my current PC and RTX tomorrow.

Hopefully they can install it or change the GPU to a working one.

 

The picture is with GTX 1650. The one I use to post right now.

IMG_20220817_104301.jpg

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

4 hours ago, --SID-- said:

Reset CMOS first.

What will that do to changing GPU? Sorry, my computer knowledge is limited.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

14 minutes ago, Okonsoft123 said:

What will that do to changing GPU? Sorry, my computer knowledge is limited.

It will undo all the previous settings and the motherboard starts initializing all the parts over again.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I brought it to the store along with my PC.

At first they are confused why the thing doesn't boot on their rig too but after they fiddle with their computer, it works. So I told them to install it in my computer. It suddenly works.

I don't know wtf happened but it works and that's all matters.

 

Thank you for everyone that help me in this thread.

I guess the only thing I want to ask is if my 550W PSU is strong enough for RTX 3060.

 

 

1660806532387.jpg

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×