Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

BIOS and Advanced Boot options are just black.

Hey, just today everytime I enter my BIOS or Advanced Boot options I get a black display. The monitor is on, but nothing except black is displayed. I have tried switching CPU's, RAM and clearing CMOS (Although i will retry this later on tonight). I can enter in Windows just fine, but there is no splash screen. I have a Aurous B450 Elite, and a red light comes on when black screen is displayed. The only thing I havent really tried is swapping a GPU. I should also mention that I was in the BIOS a few days ago, so I might have messed up something while i was in there. 

 

Help appreciated, 

Thanks 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

15 minutes ago, Glossy_Girl said:

Hey, just today everytime I enter my BIOS or Advanced Boot options I get a black display. The monitor is on, but nothing except black is displayed. I have tried switching CPU's, RAM and clearing CMOS (Although i will retry this later on tonight). I can enter in Windows just fine, but there is no splash screen. I have a Aurous B450 Elite, and a red light comes on when black screen is displayed. The only thing I havent really tried is swapping a GPU. I should also mention that I was in the BIOS a few days ago, so I might have messed up something while i was in there. 

 

Help appreciated, 

Thanks 

Dunno your full spec.
Do you have an iGPU ? if so, try using iGPU
Everything turns on ? (case fans, cpu fans, gpu fans, spins, rgb lights up, etc)
Tried changing display cable ?

There is approximately 99% chance I edited my post

Refresh before you reply

__________________________________________

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, Poinkachu said:

Dunno your full spec.
Do you have an iGPU ? if so, try using iGPU
Everything turns on ? (case fans, cpu fans, gpu fans, spins, rgb lights up, etc)
Tried changing display cable ?

5600X

AORUS XTREME 1080ti

32g T-force delta RGB 3200mhz

Aurous B450 Elite

 

I dont have an iGPU

Yeah the PC turns on like normal, I'm typing on it right now. 

I have tried switching displays and cables

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, Glossy_Girl said:

5600X

AORUS XTREME 1080ti

32g T-force delta RGB 3200mhz

Aurous B450 Elite

 

I dont have an iGPU

Yeah the PC turns on like normal, I'm typing on it right now. 

I have tried switching displays and cables

So just to clarify :
Your PC "skipped" BIOS.
or
You can enter BIOS, but it's all just black when you are in it ?

There is approximately 99% chance I edited my post

Refresh before you reply

__________________________________________

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, Poinkachu said:

So just to clarify :
Your PC "skipped" BIOS.
or
You can enter BIOS, but it's all just black when you are in it ?

When I spam F2, It doesn't go into Windows but instead is just all black. No "Aurous" splash screen either. Same when I hold shift and restart to go into advanced options

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

5 hours ago, Glossy_Girl said:

When I spam F2, It doesn't go into Windows but instead is just all black. No "Aurous" splash screen either. Same when I hold shift and restart to go into advanced options

Just figured out that the red light is actually VRAM, which apparently means something wrong with my GPU, but games run fine and nothing weird in Windows. I wanted to buy a 6900XT anyway. But will try to update/roll back drivers

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×