Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

GPU passthrough on Chinese X99

 Share

Have one of these Huananzhi X99 boards with a 2690V4 (28thread) and 256Gb

 

i actually love it as a "proxmox" server, but Plex is hitting me hard, so i did a testrun with a 660gtx, with all the guides i could do, i seem to get the card to be a device on the VM but cannot start with it, i don´t know why.

 

Should it not be doable on these 2690V4´s i just want  to be sure before i put a 3050 in it (yeah sucky card, but has 8Gig of ram so a transcoding monster, compared to a 1660)

 

i´ve been looking at alternatives, but seriously getting a board with enough PCI lanes for my controllers + 10gbe + at least 28 threads, is not a "cheap" solution, although i have a 64core Epyc lined up with some wierd SuperMicro board. but i would just like to  get this to work, so i can limit the thread count on my plex linux server, and get my son´s Minecraft servers running again. the homeautomation and others, seems to be working quite fine.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

The issue with those cheap Chinese X99 boards is that they don't usually have all the options you need in order to enable something like this. In order for this to work, you need IOMMU/Intel VT-D enabled, and on some of these boards that option just doesn't exist. You might be able to get it to work with doing BIOS mods, but those chinese boards have BIOSes that are unstable enough as it is that doing modifying the BIOS isn't exactly a great solution. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

57 minutes ago, RONOTHAN## said:

The issue with those cheap Chinese X99 boards is that they don't usually have all the options you need in order to enable something like this. In order for this to work, you need IOMMU/Intel VT-D enabled, and on some of these boards that option just doesn't exist. You might be able to get it to work with doing BIOS mods, but those chinese boards have BIOSes that are unstable enough as it is that doing modifying the BIOS isn't exactly a great solution. 

i have IOMMU and VT-D enabled, it is also not the error, that is the wierd part + craft computing did it on the excact same board, but i get the issues. but 2011-3 boards are still quite expensive. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×