Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wifi antenna not showing up in Device Manager

ZachN
 Share

Hello, I am having trouble connecting to the internet with my PC. I have followed the instructions on the manual for the antenna by screwing into both the ports, but there seems to be no antenna found when checked in the Device Manager. I am not sure what the problem is, so any tips would be appreciated. Thank you :)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

3 minutes ago, ZachN said:

Hello, I am having trouble connecting to the internet with my PC. I have followed the instructions on the manual for the antenna by screwing into both the ports, but there seems to be no antenna found when checked in the Device Manager. I am not sure what the problem is, so any tips would be appreciated. Thank you 🙂

driver updates for your network adapters and here is a site that tells on how to solve your problem: https://www.drivereasy.com/knowledge/windows-10-wireless-adapter-missing-solved/

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

List the system specs. Is this an add-in Wifi card or is it built into your motherboard? 

 

Open Device Manager and post a screenshot here with Network Adapters expanded. 

ITX & Ultrawide Enthusiast

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Antenna will not be detected as separate hardware, they will just strengthen the signal of your wireless network adapter already in place.

 

If you have any unknown devices you may need to install the relevent drivers for your adapter from its manufacturers site, typically these will be Intel or Realtek based though.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 hours ago, ZachN said:

Hello, I am having trouble connecting to the internet with my PC. I have followed the instructions on the manual for the antenna by screwing into both the ports, but there seems to be no antenna found when checked in the Device Manager. I am not sure what the problem is, so any tips would be appreciated. Thank you 🙂

Antennas are completely 'analog' hardware. They don't show up in Device Manager because they zero digital information to relay to the OS.

For the wireless card on your computer, is it built-into the motherboard? Is it an easily accessible M.2 card with black and white cables?

Or are you installing an add-in card that plugged into one of your PCIe slots?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×