Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Is this corrosion?

I just cleaned out my system and refilled it a couple days ago. It has been a couple days and I already noticed what looks like corrosion on a lot of the tubing/waterblocks in addition to microbubbles. I'm guessing I need to flush it again and deep clean it all.

 

Any ideas?

IMG-5727.jpg

IMG-5728.jpg

IMG-5729.jpg

IMG-5730.jpg

IMG-5731.jpg

IMG-5732.jpg

IMG-5733.jpg

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

What fluid is this?

 

And it's almost always random shit that comes from the rad.  When you drain and filled again it might have knocked it loose or an air bubble that was sitting there forever and oxidizing moved (happens if the rad is upside down where it can never completely bleed)

 

This doesn't look like it would affect performance though, just cosmetic.

Workstation:  12900KF @ 5.2Ghz || MSI Pro-A Z690 DDR4|| EVGA FTW3 3090 1000W || G.Skill 3866 4x8GB || Corsair AX1500i || whole-house loop.

LANRig/GuestGamingBox: 9900nonK || Gigabyte Z390 Master || ASUS TUF 3090 650W shunt || Corsair SF600 || CPU+GPU watercooled 280 rad pull only || whole-house loop.

Server Router (Untangle): 8350K @ 4.7Ghz || ASRock Z370 ITX || 2x8GB 3200 || PicoPSU 250W, running on AX1200i || whole-house loop.

Server Compute/Storage: 10850K @ 5.1Ghz || Gigabyte Z490 Ultra || LSI 9280i-24 port || 4TB Samsung 860 Evo, 5x10TB Seagate Enterprise Raid 6, 4x8TB Seagate Archive Backup ||  whole-house loop.

Laptop: HP Elitebook 840 G8 (Intel 1185G7) + 3060 Thunderbolt Dock, Razer Blade Stealth 13" 2017 (Intel 8550U)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

It's EKWB Cryofuel. I guess I'll let it run for another day or 2 and see if it gets worse. I know I didn't flush my rads as intensly as I did a few years ago when I bought them, so I wouldn't be surprised.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 hours ago, radmanhs said:

It's EKWB Cryofuel. I guess I'll let it run for another day or 2 and see if it gets worse. I know I didn't flush my rads as intensly as I did a few years ago when I bought them, so I wouldn't be surprised.

No, this is not corrosion. To me, the pictures of the tubing just looks like regular microbubbles to me. I find heating the loop with a load (e.g. RealBench) helps move these microbubbles along the way with a decent flow rate.

 

The stuff in the GPU block is coolant that has seeped inbetween the acrylic and the block and "dried" there. Its a common occurance as there is no O-ring that keeps the water out of that region. Its kinda ugly, but not corrosion and will not impact the loop in a big way,

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

On 6/29/2022 at 3:01 AM, radmanhs said:

It's EKWB Cryofuel. I guess I'll let it run for another day or 2 and see if it gets worse. I know I didn't flush my rads as intensly as I did a few years ago when I bought them, so I wouldn't be surprised.

I don't see corrosion, it looks more like gunk and that gunk will absolutely affect performance if it clogs up your microfin channels on either waterblock. The GPU block looks worse off in this regard. I'd absolutely drain and clean. It's definitely not just "cosmetic".

 

Crap from the rad is possible, but sounds like these aren't new rads. How did you clean them when you first got them? I wouldn't be surprised if this is also another case of Cryofuel strikes again. It really is a garbage coolant.

New Build (2022 - Present): AMD Ryzen 9 5900X | Nvidia RTX 3080 Ti FE | G.Skill Trident Z Neo 32GB DDR4-3600 | ASUS Crosshair VIII Dark Hero | 2x Samsung 970 Evo Plus 2TB | Crucial MX500 1TB | Corsair RM1000x | Lian Li O11 Dynamic | LG 48" C1

Cooling: Optimus Foundation AM4 | Alphacool Eisblock 3080 FE | EK Quantum Kinetic TBE 200 w/ D5 | HWLabs GTX360 and GTS360 | Bitspower True Brass Enhanced Multilink 14mm | Corsair 14mm White Acrylic | Mayhems XT-1 Nuke Clear | BeQuiet Silent Wings 3 120mm PWM High Speed fans

 

Deus Ex (2015 - 2022): Intel Core-i7 4790k | ASUS GTX 980 Strix | Corsair 32GB DDR3-2400 | ASUS Z97 Deluxe | Crucial M550 512GB | 2x WD Black 3TB | Corsair AX750 | Lian Li O11 Dynamic | LG 32GK650F-B

Cooling: Corsair XC7 | EK GTX 980 Strix Fullcover block | XSPC EX240 x2 | EK Quantum Kinetic TBE 200 w/ D5 | Monsoon 3/8" ID 5/8" OD Gold Compressions | Primochill 3/8" ID 5/8" OD Primoflex Advance LRT Elegant White Tubing | Mayhems X1 Clear | Corsair SP120mm fans

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×