Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Help with AMD Rx 6600 and prime b660m-a d4

 Share

I'm doing a budget build for my self I got AMD Rx 6600 and prime b660m-a d4 motherboard with an Intel core i3 f the graphics card will not send out a signal in PCI gen 4 but will work fine in the gen 3 slots I was pretty sure it was compatible the fans Start but it just outputs no signal.  could it be a power supply issue as I only have a 500 w bronze at the moment. Any help is really appreciated thanks. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Put the graphics card in the gen 3 slot, in the bios change the top slot from gen 4 to gen 3, then reboot with the card in the top slot and see if it works. If it does, change the setting back to gen 4 in the bios and see if that works. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Thanks I tried that still says no signal running out of ideas. Will this make a big difference from what the card describes it's a lot faster in gen 4. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Perhaps there is a setting in the bios about default graphics output - it might be set to pcie gen3 oir on board graphics, and should be set to pcie gen4

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Thanks for the help on here I really appreciate it. I'll look now thanks. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Nothing with that setting it's a really frustrating. I've update the bios downloaded drivers. Out of ideas. Do you know how much this might affect performance I know it's a budget card so needs all the help it can get. Thanks again. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I'm having trouble getting pcei express gen 4 slot working on my motherboard when I go into the bio it says it's not present. 

20220525_121356.jpg

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

What device is plugged in to that slot?

I WILL find your ITX build thread, and I WILL recommend the SIlverstone Sugo SG13B

 

Primary PC:

i7 8086k (won) - EVGA Z370 Classified K - G.Skill Trident Z RGB - WD SN750 - Jedi Order Titan Xp - Hyper 212 Black (with RGB Riing flair) - EVGA G3 650W - dual booting Windows 10 and Linux - Black and green theme, Razer brainwashed me.

Draws 400 watts under max load, for reference.

 

Linux Proliant ML150 G6:

Dual Xeon X5560 - 24GB ECC DDR3 - GTX 750 TI - old Seagate 1.5TB HDD - dark mode Ubuntu (and Win7, cuz why not)

 

How many watts do I need? Seasonic Focus thread, PSU misconceptions, protections explainedgroup reg is bad

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I've had a couple at the moment nothing thanks for the reply. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×