Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Getting (instant flash.. No image file detected) after changing PSU

After a power surge I believe that the power supply was fried I got a new one installed it now I'm getting this message. Is there any way to resolve this issue or something else fried in the PC

Mother Bored is a asrock steel legend b450 with a Ryzen 6 cpu

IMG-20220522-WA0029.jpg

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

It may have corrupted the BIOS and this is some sort of recovery.

Router:  Quotom-Q555G6-S05 (pfSense) WiFi: Zyxel NWA210AX (1.44Gbit peak at 160Mhz 2x2 MIMO, ~900Mbit at 80Mhz)

Switches: Netgear MS510TXUP, Netgear MS510TXPP, Netgear GS110EMX
ISPs: Zen VDSL (~74Mbit) + VOXI 4G [Vodafone] (~120Mbit) + Three 5G (~500Mbit average)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Either your keyboard is sending the key to enter Instant Flash  (there's some shortcut right at start, like F8 or F10 or something like)  or the BIOS got corrupted and a fresh bios needs to be written and the motherboard launches the programmer.

Make sure there's nothing pressing on the keyboard keys when you start the computer.

You can download the latest bios unpack it on a usb stick (format it fat32) , and plug in the usb stick and go from there, if you still have the problem. Instant Flash will detect the bios file on the usb stick and should at least ask you if you want to program it.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×