Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Draytek Modem showing incorrect date/time on dashboard

Panc
 Share

I just managed to setup this new modem with my edgerouter x and I have noticed that the dashboard shows the incorrect date/time. The screenshot below will show you what I mean. Does anyone have a fix for this?

image.png.860a12dc7344fb69085b62b8ec09cad8.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

You likely dont have NTP setup to point at a time server to obtain the correct date/time. 

PSU Tier List Thread | Community Standards | Fan Control Software

Please make sure to Quote me or @ me to see your reply!

Just because I am a Moderator does not mean I am always right. Please fact check me and verify my answer. 

 

"White Ice"

Ryzen 9 5900x | Asus Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) | EVGA RTX 2080ti | Ballistix 32gb 16-18-18-36 3600mhz | Custom Water Loop | 1tb Samsung 970 Evo

2x 2tb Crucial MX500 SSD | Fractal Design Meshify S2 | Corsair HX850 PSU | 3x Corsair LL140 | 3x Corsair LL120

 

Dedicated Streaming Rig

 Ryzen 7 3700x | Asus B450-F Strix | 32gb Gskill Flare X 3200mhz | Corsair RM550x PSU | Asus Strix GTX1070 | 250gb 860 Evo m.2

Phanteks Enthoo Evolv |  Elgato HD60 Pro | Avermedia Live Gamer Duo | Avermedia 4k GC573 Capture Card

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

31 minutes ago, Skiiwee29 said:

You likely dont have NTP setup to point at a time server to obtain the correct date/time. 

That's what I thought as well. The problem is I can't find any option to change the date/time settings on the modem. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, Panc said:

That's what I thought as well. The problem is I can't find any option to change the date/time settings on the modem. 

it may pull it once its connected to your ISP and get the time/date from there DHCP server. 

PSU Tier List Thread | Community Standards | Fan Control Software

Please make sure to Quote me or @ me to see your reply!

Just because I am a Moderator does not mean I am always right. Please fact check me and verify my answer. 

 

"White Ice"

Ryzen 9 5900x | Asus Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) | EVGA RTX 2080ti | Ballistix 32gb 16-18-18-36 3600mhz | Custom Water Loop | 1tb Samsung 970 Evo

2x 2tb Crucial MX500 SSD | Fractal Design Meshify S2 | Corsair HX850 PSU | 3x Corsair LL140 | 3x Corsair LL120

 

Dedicated Streaming Rig

 Ryzen 7 3700x | Asus B450-F Strix | 32gb Gskill Flare X 3200mhz | Corsair RM550x PSU | Asus Strix GTX1070 | 250gb 860 Evo m.2

Phanteks Enthoo Evolv |  Elgato HD60 Pro | Avermedia Live Gamer Duo | Avermedia 4k GC573 Capture Card

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

3 hours ago, Panc said:

I just managed to setup this new modem with my edgerouter x and I have noticed that the dashboard shows the incorrect date/time. The screenshot below will show you what I mean. Does anyone have a fix for this?

If you are using it as a bridged modem it may not be possible to fix.  Although this suggests you CAN set the NTP server, in which case as long as it has access to the LAN and your router provides an NTP server, set it to your router IP address.

Failing that you'd need to set the gateway and DNS on the LAN side, so it can access the Internet and get to the expected NTP server.

Router: i5-7200U appliance running pfSense WiFi: Zyxel NWA210AX (~940Mbit peak) + Ubiquiti nanoHD (OpenWRT)
ISPs: Zen VDSL (~74Mbit) + Lebara 4G [Vodafone] (~120Mbit) + Three 5G (~700Mbit during quiet hours, ~500Mbit peak hours)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×