Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Can someone recommend settings for OBS?

i recently noticed when i run heavy gpu games like COD VANGUARD and Deathloop my obs recording skips frames even though my pc is good (RTX 3080 r7 5800x 32gb ram) and i render using NVENC. firstly is this normal? secondly if it is what can i do to fix it other than use instant replay or any other software. i currently use 1440p 60 fps on my obs replay buffer. i also run obs as admin

Link to post
Share on other sites
Quote

Can someone recommend settings for OBS?

Swap the rate control to CBR and start cranking up bitrate until the stats starts to show frames skipped/missing. Start from 3000Kbps or so.

Remember to press quote to get a response from someone! | Check people's edited comments! Press F5 to do so! | Remember to press that check mark on the right answer that solve your problem! | React to your heart, not peer pressure!

 

"Wow, you want me to say ara ara? Really?"

- Clock Girl

Self Introduction and Current Rig

 

🏳️‍⚧️ Rights

Link to post
Share on other sites
Just now, SorryClaire said:

Swap the rate control to CBR and start cranking up bitrate until the stats starts to show frames skipped/missing. Start from 3000Kbps or so.

ok but is this normal? or is my pc like fucked or something?

Link to post
Share on other sites
Just now, InfernalClaw said:

ok but is this normal? or is my pc like fucked or something?

Nope, usually it should be hitchless and most of the frame skipping is usually the result of not enough bitrate or the game itself. Deathloop in particular have been poo in performance thanks to it being packed with ewaste Denuvo out of the box.

Remember to press quote to get a response from someone! | Check people's edited comments! Press F5 to do so! | Remember to press that check mark on the right answer that solve your problem! | React to your heart, not peer pressure!

 

"Wow, you want me to say ara ara? Really?"

- Clock Girl

Self Introduction and Current Rig

 

🏳️‍⚧️ Rights

Link to post
Share on other sites
Just now, SorryClaire said:

Nope, usually it should be hitchless and most of the frame skipping is usually the result of not enough bitrate or the game itself. Deathloop in particular have been poo in performance thanks to it being packed with ewaste Denuvo out of the box.

ok so i guess i shouldnt worry about hardware problems. thank you so much for your input!

Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, SorryClaire said:

Nope, usually it should be hitchless and most of the frame skipping is usually the result of not enough bitrate or the game itself. Deathloop in particular have been poo in performance thanks to it being packed with ewaste Denuvo out of the box.

 

16 minutes ago, SorryClaire said:

Swap the rate control to CBR and start cranking up bitrate until the stats starts to show frames skipped/missing. Start from 3000Kbps or so.

i went into the settings and CBR was already the option set but to be clear it was under "streaming", i dont stream i just use replay buffer

Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, InfernalClaw said:

 

i went into the settings and CBR was already the option set but to be clear it was under "streaming", i dont stream i just use replay buffer

Well just go to recording tab, but by default both recording and streaming syncs settings.

Remember to press quote to get a response from someone! | Check people's edited comments! Press F5 to do so! | Remember to press that check mark on the right answer that solve your problem! | React to your heart, not peer pressure!

 

"Wow, you want me to say ara ara? Really?"

- Clock Girl

Self Introduction and Current Rig

 

🏳️‍⚧️ Rights

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×