Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

My pc wont turn on but ram is lighting up.

So a few months back my pc suddenly died, then when I tried to boot it up again, nothing. but soon after turning on my PSU (without touching the power button) my rgb ram lit up. I went to a PC repair company and they said dead mother board and cpu, so I saved up money to buy a new mother board and cpu, today I put it all together and same issue again. I got an identical mother board but diffrent cpu (that is still compatible with socket AM4). Help please? (I think it might be bad ram or PSU idk)

Link to post
Share on other sites

Make and model cpu (old and new), motherboard, ram, gpu and psu?

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, --SID-- said:

Make and model cpu (old and new), motherboard, ram, gpu and psu?

Mobo: Gigabyte aorus b450 i pro wifi, 
Old CPU: Ryzen 3 3100
New CPU: Ryzen 5 1600
RAM: T force delta rgb, 2 sticks (8gb each)
PSU: EVGA 500 watt 80+ bronze
GPU: XFX rx 580 (8gb vram)

Link to post
Share on other sites

Do you still have the Ryzen 1600? If yes, try it with that one.

Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, --SID-- said:

Do you still have the Ryzen 1600? If yes, try it with that one.

The r5 1600 is currently in the socket, if you mean try the ryzen 3 3100, I will.

Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, --SID-- said:

Do you still have the Ryzen 1600? If yes, try it with that one.

Nothing on new or old motherboard with either r5 1600 or r3 3100.

 

Link to post
Share on other sites

Nothing happens when you push the powerbutton?

Link to post
Share on other sites
6 hours ago, --SID-- said:

Nothing happens when you push the powerbutton?

Yeah nothing happens so i took it back to the repair shop that originally had a look at it, thanks for you help tho!

 

Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Xman022 said:

Yeah nothing happens so i took it back to the repair shop that originally had a look at it, thanks for you help tho!

 

ok but apparently they're clueless… its very rare a cpu dies and cpu + mobo even rarer… i dont understand  how they could tell u thats the issue without testing it lol.

 

 

Its probably your psu, not sure, but from the description… several boards / cpus, sounds like power delivery.

 

Are there any debugging leds on the board? 

AMD stands for Advanced Micro Machines

-ColdFusion, 2021

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×