Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Why my EVGA 3080 FTW3's this red light will show up every time when i turn on the PC

Why my EVGA 3080 FTW3's this red light will show up every time when i turn on the PC when i press the power button,is it normal?????

223.jpg.3b1404b341bdb1930b164f95c4572bcc.jpg

 

Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, babycomingsh said:

is it normal?????

Does the card otherwise behave normally?

So rise up, all ye lost ones, as one, we'll claw the clouds

Link to post
Share on other sites

These red LED normally mean there is no power coming through the cables. Do they turn off when you press your power button?

Dislaimer: If my post is older than 5 minutes, refresh the page. Most of my posts get edited straight away. 😄

 

PSU Tier List          AMD Motherboard Tier List          SSD Tier List

 

Current Specs:

CPU: AMD Ryzen 5 5600X - Motherboard: ASUS ROG Strix B550-E - GPU: PNY RTX 3080 XLR8 Epic-X - RAM: 4x8GB (32GB) G.Skill TridentZ RGB 3600MHz CL16 - PSU: Corsair RMx (2018) 850W - Storage: 500 GB Corsair MP600 (Boot) + 2 TB Sabrent Rocket Q (Storage) - Cooling: EK, HW Labs & Alphacool custom loop - Case: Lian-Li PC O11 Dynamic - Fans: 6x Noctua NF-A12x25 - AMP/DAC: FiiO K5 Pro - OS: Windows 10 Pro - Monitor: ASUS ROG Swift PG35VQ - Mouse: Logitech G Pro + Powerplay - Keyboard: Logitech G915 - Headphones: Beyerdynamic Amiron Home - Microphone: Antlion ModMic

 

Temperatures @steady state: Furmark + CinebenchR23 running for 1 hour. Fans @850RPM. Pump @1600RPM.

Water: 37°C

CPU: 73°C

GPU: 54°C

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Stahlmann said:

These red LED normally mean there is no power coming through the cables. Do they turn off when you press your power button?

nope,    red light only shows up once when i press “power on” button

Link to post
Share on other sites

Email evga. 

CPU:  Intel i9 10850k

Mobo: Msi Z490 Gaming edge wifi 

Cooler: Evga clc 280mm aio

Fans: 3 Corsair sp120 rgb pro 

GPU:  Evga Rtx 3070 ftw3 ultra gaming 

Ram: 32gb Corsair rgb pro ddr4 3600mhz 

Case: Phanteks P400 

PSU: Corsair Rm850x

Storage: 2Tb Samsung Nvme ssd

Display: Monoprice dark matter 34inch 3440x1440 144hz

Mouse: Glorious model O wireless

Keyboard: Glorious Gmmk

 

Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Gohardgrandpa said:

Email evga. 

yeah    just call the evga's coustmer service phone    they said it is normal

Link to post
Share on other sites

it probably has to do with the PCI-X slot is supplying power first then boots the cards eprom and it accepts power from the 12V cables after that.

Cards before the 30 series probably did the same just no lights on them to tell you it wasn't getting power through the V12 cables before.

CPU | Intel i7-8086K Overclocked 5.4Ghz @ 1.44v | GPU | EVGA 1080 FTW2 Overclocked 2190Mhz | PSU | Corsair RM850i | RAM | 4x8GB Corsair Vengeance 3200MHz |MOTHERBOARD | Asus ROG Maximus X Formula | STORAGE | 2x Samsung EvO 256GB NVME  | COOLING | Hard Line Custom Loop D5 Pump Monsta 480mm Radiator  | MONITOR | Acer Predator X34 | OS | Windows 10

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×