Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Windows telling me that 50% of ram is 1600mb but i have 16gb!

 

Im really confused.

 

If 50% of ram is 1600mb, i have 3200mb of ram but thats not true.

image.png.19b46807414b7a2dd3b9cc459a6cc263.pngCaptufds.PNG.75f08434a2d708edf6e2ff17f5fe4ffb.PNGCadsaptura.PNG.105bb74d8d4d283fe789040e27a04165.PNG

Please help, im always +65% RAM

Link to post
Share on other sites

On the top Task Manager say you have 16 GB RAM installed.

 

It also say forther down that Google Chrome is using 1600MB (1,6GB) RAM. Chrome is not the only thing using memory on your PC.

TuringMachine

Ryzen 5 3600x - Asus Strix B450-F - Asus ROG RTX 2060S Strix AD - HyperX Predator 3200 2x8 GB DDR4 - Phanteks P400S - Corsair RM 650x - BeQuiet! Dark Rock 4 - Kingston A2000 NVMe 1TB SSD - 2x Samsung QVO 1TB SSD (RAID 0) - Seagate Barracuda 3TB

 

Quote

"If the genius of invention were to reveal tomorrow the secret of immortality, of eternal beauty and youth, for which all humanity is aching, the same inexorable agents which prevent a mass from changing suddenly its velocity would likewise resist the force of the new knowledge until time gradually modifies human thought."

  -Nikola Tesla, New York, May 16, 1907
Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, aDoomGuy said:

On the top Task Manager say you have 16 GB RAM installed.

 

It also say forther down that Google Chrome is using 1600MB (1,6GB) RAM. Chrome is not the only thing using memory on your PC.

Thats obvious, but 1600mb is not 50% of my ram! is the 10%

Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, PRONOOB895 said:

Thats obvious, but 1600mb is not 50% of my ram! is the 10%

Chrome isn't the only thing using RAM.

Main: AMD Ryzen 7 1700X, Nvidia GTX 780, 16 GB 2400 MT/s DDR4 Fedora 33 x86_64

Secondary: Intel Xeon W3680, Nvidia GTX 660, 24 GB 1333 MT/s DDR3 Windows 10 Home x86_64

Server: 2x Intel Xeon X5670, 72 GB 1333 MT/s DDR3-R Ubuntu Server 20.04.1 LTS x86_64

Laptop: Intel Core i5-3320M, 16 GB 1600 MT/s DDR3 Fedora 33 x86_64

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, svmlegacy said:

Chrome isn't the only thing using RAM.

Thats not all computer RAM, that is chrome ram usage in percentage, my all computer RAM percentage is 80-90%

Link to post
Share on other sites
8 hours ago, PRONOOB895 said:

Thats not all computer RAM, that is chrome ram usage in percentage, my all computer RAM percentage is 80-90%

Please post full picture of task manager and sort it by RAM usage. Giving partial image like that is very confusing. It also seems like spike just looking at that pic since the other values also have changed so much.

^^^^ That's my post ^^^^
<-- This is me --- That's your scrollbar -->
vvvv Who's there? vvvv

Link to post
Share on other sites
14 hours ago, LogicalDrm said:

Please post full picture of task manager and sort it by RAM usage. Giving partial image like that is very confusing. It also seems like spike just looking at that pic since the other values also have changed so much.

image.thumb.png.2bc8f353df46180c99f90cee9a0802e2.png

image.thumb.png.b7b1fe03e145d9eacee068fee86b330f.png

 

1836 mb 50% when i have 16gb of ram!?

it should be 10-12% (Chrome)

Link to post
Share on other sites
6 hours ago, PRONOOB895 said:

1836 mb 50% when i have 16gb of ram!?

it should be 10-12% (Chrome)

You can expand the Chrome by clicking ">" beside the Google Chrome in your task manager. There might be something that block the system from getting the correct RAM usage of Google Chrome. If that's the case, it could mean your system could have been hijacked by Malware.

 

Also, are you opening a lot of tabs at once? Try to close most of the tabs and see if it drops. You can also end task Google Chrome and see how much your RAM usage drop.

I have ASD (Autism Spectrum Disorder). More info: https://en.wikipedia.org/wiki/Autism_spectrum

 

I apologies if my comments or post offends you in any way, or if my rage got a little too far. I'll try my best to make my post as non-offensive as much as possible.

Link to post
Share on other sites

The usual culprits are memory leaks on paged and non-paged pools, but they look fine. Processes look fine.

 

I'd say there is a different user running on the background, someone might have left something open or it can be a malware. Screenshot of the "detalles" tab would help.

Link to post
Share on other sites

i reinstalled Windows, i did not found a solution, probably it was a malware that was taking extra RAM. Thanks for help!

 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×