Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Crashes after closing game

Hi guys,
I'm abit stuck with a crash I keep getting. After any game is exited a random colour is displayed on both my screens with the computer still functioning. 
there is no output however. I am experiencing no hitches nor any problems when tabbing from the game only once the game is exited. This happens on plenty of games so it's not down to the game.
Strangely it also happened when updating the Razer synapse software leading me to believe this was the cause, however even when not allowing it to run I still encountered the problem. Strangely the one time it hasn't repeated is when I reinstalled it. I've taken the OC off my card but not helping. I've tried to monitor my GPU and Processes going on and nothing would indicate why it is doing it.
I've tried a clean reinstall of my GPU drivers also to no success.

Hoping someone may be able to help. 

Thanks

See my Build here!

Intel 6700k -  Strix GTX 1080Ti - Corsair AX760 - Corsair Dominator 16GB 3000MHz - ASUS Maximus VIII Hero

 

Seagate Barracuda 1TB -  Samsung 120GB 840 - Samsung 840 EVO 250GB - Corsair H100i - Corsair Air 540 White -

 

Corsair AF120 - 2x Noctua NF-F12 - 3 x Noctua NF-S12

 

 Dell S2417DG - Dell UH2515H 

 

Link to post
Share on other sites

Can you tell us about any recent changes you've made to the software you use? 

Otherwise, try reseating your GPU. For some odd reason, my card did this with a purple screen. It stopped doing it after I reseated for different reasons.

Link to post
Share on other sites
Just now, HawkinEagul said:

Can you tell us about any recent changes you've made to the software you use? 

Otherwise, try reseating your GPU. For some odd reason, my card did this with a purple screen. It stopped doing it after I reseated for different reasons.

Not changed anything aside from the usual windows updates. didn't think about GPU reseat. I'll give it ago as stranger things have happened. It's baffling me though as I'd expect any issues like that to arise during a game not after closing it!

See my Build here!

Intel 6700k -  Strix GTX 1080Ti - Corsair AX760 - Corsair Dominator 16GB 3000MHz - ASUS Maximus VIII Hero

 

Seagate Barracuda 1TB -  Samsung 120GB 840 - Samsung 840 EVO 250GB - Corsair H100i - Corsair Air 540 White -

 

Corsair AF120 - 2x Noctua NF-F12 - 3 x Noctua NF-S12

 

 Dell S2417DG - Dell UH2515H 

 

Link to post
Share on other sites

For the amount of effort a reseat is, you'd be surprised how effective the ol' "on and off again" trick is. 

Link to post
Share on other sites
Just now, HawkinEagul said:

For the amount of effort a reseat is, you'd be surprised how effective the ol' "on and off again" trick is. 

Just booting a game now so we shall see!

See my Build here!

Intel 6700k -  Strix GTX 1080Ti - Corsair AX760 - Corsair Dominator 16GB 3000MHz - ASUS Maximus VIII Hero

 

Seagate Barracuda 1TB -  Samsung 120GB 840 - Samsung 840 EVO 250GB - Corsair H100i - Corsair Air 540 White -

 

Corsair AF120 - 2x Noctua NF-F12 - 3 x Noctua NF-S12

 

 Dell S2417DG - Dell UH2515H 

 

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, HawkinEagul said:

For the amount of effort a reseat is, you'd be surprised how effective the ol' "on and off again" trick is. 

Well it seemed to work! 

See my Build here!

Intel 6700k -  Strix GTX 1080Ti - Corsair AX760 - Corsair Dominator 16GB 3000MHz - ASUS Maximus VIII Hero

 

Seagate Barracuda 1TB -  Samsung 120GB 840 - Samsung 840 EVO 250GB - Corsair H100i - Corsair Air 540 White -

 

Corsair AF120 - 2x Noctua NF-F12 - 3 x Noctua NF-S12

 

 Dell S2417DG - Dell UH2515H 

 

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, HawkinEagul said:

Let us know if it remains!

Well upon rebooting the game my GPU power is now stuck at 30%

See my Build here!

Intel 6700k -  Strix GTX 1080Ti - Corsair AX760 - Corsair Dominator 16GB 3000MHz - ASUS Maximus VIII Hero

 

Seagate Barracuda 1TB -  Samsung 120GB 840 - Samsung 840 EVO 250GB - Corsair H100i - Corsair Air 540 White -

 

Corsair AF120 - 2x Noctua NF-F12 - 3 x Noctua NF-S12

 

 Dell S2417DG - Dell UH2515H 

 

Link to post
Share on other sites
Just now, IAcKI said:

Well upon rebooting the game my GPU power is now stuck at 30%

That's unexpected. Did you plug in your power cables correctly too? 

Link to post
Share on other sites
Just now, HawkinEagul said:

That's unexpected. Did you plug in your power cables correctly too? 

Yeah, ran fine the first time. I do think it's GPU driver related but even with a clean install the problem persists

 

See my Build here!

Intel 6700k -  Strix GTX 1080Ti - Corsair AX760 - Corsair Dominator 16GB 3000MHz - ASUS Maximus VIII Hero

 

Seagate Barracuda 1TB -  Samsung 120GB 840 - Samsung 840 EVO 250GB - Corsair H100i - Corsair Air 540 White -

 

Corsair AF120 - 2x Noctua NF-F12 - 3 x Noctua NF-S12

 

 Dell S2417DG - Dell UH2515H 

 

Link to post
Share on other sites
Just now, HawkinEagul said:

If you're not sure whether your display driver is actually uninstalled, run DDU and then restart. Your GPU should disappear from Device Manager and show up as Windows Basic Display Adapter instead. 

Yeah I always do clean install with nVidia. This was my next try as it's sorted stuff in the past!

See my Build here!

Intel 6700k -  Strix GTX 1080Ti - Corsair AX760 - Corsair Dominator 16GB 3000MHz - ASUS Maximus VIII Hero

 

Seagate Barracuda 1TB -  Samsung 120GB 840 - Samsung 840 EVO 250GB - Corsair H100i - Corsair Air 540 White -

 

Corsair AF120 - 2x Noctua NF-F12 - 3 x Noctua NF-S12

 

 Dell S2417DG - Dell UH2515H 

 

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, HawkinEagul said:

If you're not sure whether your display driver is actually uninstalled, run DDU and then restart. Your GPU should disappear from Device Manager and show up as Windows Basic Display Adapter instead. 

Edit: forgot to include DDU link https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

Problem is still persisting. I've now bought an M.2 to reinstall windows onto tomorrow, hopefully it's that! 🤞

See my Build here!

Intel 6700k -  Strix GTX 1080Ti - Corsair AX760 - Corsair Dominator 16GB 3000MHz - ASUS Maximus VIII Hero

 

Seagate Barracuda 1TB -  Samsung 120GB 840 - Samsung 840 EVO 250GB - Corsair H100i - Corsair Air 540 White -

 

Corsair AF120 - 2x Noctua NF-F12 - 3 x Noctua NF-S12

 

 Dell S2417DG - Dell UH2515H 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Newegg

×