Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Getting 50-60 FPS on GTAV with a new high-end build

I just built a new PC, R9 5900x with a watercooled heatsink, 2070 SUPER, 2x16GB 3200 Mhz RAM, 1000W GOLD PSU. I'm getting between 50-60FPS in GTAV with the CPU stuck at 30% and GPU at 10%. All other games are fine aswell as my temps.

Link to post
Share on other sites

Vsync enabled?

CPU: i7-2600K 4751MHz 1.44V (software) --> 1.47V at the back of the socket Motherboard: Asrock Z77 Extreme4 (BCLK: 103.3MHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 RAM: Adata XPG 2x8GB DDR3 (XMP: 2133MHz 10-11-11-30 CR2, custom: 2203MHz 10-11-10-26 CR1 tRFC:230 tREFI:14000) GPU: Asus GTX 1070 Dual (Super Jetstream vbios, +70(2025-2088MHz)/+400(8.8Gbps)) SSD: Samsung 840 Pro 256GB (main boot drive), Transcend SSD370 128GB PSU: Seasonic X-660 80+ Gold Case: Antec P110 Silent, 5 intakes 1 exhaust Monitor: AOC G2460PF 1080p 144Hz (150Hz max w/ DP, 121Hz max w/ HDMI) TN panel Keyboard: Logitech G610 Orion (Cherry MX Blue) with SteelSeries Apex M260 keycaps Mouse: BenQ Zowie FK1

 

Model: HP Omen 17 17-an110ca CPU: i7-8750H (0.125V core & cache, 50mV SA undervolt) GPU: GTX 1060 6GB Mobile (+80/+450, 1650MHz~1750MHz 0.78V~0.85V) RAM: 8+8GB DDR4-2400 18-17-17-39 2T Storage: 1TB HP EX920 PCIe x4 M.2 SSD + 1TB Seagate 7200RPM 2.5" HDD (ST1000LM049-2GH172), 128GB Toshiba PCIe x2 M.2 SSD (KBG30ZMV128G) gone cooking externally Monitor: 1080p 126Hz IPS G-sync

 

Desktop benching:

Cinebench R15 Single thread:168 Multi-thread: 833 

SuperPi (v1.5 from Techpowerup, PI value output) 16K: 0.100s 1M: 8.255s 32M: 7m 45.93s

Link to post
Share on other sites

Sounds like you have VSync turned on

Work Rigs - 2015 15" MBP | 2019 15" MBP | 2021 16" M1 Max MBP | Lenovo ThinkPad T490 |

 

AMD Ryzen 9 5900X  |  MSI B550 Gaming Plus  |  32GB G.SKILL 3200 CL16 4x8GB |  PowerColor RX 5700XT  |  WD Black SN750 1TB NVMe  |  Corsair RM750  |  Corsair 4000D  |  Dell S2721DGF  |
 

Fun Rig - AMD Ryzen 5 5600X  |  MSI B550 Tomahawk  |  32GB G.SKILL 3600 CL16 4x8GB |  AMD Reference 6700XT  | Creative Sound Blaster Z  |  WD Black SN850 500GB NVMe  |  WD Black SN750 2TB NVMe  |  WD Blue 1TB SATA SSD  |  Corsair RM850x  |  Corsair 4000D  |  LG 27GP850  |

Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, Action_Johnson said:

Sounds like you have VSync turned on

 it isn't.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, WikiForce said:

at what resolution and graphics settings are you playing?

1440p high settings

Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, Ryaslin said:

it isnt.

is SMT of the CPU enabled? GTA 5's engine does weird things to CPUs without it.

CPU: i7-2600K 4751MHz 1.44V (software) --> 1.47V at the back of the socket Motherboard: Asrock Z77 Extreme4 (BCLK: 103.3MHz) CPU Cooler: Noctua NH-D15 RAM: Adata XPG 2x8GB DDR3 (XMP: 2133MHz 10-11-11-30 CR2, custom: 2203MHz 10-11-10-26 CR1 tRFC:230 tREFI:14000) GPU: Asus GTX 1070 Dual (Super Jetstream vbios, +70(2025-2088MHz)/+400(8.8Gbps)) SSD: Samsung 840 Pro 256GB (main boot drive), Transcend SSD370 128GB PSU: Seasonic X-660 80+ Gold Case: Antec P110 Silent, 5 intakes 1 exhaust Monitor: AOC G2460PF 1080p 144Hz (150Hz max w/ DP, 121Hz max w/ HDMI) TN panel Keyboard: Logitech G610 Orion (Cherry MX Blue) with SteelSeries Apex M260 keycaps Mouse: BenQ Zowie FK1

 

Model: HP Omen 17 17-an110ca CPU: i7-8750H (0.125V core & cache, 50mV SA undervolt) GPU: GTX 1060 6GB Mobile (+80/+450, 1650MHz~1750MHz 0.78V~0.85V) RAM: 8+8GB DDR4-2400 18-17-17-39 2T Storage: 1TB HP EX920 PCIe x4 M.2 SSD + 1TB Seagate 7200RPM 2.5" HDD (ST1000LM049-2GH172), 128GB Toshiba PCIe x2 M.2 SSD (KBG30ZMV128G) gone cooking externally Monitor: 1080p 126Hz IPS G-sync

 

Desktop benching:

Cinebench R15 Single thread:168 Multi-thread: 833 

SuperPi (v1.5 from Techpowerup, PI value output) 16K: 0.100s 1M: 8.255s 32M: 7m 45.93s

Link to post
Share on other sites
On 12/7/2020 at 9:12 AM, Jurrunio said:

is SMT of the CPU enabled? GTA 5's engine does weird things to CPUs without it.

Yeah it is, definetly not that.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×